Informatie over telefoon accu's

De gsm mag dan wel steeds luxer, uitgebreider, slimmer en sneller worden... Zonder een accu heb je er niets aan. De accu is als het ware het hart van je mobiele telefoon, het voorziet je telefoon van energie. Hoe hoger de capaciteit van je accu, hoe langer je gebruik kan maken van je gsm.

Type
Accu’s zijn er in verschillende soorten en maten. Voor de gsm wordt meestal gebruikgemaakt van de lithium-ion-accu, ook wel de li-ion genoemd. Li-ion-accu’s hebben een hoge energiedichtheid. Dit betekent dat je met een relatief kleine accu een grote hoeveelheid energie kan opslaan. Dit maakt de li-ion zeer geschikt voor het gebruik in mobiele telefoons.

Bekijk alle Gsm accu's

Capaciteit

De capaciteit van een accu wordt weergegeven in mAh. Dit staat voor het aantal milli-ampère per uur. Hoe hoger de mAh, hoe langer je telefoon meegaat zonder hem te moeten opladen. Wanneer je een smartphone hebt met veel applicaties en je zit regelmatig op internet, moet je er wel rekening mee houden dat de accu sneller leeg gaat. Gemiddeld gaan de accu’s van smartphones 1 á 2 dagen mee, afhankelijk van de intensiteit waarin je hem gebruikt.

Als je een accu voor je gsm zoekt, let dan wel goed op dat de accu bij jouw telefoon past. Dit staat bij de specificaties vermeld.

Beste gsm accu's
Populairste gsm accu's