Stijl- of krultang kopen| Tips en informatie

Wil je een stijl- of krultang kopen en wil je weten waar je op moet letten? Deze informatie en tips helpen je verder. Vergelijk haarstylers op Kieskeurig.nl!

Direct krul- en stijltangen vergelijken Bekijk en vergelijk

Haarstyler kopen

Advies over haarstylers: stijltangen, krultangen en meer

Wat zou het leven toch mooi zijn als je elke ochtend met perfect gestyled haar uit je bed kon stappen. Maar helaas, de meesten van ons staan elke ochtend uitgebreid voor de spiegel om onze haren mooi in model te krijgen. Gelukkig zijn er handige haarstylers waarmee dat in ieder geval makkelijker en sneller gaat: krultangen en stijltangen.

Overweeg je om een stijltang of krultang te kopen? Dan is het goed om te weten waar je vooraf op moet letten. Zo voorkom je dat je een apparaat koopt dat toch niet helemaal bij jouw wensen past. In dit artikel vertellen we je daarom alles om voor jou de beste stijltang of krultang te vinden.

Bekijk en vergelijk

Soorten

Soorten haarstylers

Kun je nu het beste een stijltang kopen, of is een krultang juist weer handiger? En wat zijn er nog meer voor mogelijkheden? We zetten alle soorten haarstylers en hun kenmerken even voor je op een rijtje.


 • Krultang

  Grote krullen, kleine krullen, natuurlijke krullen, met een krultang breng je ze eenvoudig in je haar. Er zijn wel een paar dingen om rekening mee te houden:

  Bekijk en vergelijk


Keramische krultang

Wil je de krultang vaak gebruiken? Dan kun je het beste een keramische krultang kopen. Die verspreid de warmte gelijkmatig, waardoor je haar niet beschadigt.

Ionische functie

Wil je voorkomen dat je haar statisch is na het krullen? Let er dan op dat je krultang over een ionische functie beschikt.

Automatische krultang

Houd je van gebruiksgemak? Kies dan voor een automatische krultang, zodat je je haar niet eens meer zelf om de tang heen hoeft te draaien.

Automatische uitschakeling

Bang dat je in de ochtendstress vergeet je krultang uit te zetten? Ga dan voor een krultang die automatisch uitschakelt wanneer je deze niet meer gebruikt.

Aantal warmtestanden

Is jouw haar gevoelig voor invloeden van buitenaf? Let dan op het aantal warmtestanden, zo kun je altijd de juiste selecteren voor de conditie van je haar.

Diameter

Hoe groter de diameter van de krultang is, hoe groter de krullen die je ermee kunt maken. Heb je kort haar? Dan is een krultang met een kleine diameter aan te raden. • Stijltang

  Ben je die krullen juist zat en wil je graag stijl haar? Dan helpt de stijltang of straightener je uit de brand. Ook hierbij zijn er weer verschillende aandachtspunten die de moeite waard zijn:

  Bekijk en vergelijk


Ionische functie

Na het gebruik van de stijltang kan je haar soms statisch zijn. Een stijltang met ionische functie voorkomt dit.

Aantal warmtestanden

Heb je veel krullen of erg stug haar? Dan wil je een stijltang waarbij je ook een hogere temperatuur tot 230 graden kunt gebruiken. Let daarom op het aantal warmtestanden. Voor gevoelig haar heb je juist een lagere temperatuur tot 180 graden nodig.

Keramische stijltang

Ben je van plan om de stijltang bijna dagelijks te gebruiken? Kies dan een keramische stijltang. Die verdeelt de warmte gelijkmatig over de keramische platen, wat beter voor je haar is.

Formaat warmteplaten

Afhankelijk van je haar is het ook goed om op het formaat van de warmteplaten te letten. Voor fijn haar heb je genoeg aan gewone platen, voor een volle, dikke haarbos zijn juist grotere platen aan te raden. • Krulborstel

  Een krulborstel brengt de krullen en het volume in je haar met behulp van warme lucht. Daarmee heeft het ook de functie van een föhn en kun je de krulborstel dus ook bij vochtig haar gebruiken. Ga je een krulborstel kopen, let dan op de volgende punten:

  Bekijk en vergelijk


Ionische functie

Lastig van statisch en pluizig haar na het stijlen? Niet als je een krulborstel met ionische functie kiest.

