Medisana Uhw - Reviews

Specificaties
Mogelijkheid tot luchtreiniging
Nee
Tankinhoud
4 liter
Kleuren
zilver
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 12 reviews die zijn achtergelaten voor de Medisana Uhw op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

7,0

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Voldoende
  • Voldoende
  • Voldoende
  • Voldoende

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Ellen 06-12-2016
  • Product paar dagen in bezit

Compact en zeer stil!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Medisana Uhw

Algemene score

10,0
Vele luchtbevochtigers bekeken en vele omschrijvingen gelezen en deze kwam voor mij als beste naar voren. En dan voor dat prijsje nota bene! Daarnaast werd hij aangeprezen als 'zeer stil' met slechts 15db en dit is absoluut waar gebleken! Één staat bij mij in de slaapkamer en je hoort hem nauwelijks! Ook is hij zeer compact en toch met een ruime inhoud van 4,2 liter water. Ik had veel last van hoesten en een droge mond wegens een te laag vochtgehalte in huis, de Medisana's staan nu 2 dagen aan en mijn hoesten is bijna geheel verdwenen. Hygrometer geeft nu keurig 52% aan. Daarbij is hij geschikt voor oppervlaktes tot 30m2 en de uitstoot van de waternevel is zeer eenvoudig te regelen via een draaiknop aan de voorkant, ik heb er daarom 1 voor de slaapkamer en 1 voor de woonkamer aangeschaft. Zeker vanwege zijn prijs was dit geen probleem. Super tevreden mee, zou hem iedereen aanbevelen!

Pluspunten

  • Compact
  • Zeer stil!
  • Eenvoudig te bedienen
  • Zeer mooie prijs!
  • Regelbare uitstoot van nevel

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Frank600 21-01-2014
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

1,0
Een onhandig apparaat: het vullen is een knoeierig proces, waarbij 1. de houder omgekeerd uit het apparaat getrokken moet worden, 2. de houder meestal vastgeklemd zit en alleen met veel trekken en duwen verwijderd kan worden, 3. de houder ondersteboven gevuld moet worden, waarbij er slechts een minimal handgreepje is, 4. de houder weer omgedraaid moet worden om geplaatst te worden waarbij het nog in het apparaat aanwezige water over de vloer spat. Kortom in combinatie met 220V een onveilige situatie.

Geen aanrader, de luchtbevochtigers die van boven gevuld worden zijn veel handiger en veiliger.

Review criteria:

Slecht
Slecht
Slecht
Slecht

Reageer

Marianne 20-02-2017
  • Product half jaar of langer in bezit

Helaas

Geschreven voor: Medisana Uhw

Algemene score

8,0
januari 2016 gekocht en weinig gebruikt. De laatste weken dagelijks en met veel voldoening. Totdat een vriend met hetzelfde apparaat mij vroeg of ik ook last had van aanslag op de meubels.
Begreep dus eindelijk waar die aanslag overal, ook op vensters, vandaan komt.
Het apparaat ziet er ook van van binnen als nieuw uit en wij hebben in deze regio zacht water.
Heb gebeld met Medisana, die mij het advies gaf gedistilleerd water te gebruiken. Ga echt niet dagelijks met 8 liter water slepen.
Gekocht bij BCC en ga een dezer dagen met het apparaat onder mijn arm om advies vragen.
Heel jammer, want het apparaat voldoet echt aan alles waar het voor gemaakt is.

