informatie over laminators

Een laminator wordt gebruikt als versteviging en bescherming van je belangrijke documenten. Een papieren A4 is gevoelig voor vuil, vocht en slijtage. Een laminator laat een plastic sheet om je document kleven zodat deze wordt omringt met een plastic omhulsel. Het document kan op deze manier niet meer nat worden, vuil is eenvoudig te verwijderen en het gaat slijtage tegen. Er zijn 3 soorten laminators:

Bekijk alle Laminators

Warmdoorvoerapparaat

Dit is de meestvoorkomende laminator. Het maakt gebruik van een pouche, dat zijn twee lagen plastic folie die aan elkaar worden vastgemaakt. Het papieren document wordt in de machine geplaatst. De machine trekt dit door twee warme rollen die ervoor zorgen dat het document aan elkaar vast komt te zitten.

Kouddoorvoerapparaat

Bij een kouddoorvoerapparaat is de werking ongeveer gelijk aan een bovendoorvoerapparaat met als verschil dat de pouches een lijmlaag hebben die uit kleine belletjes bestaat. Als de belletjes onder druk komen te staan knappen ze uit elkaar en kleven ze aan elkaar vast. Een kouddoorvoerapparaat is geschikt om te lamineren met documenten die niet tegen warmte kunnen.

Rollaminator

Rollaminatoren worden voornamelijk gebruikt bij het maken van pasjes en kaarten en zijn een stuk duurder dan de voorgaande twee soorten laminators. De rollaminator wordt ook nauwelijks door consumenten gekocht en zijn in principe alleen interessant voor het bedrijfsleven. Dit mede vanwege de hoge prijs.

Beste laminators
Populairste laminators