Muurbeugel voor tv kopen | Tips en informatie

Wil je een muurbeugel voor je tv kopen en wil je weten waar je op moet letten? Deze informatie en tips helpen je verder. Vergelijk op Kieskeurig.nl!

Direct muurbeugels tv vergelijken Bekijk en vergelijk

Muurbeugel voor tv's kopen

Wat is een muurbeugel voor tv’s?

Televisies worden mooier en mooier. Het gaat daarbij niet alleen om de beeldkwaliteit, maar ook om het design van de tv. Behandel je televisie dan ook als een echt kunstwerk en geef hem een prominente plaats in je kamer. Met een muurbeugel voor je tv hang je je platte televisie heel gemakkelijk op aan de muur. Op die manier komt je televisie prachtig tot zijn recht. Dat kan in de woonkamer, maar ook op de slaapkamer is het slim om er gebruik van te maken. Zeker als je geen kostbare ruimte wil verliezen.

Met een tv-beugel heb je verschillende mogelijkheden. Met een vaste muurbeugel voor je tv zorg je ervoor dat je televisie strak tegen de wand wordt geplaatst. Zoek je naar een wat meer flexibele optie? Kies dan voor een tv steun die je kan kantelen of draaien. Een tv aan de muur zorgt ervoor dat je veel ruimte bespaart en dat je kamer er direct een stuk stijlvoller uitziet. Heb je een muurbeugel voor tv met een kabelgeleidingssysteem? Dan zijn er bovendien geen kabels zichtbaar en ziet jouw televisiehoek er nog gelikter uit.

Hier kun je direct muurbeugels voor tv vergelijken

Eigenschappen

De eigenschappen van een muurbeugel voor tv

Wat voor soort muurbeugel voor de tv in jouw kamer het beste past, hangt allereerst af van het formaat van je televisie. Hoeveel inch bedraagt het formaat van het beeldscherm? Niet elke televisie is namelijk geschikt voor elke tv-steun. Het beeldformaat wordt altijd weergegeven in inches en voor het gemak: een inch is 2,54 centimeter.


Gewicht

Vergeet natuurlijk ook het gewicht van je televisie niet. In principe ligt het maximum gewicht dat een muurbeugel kan dragen vrij hoog, alleen bij een draaibare beugel is dat maximum gewicht soms wat lager. Houd daar rekening mee bij je keuze voor een geschikte muurbeugel.

Plafondbeugels

Er zijn nog meer eigenschappen die een muurbeugel voor je tv kan bevatten. Allereerst zijn er naast muurbeugels ook nog plafondbeugels beschikbaar. De naam zegt het al: zo’n televisiesteun hang je op aan het plafond. Je ziet zo’n tv-beugel vaak terug in slaapkamers of in bedrijfsruimtes.

Elektronische steun

Er bestaan ook muurbeugels die je op afstand kunt bedienen. Je hebt dan te maken met een elektronische tv-steun met een afstandsbediening. Ideaal om vanuit je luie stoel de televisie in de gewenste kijkrichting te draaien.

Verschillende kijkhoeken

Bij een tv-beugel met meerdere draaipunten, is de flexibiliteit van de muurbeugel groot. Hoe meer draaipunten er zijn, hoe makkelijker en flexibeler je je televisie kunt draaien. Ook de hoek om te draaien maak je dan gemakkelijk groter.

VESA-aansluiting

Bij een muurbeugel vind je altijd de informatie terug voor welke formaten televisie hij geschikt is. Een televisie van een wat kleiner formaat beschikt meestal over een VESA-aansluiting. Dat is een gestandaardiseerde afstandsmaat en geeft de afstand tussen de schroefgaten achter op de televisie aan (zoals 10 bij 10 of 20 bij 20 cm). Heeft je televisie dus een VESA-maat van 20 bij 20 centimeter en de muurbeugel voor je tv ook, dan is de bevestiging zeer eenvoudig. Overigens kan je met een VESA-adapter de aansluitmaat van je tv beugel vergroten. Handig als je na verloop van tijd een groter formaat televisie aan je muurbeugel wil bevestigen.


Soorten

Verschillende soorten tv-steunen

Je kunt een muurbeugel voor tv in verschillende soorten, maten en opties aanschaffen. Het makkelijkste is om muurbeugels onder te verdelen in drie hoofdcategorieën.


