Informatie over digitale fotolijsten

Een digitale fotolijst zorgt ervoor dat je digitale foto’s werkelijk tot leven komen. Iedereen kan je mooiste foto’s bewonderen middels een diashow, eventueel voorzien van achtergrond muziek. Op deze pagina vind je meer informatie over waar je op moet letten bij de aankoop van een digitale fotolijst.

productgroepBekijk alle Digitale fotolijsten

Algemeen

Met een digitale fotolijst kun je jouw digitale foto's op een leuke manier delen met anderen. Digitale fotolijsten zijn er in verschillende varianten. Hieronder wordt beschreven waar je op kunt letten bij het kopen van een digitale fotolijst.

Formaat

Ten eerste is het formaat van de digitale fotolijst van belang. De foto's die op een grotere lijst getoond worden zullen op een grotere afstand ook nog goed zichtbaar zijn.
formaat
Het formaat wordt meestal aangeduid in inches (1 inch = 2,54 cm). Met deze maat wordt de beelddiagonaal aangeduid.

Kijkhoek

Wat ook van belang is bij een digitaal fotolijstje is de kijkhoek.
Hoe groter de kijkhoek hoe beter je de foto kunt zien als je niet recht voor de fotolijst staat.

Film/geluid

Sommige fotolijsten kunnen ook geluid en/of filmpjes afspelen. Zo kun je jouw digitale fotopresentatie nog wat dynamischer maken. Over het algemeen zullen digitale fotolijsten die muziek af kunnen spelen in ieder geval met het mp3 formaat overweg kunnen.
Kijk even in welk formaat jouw camera bewegende beelden opslaat, zodat je zeker weet dat de fotolijst die je koopt deze kan weergeven.

Portret/landschap

Als je vaak foto's maakt met de camera een kwartslag gedraaid, bijvoorbeeld voor portret foto's, is het handig een digitale fotolijst te kiezen die zowel liggend als staand gebruikt kan worden. Als je namelijk een foto, genomen in de portret-stand, wilt afspelen op een fotolijst die alleen maar liggend gebruikt kan worden, dan zal deze foto verkleind weergegeven worden.
landschap-portret
Hierboven zie je een foto die is gemaakt met een gedraaide camera. In het linker voorbeeld wordt deze getoond op een fotolijst in de landschap stand. Op het rechtervoorbeeld zie je dezelfde foto getoond op een fotolijst die ook in de portretstand gezet kan worden.

Geheugen

Wanneer een digitale fotolijst een eigen intern geheugen heeft kun je de foto's van jouw geheugenkaartje overzetten naar het interne geheugen. Zo kun je genieten van je mooiste digitale foto's en tevens weer nieuwe foto's maken.

Beste digitale fotolijsten
Populairste digitale fotolijsten