Informatie over gitaren

Gitaar is een populair instrument. Dat is ook niet vreemd, want met een gitaar kun je alle kanten op. Je kunt alle stijlen spelen: pop en jazz, maar ook klassiek. Met akkoorden kun je leuke popliedjes spelen en jezelf begeleiden bij het zingen. Er bestaan verschillende soorten gitaren: de Spaanse gitaar, de elektrische gitaar en de basgitaar. Welk instrument je kiest, hangt van je persoonlijke keuze af.

Bekijk alle Gitaren

Basgitaar

Op een basgitaar kun je al snel met een bandje meespelen. Voor de baslijnen hoef je namelijk meestal niet heel virtuoos en snel melodieën te kunnen spelen. De basgitaar is zeer geschikt voor mensen die het fijn vinden om de basis voor een liedje te leggen en die graag met anderen in een band samenspelen.

Elektrische gitaar

De elektrische gitaar wordt vooral in popmuziek gebruikt, omdat die makkelijk versterkt kan worden. Je moet er wel rekening mee houden dat je altijd elektriciteit nodig hebt om te kunnen spelen. Zonder versterker hoor je namelijk weinig. De elektrische gitaar heeft immers geen klankkast.

Akoestische of Spaanse gitaar

De Spaanse gitaar kan gebruikt worden voor klassieke muziek, maar ook voor popmuziek. Je ziet de akoestische gitaar veel in popliedjes die ‘unplugged’ gespeeld worden en in de wat rustigere liedjes. In een band komt de akoestische gitaar wat minder tot zijn recht, omdat hij overstemd wordt door de basgitaar, het keyboard en het drumstel.

Beste gitaren
Populairste gitaren