De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 10 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Philips BAR400/60 op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
Na een paar weken gebruik ben ik echt enthousiast over de Philips Barista. Ik drink dagelijks latte’s en was eigenlijk op zoek naar een machine die goede koffie maakt zonder dat je meteen een enorm duur horeca-apparaat in huis haalt. Tot nu toe overtreft deze machine mijn verwachtingen.
De espresso’s hebben een volle smaak en een dikke cremalaag, vooral met wat betere bonen zoals Starbucks Pike Place Roast of Lavazza. Wat me direct opviel, is dat de temperatuur van de koffie goed blijft. Bij veel machines thuis koelt een latte snel af, maar hier blijft hij gewoon lekker warm. De melkschuimer werkt ook verrassend goed: stevig schuim, snel klaar en ideaal voor lattes.
Wat ik persoonlijk een groot voordeel vind, is dat het maal- en doseersysteem los staat van de machine zelf. Daardoor blijft de binnenkant veel schoner dan bij veel volautomaten. Je merkt echt dat er minder koffieresten ophopen. Dat scheelt uiteindelijk ook in onderhoud op langere termijn.
Wel moet je rekening houden met dagelijks schoonmaken. De portafilter moet je na iedere koffie even legen en omspoelen, en hetzelfde geldt eigenlijk voor de melkschuimer. Dat kost misschien een minuut extra, maar daardoor blijft alles fris en hygiënisch. Ik vind dat persoonlijk geen probleem.
Nog een tip voor nieuwe gebruikers: spoel de portafilter niet af met heet water direct onder de kraan. Aan de onderkant zit een mechanisme waardoor warm water ineens op je vingers kan druppelen. Met lauw of koud water heb je daar geen last van.
Ook qua uiterlijk ben ik tevreden. De machine oogt strak op het aanrecht en maakt minder lawaai dan ik had verwacht.
Kort samengevat: dit is geen machine voor mensen die nul onderhoud willen doen, maar als je houdt van goede koffie en een beetje aandacht voor schoonmaken geen probleem vindt, dan is de Philips Barista echt een topapparaat voor thuis.
Dit is een halfautomatisch koffiezetapparaat zoals het heet, je dient zelf wat handmatige acties te doen. Daarom noemen ze het ook, dus daar dien je van te voren wel rekening mee te houden. Maar dat is geen probleem, het is heel eenvoudig.
Je maakt een puc van vers gemalen bonen, deze maakt het apparaat zelf en je kunt daarna bovenop kiezen welk soort koffie je wilt en dan gaat het al vanzelf. Je dient daarna alleen wel de puc te verwijderen en dit netjes schoon te houden, dus een extra afvalbakje in de buurt is wel gewenst.
Om vervolgens de koffie een extra twist te geven, kan je ook nog via de stoompijp melk opwarmen of opkloppen die je als toplaag op je koffie kunt doen. Zelf gebruik ik dit niet, ik drink hem zwart. Maar mijn partner vind dit echt wel lekker en is hier zeer tevreden over.
Het is ook een best compact koffiezetapparaat moet ik heel eerlijk bekennen, dat is mij echt positief verrast. Dit hij past prima in de inbouw keuken is, alleen is het dan wel jammer dat het waterreservoir aan de achterkant zit. Dus dan moet ik het hele apparaat verplaatsen om water bij te vullen, maarja je moet wat te zeuren hebben.
Hij zet goede, lekkere en hete koffie. Dat is het belangrijkste.
Ben je wel eens in italie geweest voor een echte lekkere koffie van zo’n barista die dat dan vers voor je maakt. Nou, vanaf nu kan ik het helemaal zelf. Dit apparaat maakt een heerlijke espresso of kan je melk opschuimen om er een lekkere cappucino van te maken.
Na het uitpakken was ik positief verrast over de grootte van het apparaat, ik dacht dat deze groter zou zijn. Maar hij is ongeveer net zo groot als een normaal filterkoffie apparaat, dus dat past hier prima.
Het is in het begin wel even wennen om met de schuif van links naar rechts te gaan om zo dan de hoeveelheid verse bonen te krijgen die hij gaat malen, wat wel lawaai maakt. Om daarna een lekkere kop koffie te kunnen zetten.
Dit apparaat zou helemaal af zijn geweest als de melk automatisch toegevoegd zou worden aan de koffie, maar dan heb je een iets duurder segment nodig. Het bereiden van de melk vergt wel wat kennis en ervaring, dus daar moet je wel rekening mee houden.
Maar desondanks heb ik nu heerlijke verse koffie net zoals in italie.
