Informatie over KVM switches

Een KVM-kabel dient ervoor om je toetsenbord, beeldscherm en muis aan te sluiten op een KVM-switch. Heb je een KVM-switch nodig? Hier staat meer informatie.

KVM
KVM staat voor Keyboard, Video, Mouse. Oftewel: toetsenbord, beeldscherm, muis. Met een KVM-kabel sluit je deze apparaten aan op een KVM-switch. De KVM-switch verbind je dan weer met één of meerdere computers. Op die manier kun je verschillende computers bedienen zonder dat je daar meerdere toetsenborden, beeldschermen of muizen voor nodig hebt.

Bekijk alle Kvm switches en kabels

Aansluitingen

De aansluitingen die over het algemeen met KVM-kabels worden gebruikt, zijn vga voor het beeldscherm en ps/2 voor het toetsenbord en de muis. Een moderne KVM-switch heeft ook de mogelijkheid om usb-apparaten en luidsprekers over meerdere computers te verdelen.

Aantal computers

Niet elke KVM-switch kan evenveel computers verbinden. Dit kan variëren van twee tot wel 128. Professionele switches kunnen zelfs weer onderling aan elkaar geknoopt worden om nog meer computers te bedienen.

Toepassing

KVM-switches worden vaak gebruikt in zakelijke omgevingen. Bijvoorbeeld in een serverpark, waar vaak meerdere servers in één rack staan. Het personeel kan dan elke server uit het rack bedienen met slechts één toetsenbord, beeldscherm en muis.

Beste kvm switches en kabels
Populairste kvm switches en kabels