Mooie Chromebook met een enorm goede batterij.
Ik gebruik al jaren Acer laptops en was daarom benieuwd hoe een Chromebook zou bevallen. De Acer Chromebook Plus 516 heeft mij op meerdere punten positief verrast.
Allereerst vind ik de zilvergrijze kleur erg mooi en chique. Ondanks het grote formaat is de laptop ook verrassend licht. Het scherm is lekker groot en helder, waardoor werken aan verslagen en Netflix of Videoland kijken erg prettig is.
Voor mij is het formaat wel een nadeel. Ik had hiervoor een Acer Swift 3 en dat compactere formaat vond ik fijner voor in mijn tas en op de bank. Deze Chromebook gebruik ik daarom liever aan tafel. Op schoot kan hij na langer gebruik ook behoorlijk warm worden.
De batterijduur vind ik echt geweldig. Afhankelijk van het gebruik doe je er makkelijk 2 à 3 dagen mee. Ook het geluid klinkt helder en beter dan bij mijn vorige Acer.
Een leuke verrassing is Gemini. Ik gebruikte altijd veel ChatGPT, maar doordat Gemini zo goed bij de Chromebook aansluit, ben ik dit steeds meer gaan gebruiken. Het werkt erg prettig en gebruiksvriendelijk.
De grootste nadelen vind ik het downloaden van bestanden en de online versie van Word. Ik gebruik normaal de betaalde Word-versie en mis die hier wel. Ook kreeg ik mijn Bluetooth-koptelefoon niet verbonden, terwijl dit met mijn Swift 3 en iPhone wel lukt.
Conclusie: een mooie en lichte Chromebook met een fantastisch scherm en een uitstekende batterij. Voor mij persoonlijk is hij alleen wat groot.