Informatie over hoofdkussens

Een goed hoofdkussen mag natuurlijk niet ontbreken in de slaapkamer. Een goed hoofdkussen zorgt namelijk voor een goede nachtrust zodat je iedere ochtend uitgerust kunt opstaan.

Bekijk alle Hoofdkussens

Soorten kussens

Of je nu graag op een stevig of juist een zacht kussen slaapt; op Kieskeurig.nl maak je eenvoudig de juiste keuze voor een hoofdkussen dat past bij jouw wensen. Of je nu al precies in gedachten hebt wat voor soort kussen je wilt kopen of je nog het oriënteren bent; wij helpen je graag op weg. Er zijn een aantal zaken waarop je kunt letten bij het aanschaffen van een hoofdkussen.

Het juiste kussen

Zo zijn er verschillende soorten slapers. Allereerst de traditionele slaper. Deze slaper heeft geen voorkeur voor een speciale slaappositie; de voorkeur gaat dan ook uit naar een donzen of vormbaar hoofdkussen omdat deze geschikt is voor de meeste slaaphoudingen. Dan zijn er de buikslapers, die graag op hun buik liggen wanneer ze slapen. Hierbij is ademhaling een belangrijk aspect en daarom heeft een laag hoofdkussen de voorkeur, zodat de nek zo min mogelijk onder spanning komt te staan. Voor mensen die extra steun nodig hebben in de nek, is een hoofdkussen met een zogenaamde ‘nekrol’, een verdikking ter hoogte van de nek, erg geschikt. Maar vergeet niet: uiteindelijk blijft het een persoonlijke voorkeur.

Materiaal

Verder is het belangrijk om te letten op de materiaalsoort. Zo zijn er hoofdkussens van dons, veren, synthetische hoofdkussens of kussens van visco-elastisch schuim. Het voordeel van dons en veren is dat je de vulling goed kunt vormen. Het nadeel is dat de kussens niet gemakkelijk te wassen zijn. Het voordeel van synthetisch is dat kussens van dit materiaal in veel verschillende vormen en contouren te verkrijgen zijn, de hoogte van het kussen vaak aan te passen is en de kussens eenvoudig te reinigen zijn. Het nadeel is dat ze minder goed vouwbaar zijn doordat de vulling gladder is. Het voordeel van visco-elastisch schuim is dat het zich vormt naar je lichaam. Het nadeel is dat de vochtregulering minder goed is, wat niet optimaal is voor mensen die snel transpireren.

Beste hoofdkussens
Populairste hoofdkussens