De beste handmixer kopen | Tips en informatie

Wil je de beste handmixer kopen en wil je weten waar je op moet letten? Deze informatie en tips helpen je verder. Vergelijk mixers op Kieskeurig.nl!

Direct handmixers vergelijken Bekijk en vergelijk

Handmixer kopen

Handmixer kopen: hier moet je op letten

Als je graag in de keuken staat weet je hoe waardevol een goede handmixer is. Kneden, roeren, kloppen en mengen, het gaat allemaal een stuk makkelijker met een fijne keukenhulp. Bovendien helpt een handmixer je om al deze handelingen ook zo precies en constant mogelijk te doen. En dat helpt weer bij het bereiken van een goed eindresultaat.

Maar waar moet je nu precies op letten als je een handmixer gaat kopen? En hoe weet je zeker dat je ook echte de beste mixer kiest? Vragen waar je na het lezen van dit artikel het antwoord op weet!

Direct handmixers vergelijken

Eigenschappen

Belangrijke eigenschappen van een handmixer

Om er zeker van te zijn dat je de beste handmixer koopt is het belangrijk om op de juiste eigenschappen te letten. We nemen ze daarom even met je door.


Vermogen

Het vermogen van een handmixer wordt aangegeven in het aantal watt waarover de elektrische motor beschikt. We maken daarbij onderscheid in twee categorieën:

• handmixers t/m 400 watt: beschikken over een lichte motor. Perfect voor kleine hoeveelheden en lichte ingrediënten.

• handmixers met meer dan 400 watt: beschikken over een zwaardere motor. Kunnen prima overweg met grote, stevige hoeveelheden en minder gevoelig voor overbelasting.

Variabele snelheden

Het ene beslag mix je het beste op een lage snelheid, terwijl je het kloppen van slagroom juist weer op een hoge snelheid doet. Het is dus handig als je mixer over meerdere snelheden beschikt. Bij de meeste modellen is dat tegenwoordig standaard het geval. Deze tellen vaak twee of drie verschillende snelheden.

Turbofunctie

Wil je op echt hoge snelheid kunnen kneden, mengen en mixen? Dan kun je het beste een handmixer kopen met een turbofunctie. Die geeft je net even dat beetje extra power dat je soms nodig hebt.

Vaatwasserbestendig

Niks mis met een beetje knoeien in de keuken, maar daarna wil je alles natuurlijk ook weer netjes achterlaten. Heb je thuis een vaatwasser, let er dan op dat de onderdelen van de mixer vaatwasserbestendig zijn. Een uitwerpknop is ook handig, zo verwijder je de kloppers en deeghaken met een druk op de knop.


Soorten

Soorten handmixers

Gebruik je je handmixer slechts af en toe of juist heel vaak? Dat bepaalt namelijk welk soort handmixer het best bij je past.


 • Losse handmixer

  Een losse handmixer bestaat uit het deel dat je in je hand houdt en de kloppers of deeghaken die je hierin bevestigt. Het mengen en kneden doe je in een aparte kom, die je dus wel in je keukenkastje moet hebben staan. Het voordeel is dat je de handmixer hierdoor makkelijk opbergt. Ideaal voor wanneer je de mixer maar af en toe nodig hebt.

  Bekijk en vergelijk
 • Handmixer met kom

  Hierbij zijn in één apparaat zowel de handmixer als de kom verwerkt. De mengkom staat daardoor lekker stevig, waardoor je ook makkelijker en langer kunt mixen. Zo’n handmixer met kom neemt wel wat meer ruimte in, dus bedenk alvast een mooie vaste plek in de keuken. Er zijn ook modellen waarbij je de mixer van de mengkom kunt loskoppelen. Zo heb je toch nog wat meer bewegingsvrijheid als dat nodig is.

  Bekijk en vergelijk
 • Handmixer, staafmixer of keukenmachine?

  Misschien twijfel je nog of een handmixer wel de beste keus voor jou is. Is een staafmixer of keukenmachine bijvoorbeeld niet handiger? Dat hangt vooral af van wat je in de keuken precies allemaal gaat bereiden.

  Bekijk en vergelijk

Keuzehulp

Wat is nu de beste handmixer?


Wil je alleen af en toe wat groenten, fruit of noten pureren? Bijvoorbeeld voor een soep of smoothie? Dan is een staafmixer eigenlijk alles wat je nodig hebt. Vooral ook handig wanneer je weinig ruimte hebt, want een staafmixer berg je makkelijker op dan een handmixer of keukenmachine.

Wil je daarnaast ook nog wel eens beslag kunnen maken voor cakes en taarten? Of deeg voor een lekker brood en verse slagroom kunnen kloppen? Dan past een handmixer veel beter bij jouw wensen.

Zoek je een apparaat dat daarnaast ook nog kan hakken, snijden en raspen? Dan biedt de veelzijdigheid van een keukenmachine uitkomst. Deze is namelijk gerust met eigenschappen van zowel staafmixers, handmixers als foodprocessors.

Met al deze kennis ben je klaar voor de laatste stap voor je echt je handmixer gaat kopen. Als je namelijk nu al je wensen invult in onze handige vergelijker, zie je direct welke modellen aan jouw eisen voldoen. Zo vind je vanzelf de beste handmixer!


Direct handmixers vergelijken Bekijk en vergelijk

Beste handmixers
Populairste handmixers