Ladyshave kopen | Tips en informatie

Wil je de beste ladyshave kopen en wil je weten waar je op moet letten? Deze informatie en tips helpen je verder. Vergelijk op Kieskeurig.nl!

Direct ladyshaves vergelijken Bekijk en vergelijk

Ladyshave kopen

De beste bikinitrimmer kies je zo

Op een mooie zomerse dag wil je er goed uitzien, zonder stoppels op je benen, in je oksels of je bikinilijn. Gelukkig zijn er handige apparaten die je hierbij kunnen helpen. Met een ladyshave je bikinilijn bijwerken is al jaren de normaalste zaak van de wereld. Je kunt dan ook uit heel wat soorten kiezen als je een bikinitrimmer wilt aanschaffen. Allemaal hebben ze hun eigen functionaliteiten en bijzonderheden.

Omdat jij de beste ladyshave wilt kopen voor jouw situatie, helpen wij je verder door je nuttige informatie en tips te bieden. Zo vind je de bikinitrimmer die precies bij jouw wensen en eisen past.

Direct ladyshaves vergelijken

Eigenschappen

De eigenschappen van een ladyshave

Een ladyshave heeft een andere scheerkop dan een scheerapparaat voor mannen en is daardoor speciaal gemaakt voor de tere vrouwenhuid. Het kan zijn dat je bepaalde eigenschappen heel belangrijk vindt bij de aanschaf van een ladyshave. Lees hieronder meer over de features die beschikbaar zijn voor deze apparaten.


Tondeuse

Een ladyshave die beschikt over een tondeuse is erg handig als je naast je benen ook je oksels en bikinilijn wilt scheren. De tondeuse maakt langere haartjes korter, zodat je ze daarna gemakkelijker af kunt scheren.

Stroomvoorziening

Elk apparaat heeft een energiebron nodig. Een ladyshave kan werken op stroom of op batterijen. Het nadeel van batterijen is dat die vervangen moeten worden. Dit in tegenstelling tot ladyshaves die op stroom werken. Je laadt deze ladyshave op in een docking station en je kunt zo lang scheren als de fabrikant aangeeft voor jouw type. Kies je een ladyshave die werkt met een snoer, dan zul je deze in de buurt van een stopcontact moeten gebruiken.

Accu-indicator

Als een ladyshave een accu-indicator heeft, geeft hij aan hoe vol de accu nog is en hoe lang er nog mee geschoren kan worden. Handig!

Waterdicht

Kies je voor een waterdichte ladyshave, dan kun je die onder de douche gebruiken. Deze ladyshave kun je dan ook grondig met water reinigen. Als bij een ladyshave ‘afspoelbaar’ vermeld staat, kan deze gereinigd worden onder de kraan. Let op: dit type ladyshave is niet te gebruiken onder de douche! Een ladyshave die je niet kunt afspoelen om te reinigen en alleen droog kunt gebruiken, kun je schoonmaken met een reinigingsborstel.

Intensiteit

Sommige delen van je huid zijn gevoeliger dan andere delen. Sommige ladyshaves kun je speciaal instellen voor deze gevoelige plekken. Denk hierbij aan de oksels en bikinilijn. Wanneer je de intensiteit minder maakt, zijn deze plekken goed en huidvriendelijk te behandelen. Ondanks de wisseling van intensiteit behoud je hetzelfde scheerresultaat. Met je ladyshave je bikinilijn bijwerken gaat dus net zo goed als je oksels.

Opzetstukken en lichtfunctie

Wil je voor elk deel van je lichaam een andere scheerkop die er precies bij past? Selecteer dan een ladyshave met extra opzetstukken. Sommige apparaten hebben ook een lichtfunctie, die maakt zelfs de fijnste haartjes zichtbaar.


Soorten

Diverse typen ladyshaves

Weet je al welke bikinitrimmer bij jou past? Je kunt namelijk kiezen uit verschillende soorten. Op basis van jouw wensen en eisen kun je de diverse typen vergelijken. Zo kun je de beste ladyshave kopen voor jouw situatie.


  • Ladyshave met snoer

    Er zijn ladyshaves die niet oplaadbaar zijn en niet op batterijen werken, maar via een stekker in het stopcontact. Dit heeft als nadeel dat je niet om het snoer heen kunt en dat je dus altijd in de buurt van een stopcontact moet scheren. Het voordeel is dat je nooit zonder batterijen of accupower zit.

  • Ladyshave met accu

    Een oplaadbare ladyshave combineert de voordelen van een ladyshave met stekker en die van een ladyshave op batterijen. Je laadt de ladyshave eenvoudig op door de stekker van het docking station in het stopcontact te steken en je kunt na het opladen draadloos scheren.


Alternatieven

Het verschil met een scheermesje, ontharingscrème en epileren


Nat scheren met een scheermesje is de ‘ouderwetse’ manier om te scheren. En daar is helemaal niets mis mee. Het ligt er alleen aan waar jouw eigen voorkeur naar uitgaat. Sommige vrouwen zeggen dat ze met een scheermesje gladder kunnen scheren, andere houden daar juist eerder stoppels aan over. Kortom: het is een persoonlijke keuze.

Ontharingscrème lijkt iets grotere nadelen te hebben. Zo gaat de crème soms irriteren op gevoelige delen van je huid en dat zijn nu net de delen waar je het op smeert.

Epileren is een ideale oplossing als je langer haarvrij wilt zijn. Die trekt de haren er met wortel en al uit. Het doet alleen wel wat meer pijn, maar dan ben je wel drie weken van je haartjes af.


Keuzehulp

Zo koop je jouw ideale ladyshave


Allereerst is de vraag: wil je een ladyshave met snoer of met een accu? En als je weet welke bikinitrimmer je wilt, wil je dan als extra features een tondeuse, accu-indicator, intensiteitregeling, opzetstukken en lichtfunctie?

Als je antwoord geeft op deze vragen, kun je voor jouw situatie de beste ladyshave kopen. Ben je afhankelijk van een beperkt budget, dan lever je vaak in op de gladheid van het scheerresultaat en de duurzaamheid van de accu.


Direct ladyshaves vergelijken Bekijk en vergelijk

Innovaties

Innovaties


Voor fabrikanten van ladyshaves is het heel belangrijk dat hun producten pijnloos gebruikt kunnen worden door de dames die ze kopen. Daarom wordt er continu gewerkt aan verbetering van het scheermechanisme.

Ook de extra opties, zoals opzetstukken, zijn een manier waarop de fabrikanten zich bij nieuwe productlanceringen kunnen onderscheiden van de concurrentie. En zo is het begrip ‘beste ladyshave’ steeds aan verandering onderhevig, want ze worden echt steeds beter.


Beste ladyshaves
Populairste ladyshaves