Type borstelhaar

Het haar van de borstel bepaalt ook het eindresultaat. Zo krijg je van everzwijnhaar een mooie glans en zijn stalen haren perfect voor het ontklitten van je kapsel. Voor de gezondheid en hygiëne van je haar is het weer goed om kunststof haren te gebruiken. Je kunt ook nog kiezen voor nylon borstelharen. Die gaan lang mee maar kunnen je haar wel sneller beschadigen en zijn dus niet aan te raden voor gevoelig haar.

Automatische rotatie

De draaibeweging is natuurlijk allesbepalend voor het creëren van de perfecte krul. Heb je een automatisch roterende krulborstel, dan hoef je die beweging niet meer met de hand te maken.

Keramische functie

Net als bij de krultangen en stijltangen zorgt de keramische functie van een krulborstel ervoor dat je haar niet beschadigt bij intensief gebruik. • Multistyler

  Ben jij graag creatief en origineel met je haar? Waarbij je soms met een volle bos krullen de deur uit gaat en een andere keer juist liever met stijl haar? Dan is een multistyler onmisbaar. Let daarbij wel op de volgende punten:

  Bekijk en vergelijk


Opzetstukken

Een multistyler haalt zijn veelzijdigheid uit de verschillende opzetstukken. Let er daarom goed op dat jouw multistyler over de juiste combinatie van accessoires voor jouw haarwensen beschikt.

Tas of koffer

Het is natuurlijk wel fijn als je al die verschillende onderdelen makkelijk bij elkaar kunt bewaren. De meeste multistylers worden met een bijbehorende tas of koffertje geleverd, maar kijk dit voor de zekerheid even na.


Keuzehulp

Wat is nu de beste krul- of stijltang?


Het antwoord op die vraag hangt af van twee dingen: aan de ene kant hoe je je haar wilt gaan stijlen, maar ook wat voor haar je zelf hebt. Dat eerste spreekt voor zich: voor krullen maken koop je het beste een krultang of krulborstel, voor stijl haar een stijltang. Wil je daarin variëren, dan biedt een multistyler je alle vrijheid en veelzijdigheid die je wilt.

Wat voor haar je hebt bepaalt vooral over welke eigenschappen je hairstyler moet beschikken. Heb je bijvoorbeeld fijn haar dat snel beschadigt, dan wil je in ieder geval een styler met keramische platen. Dat is overigens ook aan te raden als je dikker haar hebt, maar ook als je de stijl- of krultang veel gaat gebruiken.

Ook de temperatuur is dan een belangrijk aandachtspunt. Bij vol en dik haar stijl je op hogere temperaturen, bij fijner haar zijn lagere temperaturen juist beter. Let er daarom goed op of je styler over verschillende standen met de juiste temperaturen beschikt.

Hoe ga jij je haar morgen stijlen? Kies nu jouw ideale haarstyler en je kunt snel aan de slag! Het enige wat je nog hoeft te doen is je wensen aangeven in onze handige vergelijker. Je ziet dan direct wat voor jou de beste krultang of stijltang is.


Direct krul- en stijltangen vergelijken Bekijk en vergelijk

Ontwikkelingen

Nieuwe ontwikkelingen


Het is niet alleen belangrijk dat je haar er goed uitziet, maar ook dat het gezond is. En dat is precies waar veel recente ontwikkelingen zich op richten. Sommige stijltangen beschikken bijvoorbeeld over speciale sensoren. Die meten de vochtigheidsgraad van je haar, om te voorkomen dat je dit met je stijltang uitdroogt en beschadigt.

Ook wat betreft ergonomie is er altijd ruimte voor verbetering. Het kan namelijk best lastig zijn om je krultang goed vast te houden en je haar eromheen te draaien. Er zijn ondertussen krultangen op de markt in een L-vorm, die een stuk makkelijker in het gebruik zijn.


Beste krul- en stijltangen
Populairste krul- en stijltangen