Informatie over keukenweegschalen

Om het bakken koken nog makkelijker te maken is een weegschaal natuurlijk onmisbaar in elke keuken. Uiteraard zeer handig om recepten zo goed mogelijk te maken. Er zijn verschillende soorten weegschalen van digitaal tot analoog.
De klassieke weegschaal geeft het gewicht weer aan de hand van de tegendruk. Deze weegschalen zijn minder nauwkeurig dan de elektronische weegschalen. Deze geven het absolute gewicht aan tot op de gram nauwkeurig. De klassieke weegschaal laat dit niet zo zien en is daarin een stuk minder precies. De mechanische weegschaal geven een schatting aan. Bijvoorbeeld dat een gewicht tussen de 10-20 gram is en dan is de schatting als nog voor de gebruiker. Bij een elektronische weegschaal is niet meer aan de orde en is dit meteen duidelijk.

Keukenweegschalen hebben wel een maximum wat je aan gewicht er op kan wegen. Dit is meestal 3 kilogram of 5 kilogram.

Het materiaal waar de weegschalen van gemaakt zijn verschillen per model. Er zijn weegschalen van RVS, kunststof, glas en aluminium. Sommige weegschalen hebben ook een mengkom om in te wegen en andere modellen leveren dit niet mee. Niet alle materialen waarvan een keukenweegschaal is gemaakt zijn geschikt voor de vaatwasser. De mengkom is vaak wel geschikt voor de vaatwasser maar de weegschaal zelf niet. Deze kan je dan het beste afnemen met een vochtige doek.

Bekijk alle Keukenweegschalen

Beste keukenweegschalen
Populairste keukenweegschalen