Informatie over epilatoren

Wekenlang gladde en zachte benen? Dat wil toch iedere vrouw! Wil je een epilator kopen, of verschillende epilatoren vergelijken? Hieronder lees je meer informatie over epilatoren.

 Bekijk alle Epilatoren

Ontharingsmethode

Ontharen is het verwijderen van haartjes op delen van het lichaam waar de haartjes niet gewenst zijn. Denk hierbij aan de benen, maar ook de oksels, de schaamstreek en het gezicht. Ontharen kan op verschillende manieren gedaan worden, ondere andere met een epilator. Welke manier het prettigst is, verschilt per persoon. Sommige manieren van ontharen zijn misschien minder pijnlijk en sneller, maar zullen niet het gewenste, langdurige resultaat opleveren. De haartjes zullen snel weer gaan groeien en er zullen zich stoppeltjes gaan vormen. Zo kun je een scheermesje met scheerschuim gebruiken. Het nadeel van het gebruik van een mesje is dat er zich sneetjes of wondjes kunnen vormen.

Het gebruik van een ontharingscrème is een snelle manier van ontharen, maar heeft vaak een vervelende geur. Met een ladyshave gaat ontharen het gemakkelijkst. Je hebt voor deze methode geen scheerschuim of -creme nodig maar kunt gelijk beginnen. Voor langduriger resultaat kun je ook een epileerapparaat gebruiken. Epileren met een epileerapparaat wordt door veel vrouwen met name in het begin als pijnlijk ervaren. Dit pijnlijke gevoel wordt in de loop van de tijd bij heel veel vrouwen minder. Tegenwoordig kan men ook kiezen om het ongewenste haar weg te laten laseren. Bij deze methode wordt de haarwortel definitief verwijderd.

Stroomvoorziening

Een epilator kan werken op stroom of op batterijen. Het nadeel van een batterij-epilator is dat de batterijen regelmatig vervangen moeten worden. Bij een oplaadbare epilator kun je na het opladen zo lang draadloos scheren als de vermelde bedrijfstijd. Er zijn ook epilatoren die behalve op een oplaadbare accu ook op stroom kunnen werken.

Bedrijfstijd en oplaadtijd
Sommige epilatoren zijn oplaadbaar. Bij oplaadbare epilatoren wordt aangegeven hoe lang de epilator, na opladen, in gebruik genomen kan worden. Dit wordt de bedrijfstijd genoemd. De tijd die nodig is om de epilator op te laden, wordt oplaadtijd genoemd. Epilatoren die zowel met een accu als op netspanning gebruikt kunnen worden, zijn er ook. Het is niet handig als je net met het tweede been bent begonnen en de bedrijfstijd van de epilator op is. In dat geval kun je de epilator in het stopcontact steken en doorgaan met epileren.

 

IJs methode

De ijsmethode zorgt ervoor dat de huid verdoofd en verkoeld wordt, zodat het ontharen met een epilator minder pijnlijk wordt. Door deze methode blijft de huid soepel en worden huidirritaties voorkomen. Het kan worden uitgevoerd met behulp van een ijselement of een handschoen die wordt gekoeld in de vriezer.

Lichtfunctie

De epilatoren die een lichtfunctie hebben, maken het makkelijker voor je om te zien of je haartjes vergeten bent.

Hulpkapjes

Hulpkapjes kunnen het epileren makkelijker maken. Zo zijn er bijvoorbeeld precisiekapjes voor gevoelige plekken en beginnerskapjes voor het minimaliseren van ongemak en irritatie.

 

Waterdicht

Sommige epilatoren (uiteraard de draadloze) kunnen onder de douche of in bad gebruikt worden. Deze epilatoren worden vaak als minder pijnlijk ervaren.

Beste epilatoren
Populairste epilatoren