Informatie over kasten en commodes

Dat moment van je leven dat je in verwachting bent en er niks leuker is dan bezig zijn met dingen kopen voor je baby. Je wilt de allermooiste, leukste maar ook de meest functionele babykamer die er bestaat. Babykasten en babycommodes horen bij de belangrijkste onderdelen van je babykamer. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt bij de aankoop van zowel babykasten als babycommodes.
wiegen

Meer informatie over kasten en commodesBekijk alle Kasten en commodes

Welke baby kasten zijn er?

Babykasten zijn in allerlei modellen, kleuren en afmetingen verkrijgbaar. Van kasten in oude stijl, brocante babykasten tot moderne en strakke babykasten.

Beste en mooiste baby kasten kopen

Bij de aanschaf van een babykast is het erg belangrijk om erop te letten of deze stevig genoeg is. Behalve de veiligheid kun je bij de aanschaf ook naar de mogelijkheden kijken. Handige babykasten beschikken over een kledingroede en legplanken. Er is dus genoeg ruimte voor alle babykleertjes!

Welke baby commodes zijn er?

Een babycommode, ook aankleedtafel genoemd, is een diepe lage kast met veel opbergruimte. Een babycommode is een handige kast waarop je naast het aankleden van je baby ook je baby kunt verschonen. Hierdoor behoort een babycommode tot het meest gebruikte meubelstuk in de babykamer. Babycommodes zijn in allerlei kleuren en designs verkrijgbaar.

Koop de beste en mooiste baby commodes

De hoogte van de commode
Er zijn babycommodes met verschillende hoogtes verkrijgbaar, vaak tussen de 90 cm en 105 cm. Als mama en papa van lengte verschillen, is het handig om te kijken welke hoogte voor beide geschikt is. Meestal wordt deze hoogte met de hoogte van de keuken vergeleken.

De diepte van de commode
De minimale diepte van een commode is 55 cm. Echter zijn er ook modellen die nog dieper zijn. Ouders ervaren diepere commodes als prettiger. Diepere commodes zijn ook veiliger in gebruik. Want de kans dat de baby van de commode afvalt, is daarbij veel kleiner. Er kleeft ook een nadeel aan diepe commodes. Bij diepe commodes wordt het lastig, vooral voor kleine ouders, om de plankjes die boven de commode hangen te bereiken. Houd bij het ophangen of bevestigen van deze plankjes rekening met de hoogte en reikafstand van de plankjes.

Commodes met lades
Commodes met meerdere lades zijn erg handig. Je kunt makkelijk spullen pakken en verbergen. Bij de aanwezigheid van lades heb je ook vaak een plankje boven de commode niet meer nodig.

Beste kasten en commodes
Populairste kasten en commodes