Sony SEL50F18 - Reviews

Specificaties
Beeldstabilisator
Ja
Lensvatting
Sony E
Filtermaat
49 mm
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 15 reviews die zijn achtergelaten voor de Sony SEL50F18 op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

9,2

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Uitstekend
  • Goed
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

ro.es 08-03-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,8
Ik heb de lens bij de Sony A6000. Deze lens presteert met name zeer goed bij portret fotografie. Het resultaat is professioneel te noemen. De lens is best flink voor een 50mm. Voelt wel degelijk aan. Ik heb hem in de zilveren uitvoering, zo ook mijn Sony A6000. Voor professionele portret fotografie is deze lens zeker aan te raden. Maakt ook heel mooie bokeh foto's.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Rieks Bakker 17-10-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Erg behulpzaam/klantvriendelijk en snelle levering

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL50F18

Algemene score

10,0
Ik heb deze lens gekocht omdat ik deze wil gebruiken voor het maken van portretfoto's met mijn Sony Alpha A6300 camera. Ook wil ik deze in combinatie met tussenringen gebruiken voor macro fotografie. De lichtsterkte van 1.8 is mooi voor de scherptediepte bij portretten en compenseert de maximaal 2 stops lichtverlies van de macro ringen.

Pluspunten

  • lichtsterke portretlens
  • ingebouwde beeldstabilisatie

Minpunten

  • nog geen

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Jack Davies 04-01-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Scherp Beeld

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL50F18

Algemene score

9,0
I bought the SEL50F18 mainly due to having OSS, and it has proved perfect for what I need - Steady zoomed in shots. I would definitely recommend this to videographers and cinematographers looking for steady footage.

Pluspunten

  • OSS
  • Lightweight
  • Sharp Image
  • Shallow Depth Of Field
  • Fast Autofocus

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

J.H. Potze 14-01-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Schitterende portretfoto's

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL50F18

Algemene score

9,0
Door het F1.8 diafragma kun je zeer scherpe portretfoto's maken waarbij de achtergrond heel mooi vervaagt.

Pluspunten

  • compact
  • licht

Minpunten

  • beetje klein lensdopje dat je kwijt kunt raken

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

E.P. 01-11-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Uitstekende Primelens

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL50F18

Algemene score

10,0
Deze 50 mm lens is een geweldige portret lens. Door zijn lichtsterkte van F 1.8 en ingebouwde beeldstabilisatie is er bij weinig licht nog uitstekend te fotograferen. Bij een open diafragma heb je een geringe scherptediepte wat als gevolg heeft dat je een mooi bokeh hebt. Door te diafragmeren kan je heel mooi de mate van onscherpte van de achtergrond bepalen. Ik fotografeer met de a 5100 en voor mij is dit de ultieme portretlens.

Pluspunten

  • Lichtsterk
  • Beeldstabilisatie
  • Kompakt
  • Goede verhouding prijs/kwaliteit
  • Stille AF motor

Minpunten

  • Geen

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

corrie 30-10-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

lichtgevoelig objectief ideaal voor de sonya6000 camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL50F18

Algemene score

8,0
De SEL50F1.8 is gekocht om vooral met mijn a6000 camera binnen te fotograferen.
De lens presteert goed in situaties met weinig licht. De portretfoto's die ik heb gemaakt zijn van goede kwaliteit met een prachtige onscherpe achtergrond.

Pluspunten

  • lichtgevoelig
  • stevige behuizing
  • stelt snel scherp
  • laag gewicht

Minpunten

  • 50mm is 70mm op a6000
  • grote ruimte nodig voor groepsfoto's

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Qomapaqniet 02-08-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Uitstekende lens

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL50F18

Algemene score

9,0
Samen met een alpha 6000 camera gekocht. Leens heeft uitstekende eigenschappen, heerlijk om mee te werken, voldoet aan de verwachtingen.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

lianne 23-07-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

super mooie sony A6000 camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL50F18

Algemene score

10,0
super scherp en handig compacte camera! echt een aanrader .
je kan heel makkelijk foto's op je telefoon overzetten door de app.
ook als beginner fotograaf ideaal

Pluspunten

  • compact
  • wifi
  • makkelijk in gebruik

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

W de Groot 01-02-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Fantastische foto's

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL50F18

Algemene score

9,0
Nog maar een paar dagen deze lens binnen. Groot verschil met de kitlens. Heel erg mooi voor portretfotografie. Heel licht, scherp en mooi bokeh effect!

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Sjoerdonio 29-01-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Super scherp en lichtgevoelige prime lens

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL50F18

Algemene score

9,0
Ik heb de lens gekocht om te filmen, doordat de lens is voorzien van Oss schiet die in combinatie met mijn sony a6500 schiet ik moeiteloos hele stabiele scherpe plaatjes. Daarnaast is de bokah heel mooi. Ten slotte is het ook een hele goede lens voor straatfotografie / portret fotos. Prima koop dus

Pluspunten

  • Ingebouwde stabilisatie
  • Lichtgevoeligheid

Minpunten

  • Kan niet zoomen

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Sander 19-01-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Perfecte lens voor mooi dieptezicht

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL50F18

Algemene score

10,0
Ik heb de lens gekocht voor mijn onderwerp goed in de belangstelling te zetten. je kan door de lens op een diafragma van 1.6 te zetten je onderwerp goed naar voren te halen en de achtergrond de diepte in de duwen.
Het is een serieuse upgrade voor iedereen die nog met een kitlens zit te werken.

Pluspunten

  • Diafragma van 1.8
  • Bouwkwaliteit
  • Uiterst scherp onderwerp
  • Geeft veel diepte aan je fotos

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Paul 28-12-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Haarscherpe foto’s

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL50F18

Algemene score

9,0
Mooie foto’s waarbij de scherpte diepte erg mooi uitkomt!! Dit is een aanrader voor iedere fotograaf

Pluspunten

  • Compact

Minpunten

  • Geen

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

50 mm Sony 24-11-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Lichtgewicht, lichtsterk

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL50F18

Algemene score

8,0
Handige en lichte lens. Gemakkelijk te transporteren. Lichtsterkte prima. Scherpstellen gebeurt snel.

Pluspunten

  • Licht
  • Lichtsterkte 1.8

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Jacky Geboers 15-11-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Zeer scherpe foto's - geamkkelijke bediening

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL50F18

Algemene score

9,0
Ik heb body Sony 6000 reeds een jaar in gebruik en heb nu een extra lens SEL50F18B ( vaste lens 50mm) gekocht omdat deze nog scherpere foto's oplevert en gezien de meer dan 24Mpixel kan je zonder problemen deeltjes uitvergroten.

Pluspunten

  • Stevige bouw
  • Zeer scherpe beelden
  • Zonnekap is inbegrepen

Minpunten

  • Valt nogal groot uit

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Ben 04-12-2015
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

8,8
Zeer fijne Sony lens welke mijn Sony Ilce-a5000 body echt een boost geeft. Deze lens maakt zeer scherpe en kleur echte foto's.

Nadeel is uiteraard dat het een lens betreft met vast brandpunt, waardoor men niet kan in/uit zoomen. Dit is op te lossen door te spelen met de afstand tussen je object en de camera.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer