Panasonic Lumix DMC-TZ100EG - Compact Camera - 20.1MP - 4K Ultra HD - Black

Panasonic Lumix DMC-TZ100EG - Compact Camera - 20.1MP - 4K Ultra HD - Black - Digitale compactcamera

8.5

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 62 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Panasonic Lumix DMC-TZ100EG - Compact Camera - 20.1MP - 4K Ultra HD - Black op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Gekocht bij Kamera Express08-04-2017

groot scherm, groot zoombereik

Met deze camera kun je al vanaf 1 cm voor het onderwerp fotograferen en is de foto scherp. Ook kun je er 50 foto's per minuut mee maken en super HD filmopnamen. Is mooi voor natuurfotografie.
Pluspunten
  • zoom
Minpunten
  • aan en uitknop
marjo07-03-2017

RW2 bestanden

Mooie camera, maar let wel op dat hij geen gewone raw bestanden heeft, maar RW2 bestanden. Deze bestanden kun je niet in lightroom bewerken, behalve als je een versie 6.5 of hoger hebt. Ook bij photoshop heeft RW2 zijn beperkingen, bij elements 15 werkt hij wel. Ik weet nog niet wat ik doe, een nieuwe versie van Lightroom (ik werk nog in 5), of dat ik de converter download.
Pluspunten
  • heeft een zoeker
  • goede zoom
Minpunten
  • RW2 bestanden
  • Uitgebreide handleiding moet je downloaden
Gerrit07-03-2017

Compact, 10x zoom, veel mogelijkheden

Een mooie compacte camera met 10x optische zoom en een 1 inch 20.1 mp chip. Bij het inzoomen neemt de lichtgevoeligheid snel af. Een grotere zoom icm lichtgevoeligheid blijft moeilijk met een compactcamera. Bij video is zoomen mogelijk maar hoorbaar tijdens het afspelen. De Panasonic app werkt goed. De camera is op afstand te bedienen en je kunt makkelijk foto's van de camera naar bv je iPhone sturen.
Pluspunten
  • Compact
  • 10x zoom
  • Touch screen
  • Wifi
Minpunten
  • Lichtgevoeligheid
  • Stabilisatie bij inzoomen
  • Zoomen hoorbaar bij video
Robemo15-01-2017

Klein met grootse kwaliteit

Ik was reeds in bezit van grotere camera's met verwisselbare lenzen, maar voor langere tripjes en sommige omstandigheden is een compacte, onopvallende en lichte camera toch handig. Maar de meeste compact camera's hebben de beeldkwaliteit van een smartphone. Niks mee mis, maar voor kwaliteits uitvergrotingen niet altijd bruikbaar. Tot de TZ100 verscheen. Een compacte camera met een 10x zoom lens en toch een vrij grote beeldsensor voor goede beelden. De twijfel die ik had verdween meteen nadat ik de eerste beelden van de camera zag. Ongelooflijke beeldkwaliteit die nauwelijks minder is dan mijn grote en zware camera's. De video-kwaliteit is zelfs volledig gelijkwaardig of zelfs beter dan van mijn grote camera's. En dit kleine toestel heeft ongelooflijk veel mogelijkheden in huis. Bij toeval bleek de accu voor dit kleine toestel dezelfde te zijn als van mijn grotere Panasonic camera. Handig, want nu kan ik de accu ook opladen via een losse lader en hoeft dat niet in de camera. Een prima manusje-van-alles-camera. Voor menig fotograaf het ideale toestel, waarmee je in allerlei situaties goede foto's kunt maken. In mijn geval een geweldige aanvulling op mijn foto-apparatuur voor tripjes waarbij ik geen zin heb om zware camera's en lenzen mee te zeulen, maar toch goede plaatjes wil kunnen maken.
Pluspunten
  • Compact en licht
  • Ruim 10 x zoombereik
  • Goede foto- en video-beeldkwaliteit
  • Extreem veel mogelijkheden
  • Alles instelbaar (maar ook automatisch)
Minpunten
  • Accu opladen in camera
rik31-12-2016

edel compact

mooie compacte camera met superieure lens en grote sensor en ook nog een zoeker. en dat past ook nog in je broekzak
Pluspunten
  • compact
  • lens
Bert28-12-2016

Geslaagde aankoop

Na een uitvoerige zoektocht naar allerlei test en reviews op internet uiteindelijk gekozen voor deze camera. Waarom ? Ik wil een zo licht mogelijke camera, die veel mogelijkheden biedt. Je kunt nooit alles hebben geldt ook hier. Maar na een poosje ermee spelen blijkt deze camera mij voldoende te bieden.
Pluspunten
  • Weegt weinig, toch goed hanteerbaar
  • Erg veel mogelijkheden
Minpunten
  • Gladde behuizing
  • Handleiding kon beter
  • Klepje aan zijkant erg kwetsbaar.
Willy23-12-2016

Mooi toestel.

Mooi apparaat, grip voor hem vast te houden mager,maar het ergste wat ik vond was dat je de accu alleen via het toestel kon opladen, Je moet er een externe oplader apart bij kopen. stond onduidelijk aangegeven op alle site's, let ook bij aankoop op het logo Panasonic kaartje hangt aan het toestel vast en idem het plastic langs de bovenkant van de flitser, ik bracht hem terug om deze twee incidenten de prijs hiervan was € 599,00 mag je wel verwachten dat er een externe lader word bijgeleverd .
Pluspunten
  • Aanraakscherm en mooi klein toestel.
  • Veel functies en een mooie zoomlens.
Minpunten
  • Geen externe lader !
  • Weinig grip op vast te houden