Informatie over kinderbedden en ledikanten

Een ledikant is wellicht het belangrijkste meubel in een babykamer. Je baby zal er elke dag in liggen en deze moet dan ook veilig zijn. Zorg er dus voor om naast een mooi ledikant ook een veilig model aan te schaffen. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt bij de aankoop van een kinderbed of ledikant.
wiegen

Meer informatie over babybed en ledikantBekijk alle Kinderbedden en ledikanten

Welke kinderbedden en ledikanten zijn er?

De keuze in kinderbedden is zeer divers. Er zijn kinderbedden maar ook babybedden als ledikanten. Ledikanten zorgen ervoor dat je baby 's nachts niet uit bed valt. Van klassieke modellen in oude stijl tot strakke ledikanten die de babykamer een moderne look geven. Ledikanten zijn in verschillende materialen zoals MDF, plaatmateriaal, massief eiken en massief naaldhout verkrijgbaar.

Beste en mooiste kinderbedden en ledikanten kopen

De standaard afmeting binnenmaat van een babyledikant is 60x120 cm. Deze afmeting is te gebruiken tot ongeveer 3 jaar. Als je het ledikant voor een langere tijd wilt gebruiken, kun je het beste een ledikant van 70x140 cm aanschaffen. Deze is te gebruiken tot ongeveer 6 jaar oud.
Er zijn ledikanten die met je baby mee kunnen groeien. Ook zijn er handige ledikanten met laden onderin waar je heel veel spullen in kwijt kunt. Tot slot zijn er ook ledikanten met wielen. Deze modellen zijn handig als je het ledikant van plaats moet veranderen bijvoorbeeld om naar de ouderslaapkamer te verplaatsen. Let wel op dat deze modellen naast wielen ook over een rem beschikken.

Koop een veilige ledikant

  • Koop een ledikant met voldoende afstand tussen de spijlen. Het hoofd van je baby mag niet door de slijpen heen kunnen komen.
  • Let er bij de aanschaf op dat het ledikant splintervrij is.
  • Bij het verven van de houten ledikanten, kies het beste voor een verf op waterbasis. Bij het verven van een houten ledikant kies het beste voor een verf op waterbasis. Sommige verfstoffen hebben giftige stoffen die gevaarlijk voor de gezondheid van je baby kunnen zijn.

Beste kinderbedden en ledikanten
Populairste kinderbedden en ledikanten