Strak ontworpen apparaat dat weinig geluid maakt tijdens gebruik. Dat geeft meteen een luxe gevoel. De melk schuimt erg goed op en wordt lekker warm, wat echt een pluspunt is. Ook is het apparaat makkelijk schoon te maken, wat het gebruik prettig maakt. De prijs vind ik persoonlijk wel wat hoog in verhouding tot wat je ervoor krijgt. Het werkt prima, maar uiteindelijk past het gewoon niet helemaal bij mijn wensen.
Ik ben blij met deze koffiemachine. De koffie smaakt goed en wordt snel gemaakt. Het apparaat heeft een mooi modern design en voelt stevig aan. Ondanks dat hij iets ruimte inneemt op het aanrecht, past hij goed in de keuken. De instellingen zijn makkelijk te begrijpen. Ook de melkfunctie werkt goed. Ik heb meerdere soorten melkschuim geprobeerd en vooral voor cappuccino geeft dit een top resultaat. Het schoonmaken en onderhouden kost wat tijd, maar is niet moeilijk. Voor mensen die gemak en verse koffie belangrijk vinden, is dit een zeer goede keuze.
De Philips Barista 400/60 (Baristina) is een fijne koffiemachine als je snel en zonder gedoe een goede kop koffie wilt zetten. De instellingen zijn simpel en duidelijk: met een paar knoppen kies je makkelijk de sterkte en hoeveelheid, dus je hebt zo je favoriete koffie te pakken.
Ook het onderhoud is lekker makkelijk. Onderdelen haal je er zo uit en spoel je snel af, dus schoonmaken kost weinig moeite (mogen ook in de vaatwasser). Qua duurzaamheid zit je ook goed: je gebruikt koffiebonen in plaats van plastic cups, wat toch een stuk minder afval geeft.
De melkopschuimer werkt daarnaast erg goed. Hierdoor maak je zonder veel moeite een cappuccino of latte macchiato, wat de machine extra veelzijdig maakt voor liefhebbers van melkvariaties.
Het design is vrij compact, waardoor hij niet veel plek inneemt op je aanrecht.
Een minpuntje is wel het geluid. Tijdens het malen en zetten maakt de Barista best wat lawaai — zeker niet stil dus maar ook niet storend.
Al met al een gebruiksvriendelijke en compacte machine waarmee je snel een lekkere kop koffie kan zetten.
De gebruiksaanwijzing is vooral te volgen via plaatjes. Had zelf ook een geschreven gebruiksaanwijzing gehad.
De Barista is mooi van uiterlijk en compact. Als je eenmaal doorhebt hie alles werkt is het een goed te gebruiken apparaat.
De koffie die per kopje wordt gemal3n smaaktechtheel lekker. Het melkschuimer alt me wat tegen. Vind het een groot voordeel dat er een melkkannetje wordt meegeleverd.
Kortom: koffie zelf ie makkelijk te zetten, melk vakt wat tegen
Ik gebruik deze Baristina machine en hij bevalt mij goed. Wat ik goed vind is dat hij makkelijk werkt. Met één klik zet ik koffie van verse bonen, zonder instellingen. De koffie smaakt goed en ik maak ook cappuccino en latte, dat gaat makkelijk met het melk opschuimen. De machine maakt wat geluid tijdens het malen, vroeg in de ochtend en laat in avond zeer duidelijk, en een beetje storend.
Hij is wel wat groot, dus neemt wat ruimte in op het aanrecht. Schoonmaken gaat verder prima, al kost het soms wat tijd. Ik ben tevreden met deze machine.
Ik gebruik de Philips Baristina Latte met de Lavazza Crema e Aroma koffiebonen en ben echt positief verrast. Het is super makkelijk: bonen erin en je schuift de hendel naar rechts, daarna gaat alles automatisch en de hendel gaat vanzelf weer terug. Je hoeft niks handmatig in te stellen en dat werkt echt fijn.
Wat ik ook top vind: zelfs amandelmelk schuimt hij perfect op. Dat kreeg ik zelf nooit zo mooi voor elkaar. Schoonmaken is simpel, de koffiepuck draai je om en drukt op de knop en leeg is die.
De koffie smaakt echt goed, vol en romig. Geen capsules is ook een groot pluspunt. En hij ziet er strak uit op het aanrecht.
Mooie Barista koffiezetter je kan je eigen keuze koffie zetten zoals Café Latte of cappuccino , of gewone koffie ideaal en de smaak is lekker.
Makkelijk schoon te houden.