 • Vaste muurbeugel

  Bij een vaste muurbeugel bevestig je je televisie plat tegen de muur. Je kunt het beeldscherm dan niet meer bewegen. Let er daarbij op dat je vanaf elke plek in de kamer nog steeds een goed zicht op het beeldscherm blijft houden.

  Bekijk en vergelijk vaste muurbeugels
 • Draaibare muurbeugel

  Kies je voor een draaibare muurbeugel voor tv, dan heb je de mogelijkheid om de televisie naar links of naar rechts te draaien. Zo kun je voor elke kijksituatie het beeldscherm precies in de juiste stand zetten.

  Bekijk en vergelijk draaibare muurbeugels
 • Kantelbare muurbeugel

  Tot slot is er ook nog de kantelbare muurbeugel. Die wordt veelal gebruikt op slaapkamers omdat je daar de tv mee naar voren kan kantelen en televisies op slaapkamers vaak wat hoger hangen.

  Bekijk en vergelijk kantelbare muurbeugels

Daarom kies je een muurbeugel voor tv


Naast een muurbeugel voor je tv heb je ook nog andere mogelijkheden om je televisie op of in te plaatsen. Elke televisie beschikt standaard over een voet of onderstel, waarmee je de televisie stevig neer kunt zetten. Meestal geldt daarbij dat wanneer je de tv eenmaal neergezet hebt, die niet snel meer van zijn plaats komt. Sommige schermen zijn draaibaar in de voet, maar die beweging verloopt lang niet zo soepel als wanneer je er een draaibare tv-beugel voor zou gebruiken.

Omdat je je televisie meestal niet op de grond plaatst, heb je bij een televisie zonder muurbeugel ook altijd iets nodig waar je hem op zet. Zoals een kast of een speciaal tv-meubel. Het nadeel daarvan is dat je kostbare ruimte in je kamer moet opofferen. Met een muurbeugel voor je tv voorkom je dit soort problemen.


Keuzehulp

Zo kies je de juiste muurbeugel voor je tv


Wat voor je buurman een geschikte oplossing is, hoeft voor jou helemaal niet te werken. Kijk daarom bij de aanschaf van een tv-steun daarom goed naar jouw specifieke situatie. Let daarbij niet alleen op het formaat van je televisie en het gewicht, maar ook op de extra handigheidjes die sommige muurbeugels bevatten.

Vind je het belangrijk dat je het beeldscherm nog kan bewegen? Kies dan niet voor een vaste muurbeugel, maar ga voor een draaibaar of kantelbaar model. Wil je heel flexibel zijn op het gebied van beweegmogelijkheden, kies dan voor een tv-steun met meerdere draaipunten. En zoek je naar nog meer comfort? Dan is een tv-beugel met afstandsbediening wellicht een verstandige keuze. Stem de VESA-maat van je televisie ook af op die van de muurbeugel, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Bedenk wel dat hoe meer opties je nodig hebt, hoe duurder de muurbeugel uiteindelijk zal zijn.

De laatste stap bij het kopen van een beugel voor je tv is de verschillende modellen die voor jou geschikt kunnen zijn goed met elkaar vergelijken. Maak daarbij slim gebruik van onze vergelijker!


Direct muurbeugels tv vergelijken Hier kun je eenvoudig tv-steunen vergelijken

Nieuwste ontwikkelingen bij muurbeugels voor tv


Televisies worden steeds groter en nemen dus ook een steeds prominentere plek in het interieur in. Veel consumenten vinden het daarom belangrijk dat de tv mooi past bij het interieur, door bijvoorbeeld kabels netjes weg te werken in plaats van rommelig in het zicht te laten.

Ook op het gebied van tv-beugels zien we dat die integratie steeds duidelijker aanwezig is. Zo zijn er bijvoorbeeld al muurbeugels met een geïntegreerde soundbar. Geen los apparaat met extra snoeren meer dus, maar alles in één mooi vormgegeven oplossing.

Gemak blijft natuurlijk ook belangrijk, dus zijn er ook op dat vlak interessante ontwikkelingen te ontdekken. Zou het bijvoorbeeld niet heerlijk zijn als je je verstelbare tv-beugel nooit meer zelf hoeft te verstellen? De nieuwste modellen spelen daarop in met automatische verstelbaarheid: de tv-beugel detecteert waar je zit en beweegt naar de optimale kijkhoek. Zet je te tv, dan draait de beugel weer automatisch terug naar de muur.


Beste muurbeugels tv
Populairste muurbeugels tv