Informatie over fietsverlichting

Verlichting op de fiets is erg belangrijk. Niet alleen riskeer je een hoge boete als je geen fietsverlichting hebt, maar je bent ook moeilijk zichtbaar voor auto’s. Door niet de juiste verlichting op je fiets te hebben loop je dus ook het risico om een ongeluk te krijgen.

Fietslampen zijn er tegenwoordig in vele verschillende soorten. Van een lamp die werkt op je dynamo tot verlichting dat werkt op een batterij. Ook zijn er al soorten fietsverlichting op de markt die werken op basis van zonne energie. Deze bevatten een sensor waardoor je lampjes aanslaan op het moment dat je in het donker aan het fietsen bent. Doordat de accu wordt opgeladen als de zon schijnt hoef je geen batterijen te vervangen.

Als je op dit moment geen fietslamp hebt dan is de voordeligste manier om toch de juiste verlichting te hebben vrij eenvoudig. Je kan namelijk ook losse lampjes kopen. Dit zijn lampjes die met een batterij werken en in een set worden verkocht. Een witte lamp voor bij je stuur en een rode lamp voor achteraan. Deze kan je eenvoudig op je fiets bevestigen en ze voldoen aan de gestelde eisen van de politie. Je riskeert dan dus geen boete en bent ook goed zichtbaar voor automobilisten.

Bekijk alle Fietsverlichting

Beste fietsverlichting
Populairste fietsverlichting