Sony SEL90M28G - Reviews

Best Reviewed okt 2018 Sony SEL90M28G
Best Reviewed - oktober 2018
Specificaties
Beeldstabilisator
Ja
Lensvatting
Sony E
Filtermaat
62 mm
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 17 reviews die zijn achtergelaten voor de Sony SEL90M28G op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

9,6

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Marian 13-06-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

top lens

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL90M28G

Algemene score

10,0
Ik heb de sony fe90 Macro gekocht in de winkel in Maastricht
hij was niet op voorraad dus op Zaterdag besteld en Dinsdag lag hij klaar
deze lens is een openbaring prachtige heldere foto's en super scherp,
het gewicht is ook prima, een stuk lichter als mijn vorige lens de 150mm macro van Sigma

Pluspunten

  • super scherpe foto's
  • het lichte gewicht

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Fotografie Klaas 09-02-2019
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

zeer perfecte kwaliteit

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL90M28G

Algemene score

10,0
Nu al tijdje in mijn bezit en mijn meest gebruikte lens geworden. Voor MACRO perfect, echt bizar perfect.eenvoudig scherpstelling zowel auto als handmatig, instelling scherpstel bereik voor snellere opnames. Met 2.8 toch ook zeer mooi Bokeh. Voor zowel portret fotografie, Close ups portret, studiowerk etc. Is een Prime lens. Bizarre kwaliteit. grote scherpstelring waar je van geniet. Zeker een aanrader ik ben er zeer blij en uiterst tevreden over.

Pluspunten

  • Macro lens
  • Snelle lens
  • eenvoudige bediening
  • grote scherpstelring
  • mooi Bokeh

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Erwin 06-02-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Fantastisch

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL90M28G

Algemene score

9,0
Na een tijd zoeken naar een geschikt macro objectief en vele legacy lenzen via een adapter te hebben gebruikt heb ik gekozen om voor dit objectief te gaan als AF OSS lens.
Her objectief is zeer scherp, stelt snel scherp en schiet fantastische plaatjes
Deze lens zoals ik altijd doe gekocht bij Kamera-Express.
Deze bieden een fijne service.

Pluspunten

  • Scherpte
  • Beeldstabilisatie
  • Goede MF mogelijk

Minpunten

  • Geen behalve de hoge prijs

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Marc 14-01-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Top objectief voor macro en portret

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL90M28G

Algemene score

10,0
Fantastisch objectief, echt een topper. Gebruik hem in combinatie met een A7RII. Erg handig objectief voor macrofotografie maar ook voor portretfotografie is 90mm een mooie maat. Erg degelijke constructie, zeer handig verschuiven van ring om van Af naar MF over te gaan. Optisch erg scherp en helder. Topper

Pluspunten

  • Optisch kwaliteit
  • Degelijk gebouwd

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Thom 10-01-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

geweldige lens

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL90M28G

Algemene score

9,0
Sinds kort heb ik de FE 2.8/90 macro lens van Sony in gebruik. Naast uiteraard een all round lens. Deze lens heb ik vooral gekocht voor maken van portretten en productfotografie. Eerste ervaringen zijn top. Had ook niet anders verwacht. Ik gebruik de lens in combinatie met de onlangs aangeschafte Sony Alpha 7R. Meer dan tevreden.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Dimitri 19-12-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Super object tief met mooi scherpte diepte

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL90M28G

Algemene score

9,0
Haarscherp en een prachtig bokeh. Moest even wennen aan de scherpste ring. Door deze naar acht te drukken wordt de automatischer scherpstelling uit geschakeld en schakelt het objectief over naar handmatig schermstellen.

Pluspunten

  • haar scherp
  • mooi bokeh

Minpunten

  • geen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Fotografie Klaas 22-10-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Top lens voor Macro fotografie

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL90M28G

Algemene score

10,0
Sony G macro lens. Uitgepakt en gelijk uitproberen natuurlijk. De scherpte diepte of onscherpte het bokeh De scherpte bediening is allemaal perfect. Scherpstellen is stil op automaat maar kan ook handmatig. Heel eenvoudig. Er ziten alle instelmogelijkheden op die je van een top macro lens verwacht en meer. Sony heeft hier weer duidelijk een top product neergezet. Kwaliteit van de foto's zijn bizar. Een echte aanrader als gewonen lens maar ook vooral als je macro wilt doen, een echte topper.

Pluspunten

  • Stil
  • Makkelijk inte stellen
  • Genoeg instelmogelijkheden op de lens
  • Stabilistatie van de lens
  • Stabilisatie kan op de lens uitgezet worden

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Suzanne 12-10-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Scherpe foto's, groot gebruiksgemak

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL90M28G

Algemene score

10,0
Doordat het een lichtsterk objectief is met een minimale scherpstelafstand van 28 cm heb ik hiervoor gekozen. Het stelt zeker niet teleur.

Pluspunten

  • Minimale scherp stel afstand
  • lichtgevoelig

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Wirowr 08-10-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Een super objectief, een must om te hebben

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL90M28G

Algemene score

9,0
Een super objectief, een must om te hebben. Super scherpe opnames, Mooie bokeh en super eenvoudig te bedienen waaronder snel schakelen tussen AF en MF, Licht lekker in de hand en is mooi afgewerkt.

Pluspunten

  • Scherpe opnamen ook uit de hand
  • Goed afgewerkt
  • eenvoudig te bedienen
  • Compleet en functioneel geleverd

Minpunten

  • Handleiding niet duidelijk bij Schakelen AF-MF

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Ken 28-07-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Een van de scherpste lenzen die ik heb gebruikt!

Geschreven voor: Sony SEL90M28G

Algemene score

8,0
Dure lens, maar na verloop van tijd heb ik geleerd te investeren in objectieven dan meer in camera's. De macro lens is een van de scherpte objectieven op de consumenten markt. Te gebruiken als macro als portret lens.

Pluspunten

  • scherp
  • goede bouw
  • macro + portret lens
  • stabilisatie

Minpunten

  • prijzig
  • aan de grote/zware kant

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Sony 90mm Macro Lens FE90mm F2.8 11-07-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

superscherpe afbeelding

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL90M28G

Algemene score

10,0
De lens levert zeer scherpe beelden en is degelijk gebouwd. De lens is ook stof en spatwaterdicht. Ik kan voor mijn Sony A7R camera geen betere macro lens kopen. De lens is een 90mm zodat je bij het fotograferen van insecten een behoorlijke afstand van het onderwerp kunt nemen, die blijven namelijk niet zitten als je er te dicht op zit.

Pluspunten

  • gebouwd als een tank
  • zeer scherpe afbeelding
  • stof en spatwaterdicht
  • zijn geld zeker waard (1049€)

Minpunten

  • Misschien de prijs

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

donald 10-01-2018
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Zowel zeer geschikt voor PORTRETLENS als voor MACROLENS

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL90M28G

Algemene score

9,0
Een goed in de hand liggende lens met soepele scherpstelring. Een selectie schakelaar met onder andere het bereik zoals bvb 25 tot 50 cm is zeer nuttig. Zelfs bij volle opening nog een messcherpe opname in het centrum van het beeld. Dat laatste is handig bij portretopnamen en weinig licht. Het is een echte 1:1 macrolens die je nooit teleurstelt.

Pluspunten

  • 90 mm vaste lens
  • haarscherpe
  • vlot instelbaar

Minpunten

  • gewicht 600 gram
  • prijs

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

H.C.A. Terhorst 09-01-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Sony 90mm macro

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL90M28G

Algemene score

10,0
Hoewel een fullframe lens is hij ook fantastisch op mijn Sony A6000. Handig schakelen tussen MF en AF, scherpstelbereik voor macro, portret en landschap instelbaar, en vlijmscherp resultaat. De ultieme macrolens voor E-mount camera's!

Pluspunten

  • AF of MF in te stellen op de lens
  • OSS in- en uitschakelen mogelijk
  • Haarscherpe resultaten

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

NicolasGorrens 13-12-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

SUPERSCHERP! Prachtige "Bokeh" en goede prijs/kwaliteit

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL90M28G

Algemene score

10,0
Superlens, niet alleen voor macrofotografie maar ook voor portret en productfotografie.
Een toplens voor een topprijs.

Pluspunten

  • prijs
  • veelzijdigheid
  • Bokeh
  • scherpte

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Godelieve 25-10-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

mooie kwaliteit

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL90M28G

Algemene score

10,0
Dit is mijn derde macro-lens. Dit keer de macro voor mijn systeemcamera gekocht. Veel handzamer dan mijn macro van mijn dslr-camera. Wat een verschil!
1 op 1 vergrotingsfactor, stof- en vochtbestendige ontwerp, bijna geluidloos doet hij z'n werk.
Het is ook erg handig als je tijdens het fotograferen van automatische naar handmatige scherpstelling wil gaan: je hoeft alleen maar de focus ring iets naar je toe te schuiven, terwijl je gewoon je focus op het onderwerp houdt. Met een focus hold knop en de focus limiter schakelaar, krijg je nauwkeurige controle over de selectieve focus.

Pluspunten

  • handzaam
  • degelijk
  • schiet prachtige beelden

Minpunten

  • iets aan de zware kan

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Gerard 10-10-2017
  • Product paar maanden in bezit

De Sony 90mm Macro na een paar maanden

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL90M28G

Algemene score

10,0
Prima lens. Lichtsterk, niet te zwaar van gewicht . Gekocht op de toekomst, voor wanneer ik mij een FullFrame kan veroorloven, maar ook met goed resultaat bruikbaar op mijn Sony A6000 met APSC sensor. Sony steady shot beeldstabilisatie werkt uitstekend. Scherpstellen doe ik bij voorkeur handmatig. Autofocus terug inschakelen gaat via een schuifring op de lens in één beweging. Kortom, heel tevreden. Nu die Sony A7 nog . . . . .

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

S.P. Ammering 22-06-2017
  • Product paar weken in bezit

Macrolens voor natuurfotografie

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL90M28G

Algemene score

10,0
90 mm. macrolens van Sony gekozen om zowel planten als insekten te kunnen fotograferen. De 90 mm. kan scherpstellen, 1:1, vanaf ca. 28 cm; heeft een mooie bokeh; is lichtsterk; heeft zowel autofocus als manuele; Is ook bruikbaar als portretlens. Nu gebruik ik hem op een Sony a6000 maar ook op een FullFrame camera kan.

Pluspunten

  • vrij compact
  • interne focussing
  • lichtsterk
  • mooie bokeh

Minpunten

  • nog niet gevonden

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer