Olympus M.ZUIKO Digital ED 12-100 mm 1:4.0 IS PRO - Reviews

Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 7 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Olympus M.ZUIKO Digital ED 12-100 mm 1:4.0 IS PRO op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,9

Schrijf een review

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Aschwin Rinsma 16-01-2022
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Veelzijdige krachpatser van Olympus

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

10,0
Deze lens nu inmiddels drie maanden in mijn bezit en echt de beste koop ooit. Het zoom bereik doet minimaal af aan de beeldkwaliteit en de manuele focus is zeer prettig te bedienen. Ondanks zijn diafragma van f4.0 is hij werkelijk in alle situaties in te zetten.

Pluspunten

  • Handmatige focus bediening
  • Formaat lens
  • Zoom bereik van 12-100 (24-200 35mm)
  • Beeldkwaliteit

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Aschwin 28-09-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Beste compromis en dus een top lens!

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Na lang zoeken uitgekomen op de 'allround' lens van Olympus de 12-100mm pro. Heb even getwijfeld tussen deze lens en de 12-200mm van Olympus maar de kwaliteit en de bouw van de lens hebben me uiteindelijk over de streep getrokken. Het mag dan geen prime lens zijn, maar voor snelle stads fotografie is hij werkelijk geweldig! Wel een beetje prijzig, maar goedkoop is duurkoop dus een mooie investering om een hele lange tijd veel plezier mee te hebben. Aangezien f4.0 bij mft f8.0 is klinkt het wellicht mooier dan het is maar de beeldstabilisatie in c.b.m. die van de camera zelf maakt fotografie onder heel veel omstandigheden mogelijk.

Pluspunten

  • scherpte
  • stabilisatie

Minpunten

  • beetje zwaar

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Robert 11-12-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Professionele Zoomlens met prachtige eigenschappen

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
'S werelds krachtigste 5-assige Image Stabilizer.
Grote zoom range 8,3x.
Z Coating Nano voor aanzienlijk verminderd ghosting en flaring.
Zeer korte scherpstelafstand van 12mm, dus ook zeer geschikt voor macro opnamen.
Robuuste constructie

Pluspunten

  • Image Stabilizer
  • Zoom range
  • Robuuste constructie
  • Lens Coating
  • korte scherpstelafstand van 12mm

Minpunten

  • Prijs

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

paulus 22-04-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

allround lens

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Enige tijd lopen twijfelen, omdat de lens best aan de prijs is. Maar na enige dagen proberen en oefenen gaat hij niet meer van mijn camera af. Haarscherpe foto's
Voor dichtbij is de ring waarbij je handmatig kan scherpstellen erg handig.
Voor ik hem aanschafte aardig wat reviews geraadpleegd en deze zijn lovend. En i d d het klopt.
Nog geen minpunten aan ontdekt , behalve misschien zijn gewicht.

Pluspunten

  • scherpte
  • lichtsterk
  • snelle autofocus
  • hele goede beeldstabilisatie

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Lies 22-10-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Mooie allround lens.

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Dit objectief een aantal weken in mijn bezit. Heb deze lens gekocht omdat ik het niet prettig vind om constant van lens te moeten wisselen. Door zijn 12 mm is het ook nog een beetje macro. Tevens bevat de lens beeldstabilisatie.

Pluspunten

  • beeldstabilistie
  • lichtsterkte
  • degelijk gebouwd

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Lies 22-10-2019

Objectief gekocht bij Fotodevakman. Goede service.

Reageer

Frans 15-07-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Zeer scherp beeld

Algemene score

9,0
Zeer scherp beeld. Lens is beetje aan de zware kant maar ligt daardoor goedin de hand. Mijn 2e serieuze test was gisteravond: ca. 400 hardloop foto’s gemaakt.
Moeilijke lichtomstandigheden met veel zon/schaduw. Blijkt in combinatie met omd-m1 mark 1 toch vaak op de achtergrond scherp te stellen ipv de hardloper.
Moet hier nig wel mee oefenen lijkt het.
Zoom. Ereik is ideaal voor deze toepassing.

Pluspunten

  • scherp beeld
  • Mooi bereik

Minpunten

  • Autofocus ?

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Voldoende
Uitstekend

Reageer

atelier 18-12-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Goede allroundzoom

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Deze Olympus PRO-serie lens aangeschaft voor vakanties. Volgens Olympus is het objectief afgedicht tegen stof en vocht. Bouwkwaliteit is hoog. Een groot zoombereik 12-100mm (24-200mm in full frame format) is handig. Snelle autofocus en mooie optische kwaliteit over het gehele zoombereik (beste resultaten tussen F/4.0 en F/8.0). Dit is geen F/2.8 lens, maar F/4.0 is een goed compromis tussen zoombereik en max. diafragma-opening. Goede klantenservice bij Kamera Express.

Pluspunten

  • bouwkwaliteit
  • zoombereik
  • optische kwaliteit

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer