Föhn kopen | Tips en informatie

Wil je een goede föhn kopen en wil je weten waar je op moet letten? Deze informatie en tips helpen je verder. Vergelijk op Kieskeurig.nl!

Direct fohns vergelijken Bekijk en vergelijk

Föhn kopen

Snel je haar drogen en stylen

Je haar droogmaken en in model brengen doe je het snelst en mooist met een goede föhn. De warmte en luchtstroom uit het apparaat versnellen het droogproces. Door de verschillende opties kun je er tegenwoordig ook van alles mee op het gebied van styling.

Jij wilt natuurlijk de beste föhn voor jouw situatie. Wij helpen je verder door je nuttige informatie en tips te bieden. Zo kun jij een goede föhn kopen die bij je past.

Direct föhns vergelijken

Eigenschappen

Mogelijke eigenschappen van een föhn

Er zijn heel veel mogelijkheden als je een föhn vergelijken wilt. Welke eigenschappen jouw nieuwe haardroger moet hebben, hangt natuurlijk af van jouw wensen, eisen en budget. Lees hieronder meer over de features.


Vermogen

Wil je een goede föhn kopen die extra krachtig is, dan heb je extra veel vermogen nodig. Dat kun je zien aan de hoeveelheid watt die het apparaat heeft. Hoe meer vermogen, des te sneller kun je jouw haar drogen. Ook kunnen föhns met veel vermogen vaak extra warme lucht blazen.

Luchtstanden

Diverse warmtestanden helpen je om je haar zo veel mogelijk te beschermen tijdens het drogen. Wil je zorgen dat je haar niet uitdroogt, zorg dan dat je een niet te hoge stand gebruikt. Als je dik en vol haar hebt, föhn dan op een hogere stand. Bij dunner haar is een koelere luchtstand beter, zodat je haar niet zo snel beschadigt. Veel haardrogers zijn voorzien van een koude luchtstand. Op deze stand blaast de föhn wel, maar geeft geen warme lucht af. Daardoor blijft je haar beter in model.

Keramische functie

Een föhn met een keramische functie staat garant voor een constante warmtetoevoer. Dit beschermt je haar tegen temperatuurwisselingen en zo voorkom je beschadigingen.

Ionische functie

Veel moderne haardrogers hebben een ionische functie. Die zorgt ervoor dat je haar niet statisch wordt en gemakkelijker te modelleren is. Je haar voelt bovendien zachter aan en zal prachtig glanzen. De ionische functie herstelt ook nog eens de natuurlijke vochtbalans van je haar.

Aantal warmtestanden

Af en toe je haar föhnen op de hoogste en warmste stand is prima, maar het is niet verstandig om dit te vaak te doen. Een föhn die meerdere warmtestanden heeft is daarom ideaal. Hiermee kun je af en toe föhnen op de hoogste stand, terwijl je de rest van de tijd de lagere standen gebruikt. De meeste föhns hebben minimaal 3 en soms zelfs 4 of meer warmtestanden. Meestal is een van deze standen de koudeluchtstand. Let hier op als je een föhn kopen wilt.


Soorten

Diverse soorten föhns

Er zijn verschillende soorten föhns. Vergelijken is de enige manier om erachter te komen welke het beste bij je past. Neem jouw wensen en eisen als uitgangspunt en check de diverse types die we hier voor je op een rij zetten. Zo kun je zelf de beste föhn kopen voor jouw situatie.


 • Reguliere föhn

  De reguliere föhn is de ‘normale’ variant die we allemaal kennen. Hij is er in verschillende groottes en prijsklassen, maar het principe is steeds hetzelfde: je kunt er lucht mee door je haar blazen in verschillende standen. Over het algemeen is dit de variant die je verwacht als je een goede föhn kopen wilt, tenzij je speciale wensen hebt.

  Bekijk en vergelijk
 • Volume diffuser

  Eigenlijk is een volume diffuser een hulpstuk voor je föhn. Je weet vast wel uit ervaring dat föhnen niet altijd een goed idee is als je haar droog is of snel pluist. Een volume diffuser gaat dit tegen. Eigenlijk doet hij twee dingen: hij haalt de eerste laag hitte uit de luchtstroom en geeft je haar tegelijkertijd ook nog extra volume.

  Let wel op dat je eerst je haar droogt met een handdoek en de föhn met volume diffuser niet op de hoogste stand zet. Masseer als het ware je haar met de volume diffuser, totdat je haar helemaal droog is.

  Bekijk en vergelijk
 • Inklapbare föhn

  Wil je ruimte besparen of je nieuwe föhn meenemen op vakantie? Dan is een inklapbare föhn heel handig voor jou. Deze föhns werken vaak net zo goed als de grotere variant en zijn van vergelijkbare kwaliteit. Maar dan zijn ze veel lichter en bovendien in te klappen. Handig!

  Bekijk en vergelijk

Verschil met handmatig drogen of een stijltang


Handmatig je haar drogen met een handdoek kan prima. Dat is goedkoop, je hoeft er geen apparaat voor aan te schaffen en iedereen kan het. Maar waarom gebruiken we dan toch graag een föhn? Nou, omdat een föhn toch echt wel toegevoegde waarde heeft.

Een föhn is allereerst veel sneller. Zelf je haar drogen duurt over het algemeen veel langer dan wanneer je hulp krijgt van een (warme) luchtstroom. Bovendien zorgt een föhn ervoor dat je haar zijn volume en veerkracht behoudt.

Om je haar te modelleren kun je gebruik maken van een föhn of een stijltang. Een stijltang drukt je haar plat, waardoor de veerkracht ervan naar nul gaat. Een föhn doet juist het tegenovergestelde. Die geeft meer volume aan je haar.


Keuzehulp

Zo vind je de beste föhn voor jouw situatie

Bedenk eerst welk type föhn je wilt: een regulier exemplaar, een variant met een volume diffuser of een inklapbare haardroger. Daarna kun je gaan kijken naar de andere opties.

Wil je veel vermogen of mag het ook wel wat minder? Welke luchtstanden en warmtestanden zoek je? En moet er ook een ionische functie en keramische functie op het apparaat zitten?

Als je antwoord geeft op deze vragen, kun je voor jouw situatie de beste föhn kopen.

Eenvoudig föhns vergelijken

Direct fohns vergelijken Eenvoudig föhns vergelijken

Beste fohns
Populairste fohns