Lenovo Yoga / Slim 6 14IAP8 / 82WU008AMH

Lenovo Yoga / Slim 6 14IAP8 / 82WU008AMH

michellevandes31-08-2023

Klein en krachtig

Ik mocht deze laptop enkele weken testen. Uit de doos gehaald bleek het een mooie lichtgewicht laptop te zijn. Maar daarmee kwamen ook wat twijfels bij mij: kan deze 14 inch laptop daadwerkelijk goed multitasken? En fotobewerken? Dat wilde ik dus graag uitproberen. Allereerst valt het mooie scherm op: het is erg helder (OLED) en dat werkt prettig. De kleuren zijn mooi en dat werkt fijn met mijn fotobewerking (ik gebruik RAW bestanden en bewerk met Lightroom). Wel glanst het flink met tegenlicht, dus kies een strategische plek om te zitten. Fotobewerken gaat als een tierelier. Hier merk je goed de 16GB werkgeheugen i.c.m. de 2.1 Ghz processor en de SSD. Het enige is dat het scherm met 14 inch wat aan de kleine kant is voor een handige bewerkingsflow. En ik miste een geheugenkaartlezer, maar gelukkig heb ik die ook extern. De USB is lekker snel, dus in een mum van tijd staan de bestanden op de HDD. Voor op reis is deze laptop ideaal. Voor multitasken is hij ook geslaagd: Lightroom, Spotify en Word had ik tegelijk open, maar ik heb geen vertraging kunnen bemerken in bewerken of hapering in de muziek bijvoorbeeld. De batterij gaat opvallend lang mee, wat een verademing is. Ook het toetsenbord is erg fijn, het typt vloeiend, met goede feedback. Al met al dus een goede laptop, die niet voor niets ‘creator laptop’ wordt genoemd.
Pluspunten
  • Helder beeldscherm
  • Kan fotobewerking goed aan
  • Laadt snel op
  • Fijn toetsenbord
  • Prima geluid
Minpunten
  • Geen touchscreen
  • Geen ingebouwde kaartlezer
  • Tegenlicht is met glanzend scherm lastig