De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 3 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Sony INZONE M10S 27" OLED Gaming Monitor - QHD, 480Hz, HDMI 2.1 op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
Uiterst geschikt voor gamers die alles eruit willen halen
Omdat ik CS GO en Call of Duty op het hoogste niveau speel (niet professioneel) wilde ik het een stap verder brengen en de beste monitor die er is kopen.
De Sony INZONE trok mij vooral omdat het maar liefst over 480 hz OLED paneel beschikt. Ik heb de voet eraf gehaald en gemonteerd aan mijn monitorarm. Hierdoor kan ik de hoogte en hoek perfect instellen. Het OLED scherm is adembenemd omdat ik van een IPS paneel afkom. De kleuren zijn helder en accuraat. Ook als er wat licht opvalt zie ik weinig reflectie. De beelden gaan vloeiend in elkaar over en alles voelt supervloeiend zonder enige vorm van happeringen door de 480 hz. Ik merk soms echt dat een voordeel heb ten opzichte van anderen. Door de g-sync wordt de fps van de monitor en game altijd gesynchroniseerd. Dit maakt het beeld niet alleen vloeiend maar ook tijdens piekmomenten blijft het beeld zoals het hoort. Hier had ik in het verleden wel eens last van en dit stoorde mij heel erg.
Naast het primaire gebruik van gamen, kijk ik ook films en met de OLED zijn de zwartwaardes super donker en heel gedetailleerd.
Het is de perfecte monitor als je een serieuze gamer bent een en voordeel wilt behalen ten opzichte van andere gamers.
ik heb pas de Sony INZONE M10S gekocht en wow wat een scherm is dit. De monitor word netjes verscheept en komt in een makkelijk uitpakbare doos aan. Na vele uren gamen en veel te gebruiken ben ik zwaar onder de indruk van de Sony Inzone M10S. Vanaf het moment dat ik hem uitpakte aansloot (wat erg makkelijk is, plug n play) en battlefield 6 opstartte merkte je aan alles dat dit scherm puur en vooral voor gamers gemaakt is.
Tijdens het spelen van verschillende games ( bf1, cities skylines 2 en vele andere games) merk je dat het scherm echt OLED QHD is. De kleuren zijn zo scherm en het beeld is zo mooi, puur en puur 2k kwaliteit tijdens het gamen.
Het scherm blikt uit in kleurrijke omgevingen, het contrast en scherpte is super. Het beeld is messcherp, zelfs bij snelle bewegingen wat fijn is bij Fast pase actie games. Voor langzame games waaronder anno 117 is dit ook super zeker door de scherpte.
De geadverteerde 480 refresh rates is ook een aangename verassing, je merkt dat het scherm vloeiender loopt dat een 244hz of 144hz. Echter is het niet per se een must. Het is leuk extraatje voor de prijs.
Met de 0.003 ms merk ik geen ghosting of lag, vooral met snelle games en langzame games is niks aan te merken! Verder is de de bouwkwaliteit echt premium, zoals je voor deze prijs en merk (Sony) mag verwachten. De UI en instellingen zijn makkelijk te bereiken, alles is aan te passen.
Echter helaas, is niet alles perfect, de prijs is wel een beetje te hoog voor wat het scherm inhoud en brengt. Geen blauwlicht filter (helaas) Verder is het echt een aanrader als je het budget hebt en een echte top top scherm wilt!
Na een paar weken gebruik ben ik eerlijk gezegd behoorlijk onder de indruk van de Sony Inzone M10S. Vanaf het moment dat ik hem aansloot was duidelijk dat dit scherm vooral gericht is op gamers die nét dat beetje extra willen.
Wat direct opvalt zijn de rijke kleuren. Alles ziet er levendig en natuurlijk uit, zonder dat het overdreven of kunstmatig wordt. Wit is écht wit en zwart is écht zwart, wat vooral bij donkere games of films zorgt voor veel meer diepte en sfeer. Het beeld is messcherp, zelfs bij snelle bewegingen.
De grote verrassing is de 480Hz-refresh rate. Ik had verwacht dat ik misschien maar een klein verschil zou zien, maar er is nul merkbare vertraging. Alles reageert direct, wat vooral in snelle shooters en racegames een enorme plus is. Combineer dat met een lage inputlag en je krijgt een extreem soepel gevoel tijdens het spelen.
Daarnaast zijn er nog een paar dingen die ik zelf prettig vind:
* De bouwkwaliteit voelt premium aan, zoals je van Sony mag verwachten.
* De HDR-prestaties zijn opvallend goed; lichteffecten poppen echt van je scherm.
* De interface en instellingen zijn overzichtelijk, waardoor je alles snel naar eigen smaak kunt aanpassen. Zowel via de instellingen van het scherm zelf als via de prettig werkende Hub software.
* Het ontwerp is strak en modern, zonder overdreven gamerpoespas.
Negatieve punten? Het scherm is aardig hoog in prijs. Ook is de standaard vrij groot, wat op kleinere bureaus wat krap kan worden. Verder is de helderheid prima, maar niet de allerhoogste die je tegenwoordig kunt vinden bij high-end monitoren.
Al met al: ben je op zoek naar een ultrasnelle monitor met prachtig beeld en topresponsiviteit, dan is de Sony Inzone M10S absoluut de moeite waard. Een aankoop waar ik geen seconde spijt van heb gehad.