Informatie over eierkokers

Een eierkoker bestaat uit een elektrisch plaatje waarop de eierhouder wordt gezet. In deze eierhouder kun je de eieren plaatsen die je wilt koken. Vervolgens moet er een afgemeten hoeveelheid water worden toegevoegd.

eierkoker

Bekijk alle Eierkokers

Eierkokeraccessoires

Maatbeker
Soms wordt er een maatbeker bij de eierkoker geleverd. Dit maakt het eenvoudig om de juiste hoeveelheid water af te meten. De hoeveelheid water die in de eierkoker moet worden gedaan, hangt af van het aantal eieren dat je wilt koken en de gewenste hardheid van de eieren.

Eierprikker
Om te voorkomen dat het ei gaat barsten of lekken tijden het koken, is het verstandig om vantevoren een klein gaatje in de schaal van het ei te prikken. Soms wordt er een eierprikker met de eierkoker meegeleverd.

Handige eierkokers

Piepsignaal - automatische uitschakeling
Als het water is verdampt en de plaat droog is, zijn de eieren gekookt. Vaak klinkt er dan een zoemer of een piepsignaal. De meeste eierkokers gaan automatisch uit wanneer de eieren zijn gekookt. Zo hoef je niet naar de eieren om te kijken. De automatische afslag gaat tevens droogkoken tegen.

Hardheid instellen
Wil je liever een hard of een zacht eitje? De gewenste hardheid is in te stellen op de eierkoker. Door de hardheid in te stellen, worden de eieren gekookt zoals je ze het lekkerst vindt.

Beste eierkokers
Populairste eierkokers