Philips Lumea Advanced SC1999 - Reviews

Specificaties
Geschikt voor
buik
Gezichtstoepassing
bovenlip, kin, kaak
Soort ontharing
IPL
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 70 reviews geschreven op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,3

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Voldoende
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Léonietje123 24-07-2016
  • Product kwartaal in bezit

Gebruiksvriendelijk ontharingsapparaat

Algemene score

7,8
Ik ben door Philips gevraagd dit lichtontharingsapparaat te gebruiken en mijn ervaringen te delen.

Ik heb het apparaat nu 5 keer gebruikt voor zowel mijn benen, bikinilijn en oksels. Het is makkelijk in gebruik en veilig, Het apparaat flitst namelijk niet als het niet recht op de huid staat. Dit is echter ook een klein nadeel aangezien je benen wat ronder zijn, hierdoor pakt het niet altijd. Een ronder opzetstukje voor de benen zou dus fijner zijn. Tevens vond ik de schokjes op sommige plekken wat pijnlijk, gelukkig wen je hier snel aan.

Na de eerste twee keer merkte ik amper verschil. Echter begon ik na de derde keer verschil te merken. De haartjes kwamen minder snel terug. Inmiddels hoef ik me nog maar af en toe te scheren. Ik ben nu al erg tevreden met het resultaat. Ik ben benieuwd wat het resultaat na de volgende sessies zal zijn. staat. Al met al vind ik het gebruiksvriendelijk en veilig apparaat.

Review criteria:

Voldoende
Goed
Goed
Goed

Reageer

Car72 07-07-2016
  • Product kwartaal in bezit

Philips Lumea SC1999

Algemene score

7,2
Enkele maanden geleden heeft Philips mij gevraagd de Lumea SC 1999 te reviewen. Het apparaat ziet er erg mooi uit, het design is modern. De handleiding van de lumea is duidelijk en het is makkelijk in gebruik. Ook de verschillende opzetstukken zijn makkelijk op te zetten. Ik heb gedurende 8 weken mijn oksels behandeld door om de twee weken te flitsen. Een flits behandeling duurt ongeveer 1 minuut en was voor mij pijnloos, het voelt alleen iets warm aan op het moment dat je flitst. In de handleiding van het apparaat staat duidelijk dat het niet bij alle haarkleuren en huidtypen hetzelfde resultaat behaald kan worden. Ik ben erg blond met een lichte huid en helaas heeft de behandeling voor mij nog niet het gewenste resultaat. De haargroei is iets afgenomen maar ik moet nog steeds scheren op dezelfde dagen als voorheen om mijn oksels glad te houden. Maar omdat het flitsen snel en pijnloos is ga ik wel door met het gebruik, wellicht heb ik toch nog wat behandelingen meer nodig.

Review criteria:

Onvoldoende
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Voldoende

Reageer

Loreke 28-06-2017
  • Product paar maanden in bezit

Snel resultaat

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Makkelijk in gebruik en zo goed als pijnloos. Snel resultaat, haartjes wel niet allemaal weg maar wel verminderd.

Pluspunten

  • Makkelijk in gebruik
  • Pijnloos

Review criteria:

Voldoende
Goed
Voldoende
Voldoende

Reageer

Annelies1981 21-06-2017
  • Product paar maanden in bezit

Makkelijke werking, na tien weken echt een verbetering

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Het werkt echt.

Ik heb lang getwijfeld om er eentje aan te schaffen vanwege de prijs. Na twaalf weken gebruik kan ik echter aangeven dat het echt werkt (stiekem toch wel tot mijn verbazing). De haartjes zijn veel minder en degene die er nog zitten zijn zachter/minder stug

Het gebruik is heel erg makkelijk en neemt weinig tijd in beslag. Behalve de eerste keer, omdat het dan toch even wennen is.

Het apparaat ligt makkelijk in de hand en vergt geen onderhoud of zo. Het enige wat je even goed door moet krijgen is hoe je het op de huid moet houden (anders flitst het niet).

Kortom echt blij met mijn aankoop.

Pluspunten

  • makkelijk in gebruik
  • pijnloos

Minpunten

  • prijs

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Tink89 20-06-2017
  • Product paar maanden in bezit

Doet z'n werk, maar aan de prijs

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Ik heb de Philips Lumea Advanced 8 weken in bezit en zie echt resultaat van het gebruik. Al met al heb ik veel minder haargroei op mijn benen, bikinilijn en onder m'n oksels.
Het grootste nadeel vind ik dat je van tevoren die lichaamsdelen moet scheren. In totaal duurt de behandeling daardoor al snel een uur of langer.

