Informatie over minisets

Diverse mini- of microsets beschikken inmiddels over een dvd-speler. Ook zijn er veel sets waarbij de iPod opgeladen en afgespeeld kan worden. Veel sets beschikken over een usb-aansluiting. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt bij de aankoop van een nieuwe miniset.

afstandsbediening
De miniset heeft in veel huishoudens z'n plekje gevonden. Het compacte formaat zorgt ervoor dat dit apparaat altijd wel een plaatsje kan vinden. Vormgeving wordt daarbij niet vergeten. De meeste minisets zien er fraai uit. Hieronder vind je een aantal aandachtspunten waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van de juiste miniset.

Bekijk alle Minisets

Type

Minisetjes zijn in verschillende types te verkrijgen, deze types verschillen voornamelijk in de breedte van het systeem. Een microsysteem heeft een breedte van ongeveer 18 centimeter, terwijl een minisysteem een breedte heeft van ongeveer 30 centimeter. Ook is het mogelijk dat het systeem uit meerdere componenten bestaat. Je kunt dan zelf bepalen welke opstelling je wilt hebben.

Samenstelling set

Een andere belangrijke vraag is de vraag uit welke onderdelen het systeem moet bestaan. Tegenwoordig bestaan de meeste systemen standaard uit een radio en een cd-speler. Soms zit er ook nog een cassettedeck op maar dit komt steeds minder voor. Tegenwoordig zie je ook steeds vaker dat de minisets een dvd-speler hebben in plaats van een cd-speler.
Een enkele miniset heeft een cd-wisselaar. Het is dan mogelijk om meerdere cd's tegelijk te plaatsen en deze achter elkaar af te spelen zonder de cd te wisselen. Naast de traditionele cd's ondersteunen veel minisets andere muziekformaten, zoals mp3 en wma. Zo kan je muziek die je via internet hebt gedownload op een cd zetten en op jouw miniset afspelen.

Aansluitingen

De aansluitmogelijkheden van een miniset zijn over het algemeen beperkt. De wat duurdere en daardoor ook luxere minisets hebben vaak nog wel diverse aansluitmogelijkheden voor het aansluiten van andere apparaten op de miniset. Veel minisets beschikken tegenwoordig wel over een usb-aansluiting. Je kunt hier bijvoorbeeld een mp3-speler of usb-stick met muziek op aansluiten.

iPod dock

Beschikt de miniset over een iPod dock dan heb je de mogelijkheid om je iPod te spelen en te laden via de miniset. Deze iPod dock is in veel gevallen ook geschikt voor de iPhone.

Luidsprekers
Bij de keuze voor boxen heb je de mogelijkheid tussen verschillende soorten boxen. Eenweg boxen zijn de eenvoudigste met tevens de minste kwaliteit. Beter is om te kiezen voor twee- of drieweg boxen. Het verschil zit in het aantal luidsprekers per box. Eenweg boxen beschikken over slechts één luidspreker en dus zullen de hoge en de lage tonen door de dezelfde luidsprekers voortgebracht worden. Tweeweg boxen beschikken over twee luidsprekers, de hoge en de lage tonen worden door verschillende luidsprekers voortgebracht en dus zal de kwaliteit van het geluid hoger zijn.

Beste minisets
Populairste minisets