Krups Coffee Crush SA4001

Krups Coffee Crush SA4001

Dit product wordt aangeboden door 3 aanbieders met een prijs vanaf € 299,00Bekijk alle aanbieders
La_Tina_R22-06-2026

Compact, stijlvol en eenvoudig

Sinds twee weken gebruik ik de Krups Coffee Crush en over het algemeen ben ik erg tevreden. Het apparaat richt zich duidelijk op eenvoud en gebruiksgemak, en daarin slaagt het uitstekend. Wat direct opvalt, is het compacte formaat. De machine neemt weinig ruimte in op het aanrecht en heeft tegelijkertijd een moderne en luxe uitstraling. Ik heb de uitvoering in Ivory gekozen en die past perfect bij mijn andere keukenapparatuur. Ondanks het compacte ontwerp beschikt de Coffee Crush over een verrassend groot waterreservoir, waardoor je niet voortdurend hoeft bij te vullen. De installatie was vrijwel plug & play. Binnen enkele minuten kon ik mijn eerste kop koffie zetten. Ook de bediening is erg intuïtief. Je krijgt niet eindeloos veel instellingen voorgeschoteld, waardoor het apparaat eenvoudig in gebruik blijft. Wel kun je de koffiesterkte gemakkelijk aanpassen aan je persoonlijke voorkeur. De kwaliteit van de koffie is uitstekend. De koffie komt goed heet uit de machine en heeft een volle smaak. Daarnaast is het schoonmaken bijzonder eenvoudig. Omdat het koffiedik niet in allerlei verborgen bakjes terechtkomt, is de kans op schimmelvorming klein en blijft het onderhoud beperkt. Toch zijn er ook enkele minpunten. Het grootste gemis voor mij is een geïntegreerde melkopschuimer. Gelukkig had ik al een losse melkopschuimer in huis, maar voor liefhebbers van cappuccino's en latte macchiato's is dit wel iets om rekening mee te houden. Daarnaast maakt de machine tijdens het malen van de bonen behoorlijk wat geluid. Dat is niet ongebruikelijk voor een volautomaat, maar het valt wel op. Ook vind ik het jammer dat er alleen een quickstart handleiding wordt meegeleverd. Voor uitgebreidere instellingen moet je een QR code scannen of zelf online op zoek gaan naar informatie. Een ander klein minpunt is dat de machine niet registreert wanneer de koffiedikopvang is geleegd terwijl het apparaat uit staat. Als je de opvangbak verwijdert en leegt terwijl de machine uitgeschakeld is, krijg je bij de volgende bereiding alsnog de melding dat de koffiedikbak geleegd moet worden. Verder schakelt het apparaat vrij snel automatisch uit. Naar mijn gevoel gebeurt dat al na ongeveer 10 tot 15 minuten. Dat bespaart energie, maar kan soms wat onhandig zijn. Tot slot is de prijs een aandachtspunt. Met een adviesprijs van ongeveer €299 bevindt de Coffee Crush zich niet in het goedkoopste segment. Voor een relatief eenvoudige volautomatische koffiemachine voelt dat aan de hoge kant. Conclusie De Krups Coffee Crush is een mooie, compacte en gebruiksvriendelijke volautomatische koffiemachine die doet wat hij moet doen: snel een goede, hete kop koffie zetten. Het moderne design, de eenvoudige bediening en het makkelijke onderhoud zijn grote pluspunten. Daar tegenover staan het ontbreken van een melkopschuimer, het geluid tijdens het malen en de relatief hoge prijs. Zoek je een eenvoudige volautomaat zonder overbodige functies en hecht je waarde aan design en gebruiksgemak, dan is de Coffee Crush zeker het overwegen waard.
Pluspunten
  • compact
  • eenvoudig gebruik
  • makkelijk te reinigen
Minpunten
  • maakt best geluid met bonen malen
  • aardig aan de prijs