De Philips luchtreiniger doet wat die moet doen.
Installatie is erg makkelijk. De filters aan beide zeide monteren, stekker erin, koppelen met je smartphone en hij is klaar voor gebruik.
Als de luchtkwaliteit goed is is ie vrijwel geruisloos. Gaat de kwaliteit achteruit dan past die automatisch zijn ventilator snelheid aan. Dit levert af en toe wel wat geluidsoverlast op. Maar het apparaat doet zijn werk en daar hoort nou eenmaal wat geluid bij.
Ik merk dat de kwaliteit echt veranderd, dus zeker een aanwinst voor mensen met bijvoorbeeld hooikoorts of het verminderen van het fijnstof binnenshuis. Zelf heb ik last van hooikoorts en merk dat ik binnenshuis er profijt van heb
De reiniger meet zelf de luchtkwaliteit, aantal allergenen en past daarop zijn snelheid aan. Tevens detecteert de machine ook eventuele aanwezige gevaarlijke gassen. Aan beide zijde van de machine zitten 3 filters netjes weggewerkt. Waaronder een koolstoffilter, een hepa filter en een soort van stof filter). Op de display is duidelijk te zien welk cijfer de luchtkwaliteit op dit moment krijgt.
Door de reiniger te koppelen aan je smartphone kan je via de app het aantal allergenen en de luchtkwaliteit uitlezen. Ook staat er wanneer de filters vervangen moeten worden. Leuke bijkomstigheid is dat je ook de luchtkwaliteit van je woonplaats of andere plaats kan raadplegen.
De reiniger is vrij compact en heeft een strak design. Aan de voorkant zit een display waarop de kwaliteit aangegeven word. Om de display zit een led-verlichting die doormidden van kleur verandert mocht de kwaliteit veranderen. Aan de bovenzijde zitten een aantal knoppen die netjes zijn geïntegreerd.
Pluspunten
- Design
- Real-time inzicht in de luchtkwaliteit
- Geluidsniveau