Pluspunten

  • geluidloos
  • onopvallende vormgeving
  • verspreidt voldoende vocht

Review criteria:

Goed
Goed
Goed

Reageer

Jos 15-11-2020
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Goed werkend apparaat mits externe regeling bijsturingen.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Medisana Uhw

Algemene score

7,0
Werkt perfect, doch wel mits enkele kleine regeling bijsturingen zo niet is de bevochtiging in mijn situatie veel te hoog en dit zelfs in de laagste bevochtiging stand.
Ik gebruik de luchtbevochtiger in combinatie met een externe hygrometer en een 24 uur tijdschakelklok.
Door wat te experimenteren met de tijdschakelklok kan ik de luchtvochtigheid tussen, het voor mij ideale interval, van minimaal 50% en maximaal 60% luchtvochtigheid houden. Met als gevolg dat er geen ongewenste condensatie, door te hoge luchtvochtigheid, gaat optreden.
Ik laat in mijn situatie de luchtbevochtiger met behulp van de tijdschakelklok telkens een halfuur actief bevochtigen en dit telkens gevolgd door één uur inactiviteit waar er dus niet bevochtigd wordt. En dit regime geeft voor mij de gewenste luchtvochtigheid.
Hierdoor wordt er minder water en ook minder elektriciteit verbruikt, want de luchtbevochtiger is slechts één derde van de tijd actief.
Ik gebruik enkel gedemineraliseerd water (0,17€/liter) waardoor de luchtbevochtiger niet hoeft gekuist te worden (geen kalkaanslag) en dus erg gemakkelijk is in het onderhoud.
Door de ronde vorm van de luchtbevochtiger is het wel wat moeilijk om water bij te vullen.
In omgekeerde stand, met de vulopening naar boven gericht, valt het waterreservoir makkelijk om.
Ik heb dit kleine mankement opgelost tijdens het water bijvullen, dus met de vulopening naar boven gericht, het ronde waterreservoir in een lege emmer te plaatsen als steun.

Pluspunten

  • laag verbruik aan water en electriciteit
  • groot waterreservoir
  • werkt geruisloos
  • weinig onderhoud (gedeminerliseerd water)

Minpunten

  • extern regelapparatuur nodig
  • niet ideale vormgeving, bij het te vullen
  • geen gebruik mogelijk met parfumoliën

Review criteria:

Goed
Goed
Onvoldoende
Voldoende

Reageer

Anoniem 24-01-2015
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,5
Voor de prijs is dit een fantastisch apparaat; doet wat het moet doen. Tegen een geringe energie-inspanning wordt de lucht in de kamer op een snelle wijze bevochtigd.
Werkt geruisloos en slaat af als het water op is.
Het enige ongemak betreft het vullen, maar als je een handdoek o.i.d. gebruikt bij het afnemen en vullen van het reservoir is er geen centje pijn.
Ziet er nog eens netjes uit ook.
Ik ben er uitermate tevreden mee.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

4lly848 29-12-2012
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

7,0
De Medusa 65 is okay in gebruik, maar je moet de machine verhoogd neerzetten door de condensatie, want die maakt de vloer (in mijn geval hardhoud) 's nachts helemaal nat. De lucht voelt een stuk beter aan het is veel beter wakker worden en een stuk minder droog. Pas op met bijvullen want soms lekt de machine wat water.

Aangezien de machine geen hitte produceert snap ik niet waarom dit een aspect van de review is...

Review criteria:

Voldoende
Goed
Voldoende
Voldoende
jpeverts67 11-04-2013

Ik had in het begin ook water op de grond maar ik had hem dan ook helemaal maximaal staan. Door de draaiknop half open te zetten was het probleem verholpen en wordt onze slaapkamer nog steeds voldoende vochtig. Té vochtig is namelijk ook niet goed, dus voor de zekerheid even op een vochtmeter kijken.

Reageer

Pieter 13-02-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Onbruikbaar met kraanwater

Geschreven voor: Medisana Uhw

Algemene score

4,0
Het product blijkt onbruikbaar te zijn als je gewoon kraanwater gebruikt. Door de ultrasone neveltechniek wordt niet alleen het water verneveld, maar ook de mineralen (waaronder kalk), die dan neerslaan op je meubelen en een wit laagje achterlaten. als de luchtvochtigheid in je kamer heel laag is en je met dit apparaat flink moet 'stoken' om het een beetje gezond te krijgen, krijg je zelfs een witte nevel in je kamer. We hebben hier in Amsterdam niet het zachtste water van Nederland, maar zeker ook niet het hardste. Dit apparaat vullen met gedemineraliseerd water wordt dan een dure aangelegenheid!

