Informatie over laptoptassen

Voor elke laptop bestaat er een geschikte laptoptas. Er bestaan veel variaties. Denk aan grootte, materiaal en model. Wil je een trendy laptoptas of een klassieke lederen laptoptas? Hier staat meer informatie.

Grootte
laptoptasDe grootte van de laptoptas is meestal aangegeven in inch. Deze maat komt overeen met de grootte van het beeldscherm van de laptop (of notebook). Als de tas groter is, dan kan de laptop zich vrij bewegen in de tas wat beschadiging aan de laptop kan veroorzaken.

Bekijk alle Laptoptassen

Materiaal

De laptoptas is er in synthetische en natuurlijke materialen. De meest gebruikte synthetische materialen zijn nylon en neopreen. Bij de natuurlijke materialen is de leren laptoptas het populairst.

Model

Er zijn speciale modellen voor dames, heren en kinderen. Daarnaast zijn er verschillende vormen laptoptassen.

Als de laptoptas (of notebooktas) een speciaal vak voor de laptop heeft, dan is dit vak vaak gevoerd met kunststofschuim voor extra bescherming tegen beschadiging door vallen en stoten.

 • Aktetas of klassiek
  Het standaardmodel komt het meeste voor en heeft een rits die over drie hele zijdes geopend kan worden. Vaak heeft dit model een draagriem om over de schouder te dragen en meerdere vakken. Bij dit model kan je vanuit de tas werken, op schoot of vanachter het bureau.
 • Schoudertas of messenger bag
  De tas met een draagriem voor over de schouder en vaak een handgreep bovenop de tas zodat hij met één hand gedragen kan worden. Dit model heeft alleen een rits aan de bovenzijde waar dan weer een flap overheen gaat.
 • Rugzak
  In de rugzak zit een apart vak gereserveerd voor de laptop.
 • Sleeve of hoes
  De sleeve is een beschermhoes voor je laptop of ander apparaat. De hoes past precies om de laptop heen, is veelal gemaakt van kunststof en is flexibel. Deze laptophoes is ook geschikt om te gebruiken met een tas die niet geschikt is voor een laptop. De sleeve neemt weinig ruimte in en beschermt de laptop als een tweede huid.
 • Trolley
  Deze tas op wielen is zeer geschikt als je veel andere bagage meeneemt naast je laptop, bijvoorbeeld randapparatuur. In de trolley zit een apart vak gereserveerd voor de laptop.
Comfort
Let bij de aanschaf van een laptoptas naar wat voor comfort je op zoek bent. Ben je veel op reis dan is een rugzak of trolley misschien geschikt. Of kies anders voor een tas met draagriem. Vind je het handig om meerdere te vakken te hebben, let hier dan ook op. En leg je de tas veel op bureau of tafel dan is de standaard tas geschikt. Deze kun je namelijk aan drie kanten losritsen zodat de tas op de tafel kan liggen als je de laptop uit de tas pakt. Kortom, de latoptas die jij gaat kopen, moet aansluiten bij de manier van gebruiken.

Beste laptoptassen
Populairste laptoptassen