De vormgeving van het apparaat is prima. De houder is soms wat onhandig in gebruik en qua vorm op moeilijk te bereiken lichaamsdelen, maar geen enkele plek is echt onbereikbaar. Ik vind het lange snoer ook fijn.

De behandeling is pijnloos, al voel je soms wel wat hitte van het apparaat.

Even handigheid krijgen in onthouden waar je wel en niet geweest bent, is zeker op je benen soms lastig. Ik gebruik nu een wit potloodje en zet daarmee een streepje op mijn enkel en knie, zodat ik een hele baan achter elkaar kan flitsen.

Hoewel de Lumea best wel aan de prijs is, scheelt het een hoop gedoe om niet langer elke dag te moeten scheren of epileren. Bovendien doet het gebruik geen pijn in tegenstelling tot harsen of waxen.

Al met al beveel ik de Philips Lumea aan, maar zou het apparaat wel wat goedkoper mogen zijn of vervangbare lampen mogen hebben.

Pluspunten

  • Doet z'n werk
  • Handig lang snoer

Minpunten

  • Prijs
  • Duurt lang om alles te behandelen

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Voldoende

Reageer

babybecca 19-06-2017
  • Product paar maanden in bezit

apparaat werkt maar na 6 weken resultaat nog niet optimaal

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

7,0
Review Lumea Advanced

Ik heb nu 3 keer de Lumea Advanced gebruikt op gehele benen, bikinilijn, oksels en onderarmen. In de gebruiksaanwijzing is duidelijk aangegeven bij welk huid en haartype welke stand je op het apparaat moet kiezen. Ik heb een licht getinte huid met zwart haar en kwam uit op stand 3/4 . Ik heb het apparaat op stand 3 getest. Je gebruikt het apparaat op stroom dus het apparaat raakt niet leeg terwijl je bezig bent. Het apparaat is na het kort lezen van de gebruiksaanwijzing gemakkelijk te gebruiken. Bij de Lumea Advanced zijn verschillende hulpstukken, bijvoorbeeld een opzetstuk voor de bikinilijn. Deze opzetstukken sloten goed aan bij de te behandelen zones bij mij.

Voor gebruik moeten de te behandelen zones worden geschoren (epileren kan ook maar geeft een minder goed resultaat). Het viel me op dat het flitsen echt goed te doen is, je bent niet heel lang bezig terwijl het redelijk grote oppervlaktes zijn die ik heb geflitst. Geschat was ik ongeveer 30 minuten bezig met alles. Het doet niet veel pijn, je voelt een prikje en warmte en je raakt hier snel aan gewend. De bikinilijn vond ik een minder prettige zone omdat het voor mij hier wel pijnlijk/gevoeliger aanvoelde. Misschien een idee om deze zones op een lichtere stand te zetten om te kijken of dit beter is. Gelukkig is het een klein oppervlak en hoef je maar een paar keer te flitsen. Ik raakte er op gegeven moment wel aan gewend en vond het minder spannend om te doen, ook bij meer gevoelige huid. Ik heb ook wat moedervlekken hier en daar en hier heb ik omheen geflitst omdat ik dacht dat te donker gekleurde huid beter niet geflitst kan worden. Als je hier rekening mee houdt is dat goed te doen. Na 3 behandelingen zie ik wel nog veel haargroei, wel is het op sommige plekken zeker minder.

Ik kan nog niet zeggen wat het resultaat is, daar moet ik nog even voor doorbehandelen. Bedoeling is dat je elke 2 weken flitst voor een periode van 8 weken, daarna heb je minder haargroei en is het een kwestie van bijhouden. Bijvoorbeeld om de 2 maanden weer flitsen, of wanneer je het nodig vind weer flitsen.

Een punt om rekening mee te houden is het seizoen, je mag 48 uur voor en na het gebruik niet in de zon. Je kan dus het beste starten in de herfst/winter aangezien je in het begin vaak moet flitsen.

Pluspunten

  • hoeveel tijd het kost valt mee
  • het werkt echt

Minpunten

  • kost meer tijd dan epileren/scheren
  • je moet oppassen met zon

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

dominiquewillems1988 19-06-2017
  • Product paar maanden in bezit

Zeer goed apparaat

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

10,0
Het hanteren is in het begin wat moeilijker, met de verschillende kopstukken. Eenmaal je het doorhebt, is het zeer makkelijk te hanteren. De verschillende kopstukken zorgen ervoor dat moeilijker bereikbare plaatsen (been, ..) makkelijker gaan.

Pluspunten

  • verschillende kopstukken
  • makkelijk hanteerbaar
  • haartjes blijven zichtbaar weg

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Caroline 18-06-2017
  • Product paar weken in bezit

Beloftevol toestel dat de verwachtingen niet volledig inlost

Algemene score

8,0
Ik heb nu een aantal flitsbeurten achter de rug en deze zijn zeer vlot verlopen. Het toestel is mooi en ligt goed in de hand. Eerst even getest of mijn huid niet reageerde op de flitsen, maar dat bleek gelukkig niet het geval na 24 u wachten. Het flitsen gaat verbazend snel. Je voelt heel lichte prikjes, maar het is zeer goed te verdragen. Onder de oksels was het iets pijnlijker, maar dat heb ik opgelost door de intensiteit te verlagen. Het moeilijkste in het gebruik vind ik dat je het toestel steeds mooi recht op je lichaam moet houden. Op sommige plekken (bv de enkels) is dat niet zo eenvoudig. De applicatie is handig omdat het je laat weten wanneer het tijd is voor je volgende flitsbeurt voor een optimaal resultaat.

Na 6 flitsbeurten heb ik duidelijk minder beharing op mijn benen, maar kan ik ook niet zeggen dat mijn benen volledig haarloos zijn. Daardoor moet ik het nog altijd met het klassieke scheermesje combineren. Het is dus een hele hulp, maar er blijft nog wat beharing. Hopelijk verdwijnt dat nog met de onderhoudsbeurten.

Pluspunten

  • eenvoudig gebruik
  • mooi design

Minpunten

  • prijs
  • niet 100% haarloos

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Claudia84 17-06-2017
  • Product paar maanden in bezit

Boven verwachting

Algemene score

8,0
Zeer tevreden, was niet overtuigd dat het toestel zou werken zoals verwacht. Maar na weken het te gebruiken zeer tevreden van het resultaat. Zeer zeker een aanrader.

Pluspunten

  • Snel
  • Licht
  • Gemakkelijk

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Manon 16-06-2017
  • Product paar maanden in bezit

Prima apparaat maar wel met wat haken en ogen

Algemene score

7,0
De Lumea nu een aantal weken geprobeerd en ik kan zeggen wat ik wil het werkt. De haren zijn duidelijk minder. Maar daarbij moet ik wel zeggen dat het niet zo eenvoudig was als ik dacht. Zo moet je voor gebruik eerst scheren. Dus je bent altijd dubbel bezig. Heb je wat uitslag van het scheren dan kan je het apparaat niet gebruiken. En zomers als je iets verbrand bent ook niet. Verder heb ik zelf een aantal tattoos en op die plaatsen kan ik het ook niet gebruiken. Het kost best wat tijd en lenigheid om het apparaat te gebruiken. En het snoer werkt hier niet aan mee. Ook zijn sommige plekken te klein om te behandelen ( mijn tenen wil hij niet pakken) . Op mijn benen was het pijnloos al is dr geur als je een stukje bent vergeten te scheren niet erg prettig. Oksels voelde ik soms wel. Al met al een leuk apparaat maar met wel wat haken en ogen.

Pluspunten

  • Werkt naar behoren
  • Niet zo hroot

Minpunten

  • Zit vast aan een snoertje
  • Niet altijd op alle plekken te gebruiken.

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Voldoende
Goed
Goed

Reageer

GreetS 15-06-2017
  • Product paar maanden in bezit

Eerst zien, dan geloven

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Ik was aanvankelijk sceptisch tegenover de werking van het toestel en eerlijk gezegd ook een beetje over de gezondheid ervan. Ik ging ervan uit dat mijn onderbenen de meest veilige zone was om te testen. Na enkele weken bleek daar bijna geen haar mee te bespeuren. Yay! Dan ben ik ook andere lichaamszones gaan testen. Ook hier geen problemen. Ik merk echter wel dat sommige zones wat moeilijker gaan dan andere. Maar overal ben ik zeer tevreden en eindelijk van dat dagelijkse scheren verlost! Toch een flinke tijdswinst in de badkamer 's morgens!

Pluspunten

  • snel en eenvoudig
  • handige app
  • zachte huid

Minpunten

  • soms kleine prikjes

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

UitLeiden 14-06-2017
  • Product paar maanden in bezit

Fijn handzaam apparaat en het werkt!

Algemene score

9,0
Je moet er even de tijd voor nemen, maar met een bakkie thee en een leuke serie aan ben je ongemerkt zo klaar met flitsen. Hij ligt lekker in de hand en kan zelf de juiste sterkte bepalen. Ik vind het alleen zelf lastig bij te houden waar ik al geweest ben, bij je benen. Maar na een aantal keer om de 2 weken flitsen merk je dat de haargroei echt verminderd is. Gladde benen! Scheer wel af en toe maar hoeft lang niet meer elke dag! Fijn!

Pluspunten

  • Ligt lekker in de hand
  • Handig dat hij auto flits functie heeft
  • Het werkt!

Minpunten

  • Onthouden waar je al geflitst hebt
  • Duurt wat tijd per sessie

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Berlingo 13-06-2017
  • Product paar weken in bezit

Goed product

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Het is een gebruiksvriendelijk product met mooi uitzicht. Het is niet pijnlijk en vlug in gebruik. Het werk ook goed

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Natasja79v 13-06-2017
  • Product paar maanden in bezit

Pracht artikel

Algemene score

8,0
Wat fijn dat er een nieuwe oplossing / methode van ontharing is. En net op tijd, zo voor de zomer. In het begin is het even op je gemak lezen hoe alles werkt. Wat de bedoeling is. Maar het wordt allemaal heel handig stap voor stap in duidelijke taal uitgelegd in de informatieboekjes. Goed, eerst op de gebruikelijke manier ontharen en dan gaan flitsen. Hier neem ik even rustig de tijd voor. Het gaat eigenlijk best gemakkelijk! Ben benieuwd hoe lang de haartjes nu wegblijven. Nu is het tijd om de app te installeren en dan goed bijhouden wanneer ik weer mag flitsen.
Na nog eens flitsen merk ik wel verschil. De haartjes blijven langzaam aan langer weg. Het design is erg mooi, ligt goed in de hand. Er is duidelijk over nagedacht. En dat met dit mooie weer, heerlijk om ook de benen gewoon te kunnen laten zien.
Al met al zeker een mooi product en aan te raden.

Pluspunten

  • design
  • veel huid in 1x te doen

Minpunten

  • vaker behandelen

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Natasja79v 13-06-2017

Pracht artikel

Algemene score

8,0
Wat fijn dat er een nieuwe oplossing / methode van ontharing is. En net op tijd, zo voor de zomer. In het begin is het even op je gemak lezen hoe alles werkt. Wat de bedoeling is. Maar het wordt allemaal heel handig stap voor stap in duidelijke taal uitgelegd in de informatieboekjes. Goed, eerst op de gebruikelijke manier ontharen en dan gaan flitsen. Hier neem ik even rustig de tijd voor. Het gaat eigenlijk best gemakkelijk! Ben benieuwd hoe lang de haartjes nu wegblijven. Nu is het tijd om de app te installeren en dan goed bijhouden wanneer ik weer mag flitsen.
Na nog eens flitsen merk ik wel verschil. De haartjes blijven langzaam aan langer weg. Het design is erg mooi, ligt goed in de hand. Er is duidelijk over nagedacht. En dat met dit mooie weer, heerlijk om ook de benen gewoon te kunnen laten zien.
Al met al zeker een mooi product en aan te raden.
Oorspronkelijk gepost op philips.nl

Reageer

Dorien 08-06-2017
  • Product paar maanden in bezit

Flits to the rescue!

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Ik vind de Lumea geweldig! Je moet wel wat geduld hebben. Het is namelijk niet zo dat de haartjes verdwenen zijn na enkele flitsen. Je moet stipt flitsen en volhouden in het proces. Maar geen nood: het is de moeite waard! Het is pijnloos, eenvoudig en duurzaam. Na een tijdje blijven de haartjes vanzelf weg.
Dit apparaat is ideaal voor wie op zoek is naar een snelle, pijnloze oplossing voor overbodige haartjes!

Pluspunten

  • pijnloos
  • haren blijven lang weg
  • effectief

Minpunten

  • tijdsintensief

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

jochwen 07-06-2017
  • Product paar weken in bezit

Minder dan verwacht

Algemene score

5,0
Ik gebruik de lumia nu een aantal weken, maar nog steeds moet ik om de dag scheren. De haartjes blijven niet langer weg en worden naar mijn idee ook niet lichter. Het gebruik vind ik lastig omdat het apparaat vaak aangeeft dat hij niet 'ready' is en dus niet kan flitsen. Ik heb nog niet kunnen ontdekken wat de reden daarvan precies is en dus probeer ik maar wat te verschuiven of het apparaat opnieuw te plaatsen totdat hij het ineens weer wel doet.

Minpunten

  • nog steeds vaak scheren
  • doet t niet altijd

Review criteria:

Onvoldoende
Onvoldoende
Voldoende
Voldoende
Voldoende

Reageer

Ann123 06-06-2017
  • Product paar maanden in bezit

Lumea werkt!

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

10,0
Een week na de 1e flitssessie: 'Vreemd, de haartjes vallen niet uit...'
Na flitssessie 2: 'Er valt niks uit! O jee, heb ik super resistent haar dat ipl overleeft?'
Na sessie 3: 'He, gek, groeien die haartjes nu minder snel? Wishfull thinking? Of werkt het echt?'
Na sessie 4: 'Het werkt!! Echt! De helft van de haartjes zijn weg!' *Vreugdedansje*
Na sessie 5: 'Wow, 75% van de haartjes zijn echt weg!' *blown away*
In het kort: ik ben echt super fan. Dit toestel werkt! En het is een gemak in gebruik.

In het lang:
1. UNBOXING. EERSTE INDRUK
Mooi vormgegeven apparaat. Machine ligt goed in de hand. Het snoer is handig (nooit lege batterij en een half been de volgende dag moeten doen) en de opzetstukken zijn vlot te wisselen. Compacte verpakking en duidelijke handleiding.

2. MIJN ERVARING MET HET FLITSEN
Ik heb mijn onderbenen, oksels en bikini geflitst, 5 keer intussen. Het flitsen gaat veel makkelijker dan gedacht. Om overzichtelijker je onderbenen te flitsen kan je het visueel verdelen in horizontale stukken ipv verticale. Het flitsen geeft een warm gevoel en is over het algemeen niet pijnlijk. Aan mijn oksels is het wel vrij heftig.
Veel tijd neemt het niet in beslag: oksels en bikinilijn is een kwestie van minuten en ook mijn benen gaan snel. Na enkele sessies flits je 1 keer per 4 weken. Da's 30 min per 4 weken flitsen. Dat komt op een gemiddelde van 1 minuut per dag. Dat doe je me niet na met een scheermesje!
Ik verwachtte dat de haartjes een week na de eerste behandeling zouden uitvallen. Dat was mijn ervaring met mijn bikinilijn die gelaserd is. Na de laser groeiden er enkele haartjes terug. Maar die zijn inmiddels weer weg dankzij de Lumea. Btw, dit toestel is goedkoper dan enkele lasersessies en je kan het van thuis uit doen (tijdswinst!). Even geduld, ze vallen wel uit!

3. HET RESULTAAT NA 5 SESSIES
Fantastisch! 3/4 van mijn haartjes zijn weg. Ik schat dat na de 7e sessie er niks meer staat. De haartjes die terugkomen zijn dun en lichter gekleurd. Vanop een afstandje zie je gewoon geen haartjes. Heerlijk is dat! Eindelijk verlost van dat ontharen. Dit had ik eigenlijk veel vroeger moeten doen.

4. EEN AANVULLING
Na de 2e sessie had ik op mijn onderbenen rode, jeukende bultjes. Een zonneallergie. Heel onschuldig en na enkele sessies zou mijn huid aan het licht moeten gewend zijn. Voorlopig neem ik de dagen na het flitsen een anti-histamine en alles is opgelost. Als je dus dezelfde symptomen hebt, geen zorgen, een haarloos bestaan is je nog steeds gegund :-)

Pluspunten

  • Langdurige ontharing
  • Gebruiksgemak
  • Snoer

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

manon91 06-06-2017
  • Product paar weken in bezit

Fijn apparaat

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
1-3 maanden
4 / 5
Fijn product
4 juni 2017
Apparaat nu een paar weken in gebruik en bevalt goed en merk resultaat. Van tevoren goed de gebruiksaanwijzing gelezen en dan werkt het apparaat erg makkelijk.
Vind het zelf het meest geschikt voor oksels en bikinilijn. Bij gebruik benen is het lastig om te weten weten welke delen je wel en niet hebt gehad.
Na 3 keer te hebben gebruikt merk ik dat haartjes minder snel en zachter terugkomen.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Dopientje 05-06-2017
  • Product paar maanden in bezit

Snel en makkelijk

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Na dit product al een 3 tal maanden te gebruiken ben ik er zeer tevreden van! Het is snel en makkelijk in gebruik. Na een 3 tal keren zie je echt verschil. Omdat je de intensiteit door 1 knop dan instellen is het zeker niet moeilijk om te gebruiken.

Pluspunten

  • Snel
  • Makkelijk in gebruik

Minpunten

  • Moet altijd in het stopcontact

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Toon meer reviews