Een van de meest opmerkelijke fenomen met dit apparaat is, dat als je een open keuken hebt en gaat koken, de vlammen van het fornuis geel worden! Volgens Liander komt dit doordat de luchtbevochtiger de lucht ioniseert. Bij gebruik van demiwater heb je dat probleem niet.

Je kunt beter een van de modellen van Philips kopen: die zijn wel duurder, maar hebben een filter dat al die mineralen uit de nevel haalt. Zo'n filter vervangen kost ook geld, maar is altijd nog goedkoper dan gedemineraliseerd water kopen.

Pluspunten

  • goedkoop in aanschaf
  • stil

Minpunten

  • beetje onhandig om bij te vullen
  • kan niet gebruikt worden met kraanwater
  • duur in dagelijks gebruik met demiwater

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Goed
Goed

Reageer

niet gekocht 09-12-2020
  • Product gekocht

niet gekocht

Geschreven voor: Medisana Uhw

Algemene score

2,0
Ik heb hem net zo hard weer terug gestuurd als dat ik hem gekregen heb! Waarom...heel eenvoudig omdat er geen gebruiksaanwijzing bij zat...en nou zul je zeggen dan download dat...of er is een filmpje nee zo zijn wij niet getrouwd...ze hebben er een boekje bij zitten voor polen,rusland etc etc maar niet eenvoudig in het engels duits of nederlands...is ons geld verrot soms??? Als die fabrilant wat wil verkopen...laten ze hier dan ook eens over nadenken....niet iedereen heeft een computer...het gaat mij om de principe...de winkel geen commentaar op en het apparaat niet uitgeprobeerd dus kan ik niks van zeggen

Reageer

Friekje 26-11-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Net gekocht

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Medisana Uhw

Algemene score

8,0
Nog niet echt ervaring, 1 dag in gebruik. Pluspunten, zeker geluidsarm, gemakkelijk in gebruik, zo te zien duurt het een heel aantal dagen voordat de tank bijgevuld moet worden. Ben er tot nu toe blij mee. Echter is Blokker de goedkoopste, gisteren 40,99 betaald. Moet wel besteld worden , is er dan de volgende morgen.

Review criteria:

Goed
Voldoende
Voldoende

Reageer

Leo 22-04-2020
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Ideaal toestel

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Medisana Uhw

Algemene score

9,0
Ik heb een grote pollen alergie ,slapen in het voorjaar was voor mij als het droog weer was niezen..hoesten ..lopende ogen droge keel ,kortom het klasieke alergie verhaal .Sinds een paar jaar gebruik ik dit toestel en zorg dat ervoor het slapengaan ongeveer 45% vochtigheid is , sindsdien gaat alles beter . de manier van water bijvullen is voor verbetering vatbaar .

Pluspunten

  • Stevig
  • Simpel in gebruik
  • Traploos regelbaar
  • Groote water tank

Minpunten

  • Bijvul systeem kan beter
  • Geen ingebouwde hydrometer

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Lisette 23-01-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Eenvoudig in gebruik

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Medisana Uhw

Algemene score

10,0
Het werkt goed waarvoor we het hebben gekocht. Het werkt daarenboven geruisloos, dus ook ideaal in de slaapkamer.

Pluspunten

  • Eenvoudig in gebruik
  • Geruisloos

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

hay 20-01-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

makkelijk in gebruik door voldoende grote watertank

Geschreven voor: Medisana Uhw

Algemene score

9,0
makkelijk in gebruik en voldoende capaciteit. drie jaar garantie, directe aansluiting op E-net ipv een trafo ervoor. eerder ook een medisana maar kleinere inhoud en stroomtoevoer via transformater met bananenstekker . daarom weer een product van deze fabrikant. Na drie dagen al tevreden over kwaliteit product

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer