IPL apparaat kopen | Tips en informatie

Wil je een IPL apparaat kopen en wil je weten waar je op moet letten? Deze informatie en tips helpen je verder. Vergelijk op Kieskeurig.nl!

Direct ipl vergelijken Bekijk en vergelijk

IPL apparaat kopen

IPL apparaat kopen: hier moet je op letten

Je hebt vast al wel gehoord van tijdelijke ontharing door middel van Intense Pulsed Light (IPL). Door de warmte van het flitslicht in verschillende golflengten wordt de haarwortel vernietigd, wat een efficiënte ontharingsmethode is.

Wil je zelf met een IPL apparaat ontharen thuis, dan wil je uiteraard eerst weten waar je op moet letten als je er eentje wilt aanschaffen. Wij helpen je graag de beste keuze te maken voor jouw situatie.

Direct IPL apparaten vergelijken

Eigenschappen

Eigenschappen van een IPL apparaat

Eigenlijk is ontharen via IPL een kwestie van energie. De lichtflitsen uit het IPL apparaat hebben energie in zich. Deze energie wordt opgenomen door het pigment in het haar, waar het in warmte omgezet wordt. De warmte zorgt ervoor dat de haarwortel de lichtflits niet overleeft. Zo kom je dus tijdelijk op een relatief eenvoudige manier van je ongewenste haargroei af. Het is belangrijk om te onthouden dat het hier gaat om tijdelijke ontharing. Een IPL apparaat is wel efficiënter dan bijvoorbeeld scheren, harsen of epileren, want de haargroei blijft er langer door weg. IPL is echter geen definitieve ontharingsmethode. Bij de aanschaf van een IPL apparaat is het belangrijk om te weten over welke eigenschappen een IPL apparaat kan beschikken voordat je het apparaat aanschaft. Lees hieronder meer over de eigenschappen.


Lichtsterkte

De lichtsterkte van een IPL apparaat wordt aangegeven in Joule per vierkante centimeter. Hieraan kun je zien hoeveel energie het apparaat kan leveren. De hoogte van de lichtsterkte die je gebruikt, hangt sterk af van het type huid dat je hebt en de lichaamsdelen die je wilt ontharen. In de gebruiksaanwijzing van het product lees je hier meer over.

Aantal lichtflitsen

Zodra je IPL apparaten gaat vergelijken, zul je zien dat het aantal lichtflitsen per apparaat verschilt. Sommige modellen hebben zelfs een navulmogelijkheid met losse cartridges. Deze kun je dus bijvullen wanneer je meer lichtflitsen nodig hebt.

Goed om te weten: als je alleen kleine oppervlakten wilt ontharen, heb je voldoende aan een IPL apparaat met 100.000 lichtflitsen. Wil je ook de totale huid van je benen ontharen, dan is het verstandig om een IPL apparaat te kopen dat meer dan 100.000 lichtflitsen biedt.

Geschikt voor

De meeste IPL apparaten zijn geschikt voor je hele lichaam, maar het kan ook zijn dat ze specifiek zijn ontwikkeld voor je gezicht, bikinilijn of juist de armen en benen.

Bediening en accessoires

De bediening van het IPL apparaat is afhankelijk van het model. Sommige typen hebben een stekker, waardoor je per se een stopcontact in de buurt moet hebben als je wilt ontharen. Andere modellen zijn draadloos en bieden je meer vrijheid.

Verder worden er vaak diverse accessoires bijgeleverd, zoals veilige lichtfilters voor gevoelige huiddelen en hulpstukken voor het ontharen van je gezicht of bikinilijn.


Verschil met andere methodes

Het verschil met andere ontharingsmethodes

Waarom zou je nu voor IPL moeten kiezen en niet voor bijvoorbeeld epileren of scheren? We zetten de diverse methodes voor je op een rij.


 • IPL of scheren

  Kies je voor scheren, dan moet je dat vaker doen dan een IPL-behandeling. Bovendien kan een scheerbeurt je huid irriteren.

 • IPL of epileren

  Epileren betekent de haartjes met haarwortel en al uit het haarzakje trekken. Dit is net zoals IPL een effectieve tijdelijke ontharingsmethode, maar wel een pijnlijke.

 • IPL of laser

  Ontharing met laserlicht is eveneens een effectieve methode. Uit onderzoek blijkt echter dat hierbij vaker bijwerkingen optreden dan bij IPL. Dat is de reden dat veel mensen in plaats van met laser ontharen ervoor kiezen om een IPL apparaat te kopen.

 • IPL of schoonheidssalon

  Gespecialiseerde schoonheidsspecialisten ontharen professioneel met IPL. Sommige zorgverzekeraars vergoeden IPL-behandelingen die door een professional worden uitgevoerd. Wordt de behandeling niet vergoed, dan ben je vaak meer geld kwijt dan wanneer je zelf een IPL apparaat aanschaft. Zeker als het gaat om het ontharen van grote huidoppervlakten.


Belangrijke informatie

Belangrijke informatie over IPL


Als je een lichte huid en donkere haren hebt, mag je de beste resultaten verwachten van IPL. Je moet dan wel het apparaat regelmatig gebruiken. Heb je een donkere huid of een lichte huid met lichtblonde, witte, grijze of rossige haren? Dan is een IPL apparaat niet geschikt voor jou.

Omdat de energie van IPL apparaten zich richt op pigment, mag je niet voor behandeling in de zon zitten of onder de zonnebank gaan liggen. Ook mag je jouw huid niet harsen of epileren voor je met een IPL apparaat gaat ontharen. Scheren is juist verplicht voor de behandeling.

Bij zwangerschap, borstvoeding, bepaalde medicijnen en ziekten mag je het IPL apparaat niet gebruik. Lees de gebruiksaanwijzing van het product voor aanwijzingen hierover.


Wat maakt een IPL apparaat een goede keuze?


Allereerst moet je bedenken welke delen van je lichaam je wilt ontharen. Zijn dit er veel, dan is het verstandig om een IPL apparaat te kopen dat veel lichtflitsen biedt. Gaat het je juist om kleine delen van je huid, dan kun je gerust kiezen voor een model met minder lichtflitsen. Eventueel kun je later nog cartridges met extra flitsen kopen.

Heb je stevige haren op bepaalde plekken, dan kan een apparaat met een hoge lichtsterkte je daar gemakkelijker vanaf helpen. Gaat het juist om fijne haartjes, dan is een lagere lichtsterkte ook prima geschikt voor jou.

Als je antwoord geeft op deze vragen, kun je voor jouw situatie het juiste IPL apparaat kopen. Wat het ideale type bediening (draadloos of met stekker) en de perfecte bijgeleverde accessoires zijn voor jou, dat kun je het beste zelf bepalen.


Direct ipl vergelijken Bekijk en vergelijk

Toekomst

De toekomst van IPL


Als het gaat om de doorontwikkeling van IPL apparaten, dan zie je dat er steeds verder wordt gestreefd naar efficiëntie, comfort en gemak.

Een goed voorbeeld daarvan zijn de modellen die via Bluetooth kunnen communiceren met je smartphone. Dankzij een speciale app krijg je optimale begeleiding bij het gebruik van het apparaat. Bovendien krijg je vanzelf een herinnering op je smartphone als het weer tijd is voor een volgende behandeling. Het aantal behandelingen en gebruikte flitsen wordt ook door de app precies bijgehouden.


Beste ipl
Populairste ipl