Sony Cyber-shot DSC-RX100M3 - Compact Camera - 20.1MP - 2.9x Optical Zoom - Black - Digitale compactcamera

8.6

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 127 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Sony Cyber-shot DSC-RX100M3 - Compact Camera - 20.1MP - 2.9x Optical Zoom - Black op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Geert01-02-2016
Degelijk gebouwde camera. Zelfs in de automatische modus maakt de camera geweldige opname's. Het zeer lichtsterke objectief geeft mooi belichte opname's ook bij weinig licht. Een absolute aanrader als een spiegelreflex te groot/zwaar is om me te nemen.
Ozzie30-01-2016
Leuk klein compact en maakt leuke foto's. Met veel mogelijkheden ondanks het toestel zo klein is. Meer mogelijkheden dan we gedacht hadden. Praktisch om mee te nemen.
Ger27-01-2016
Top camera!!! De camera heeft een prachtige zeiss lens. De camera is makkelijk te bedienen en maakt mooie heldere foto's.
Pim26-01-2016
Na jaren gesleept te hebben met een Nikon spiegelreflex merkte ik dat ik deze steeds vaker thuis liet omdat ik 'm simpelweg te groot vond. Na uitvoerig onderzoek te hebben gedaan is mijn keuze gevallen op de RX100 III. Klein maar fijn is hierop zeker van toepassing. De door mij te gebruiken mogelijkheden zijn nagenoeg gelijk aan die van de Nikon D5100 die ik hiervoor had. En dan die lens, wat een genot is die 1.8 lens. Prachtige dieptescherpte en goede foto's bij weinig licht. Uiteraard moet ik nog veel meer van de camera ontdekken, maar daar kom ik nog wel aan toe. De camera voelt ook erg solide, is net zwaar genoeg en met die EVF kun je ook bij felle zon nog goed gekaderde foto's maken. Dat ik voor het gebruiksgemak en vormgeving een iets lager score geef is eigenlijk de keerzijde van het compacte formaat. Sommige knopjes zijn klein en dat zal even moeten wennen. Kortom; voor iemand die niet langer met zo'n grote spiegelreflex wil slepen en niet verwacht om allerlei verschillende lenzen te gaan gebruiken zoals op een systeemcamera is dit een prachtige oplossing. De camera is stevig aan de prijs, maar met de cash back actie van Sony werd het iets dragelijker.
cdl125-01-2016
Super toestel met een schitterende lens en ingebouwde zoeker. Nu kan je eindelijk semi-professionele resultaten verwachten van een compact. Jammer van de beperkte zoom, te wijten aan de hoge kwaliteit en opening (1.8). Maar het eindresultaat loont !
Wouterreal25-01-2016
Geweldig fototoestel, zowel geschikt voor snelle snapshots als voor semi-professionele opnamen. Lekker klein formaat, ligt goed in de hand, eindeloos veel mogelijkheden. Niet goedkoop, maar hij is veel professioneler dan een doorsnee compactcamera. Handig klapbaar lcd-scherm en inschuifbare viewfinder.
Zelsky24-01-2016
Nog niet zolang in bezit. Tijdens fotocursus blijkt de camera vrijwel alle mogelijkheden te hebben van een spiegelreflexcamera. Lekker klein en compact voor tijdens wandelen en fietsen. Prachtige scherpe foto's, zelfs in slechte lichtomstandigheden. Helemaal top!
Pim23-01-2016
Peter20-01-2016
Het apparaat heeft een prachtige en mooie lens. Verder robuust. De flitsfoto's zijn een verademing zoals zij door de programmatuur wordt verwerkt. Geen overbelichting meer. Handmatige instellingen zijn wat lastiger, verschillen met mijn Sony A58, maar is een kwestie van doen en ervaring opdoen. Prachtige macro's gemaakt. Enig min puntje is het aan en uit knopje. Iets te klein voor mijn vingers.
Ale20-01-2016
Dit is een handige kleine camera die toch foto's van hoge kwaliteit maakt. En dat ook als er weinig licht is.
Liekie19-01-2016
Een compact degelijk toestel, waarbij de kwaliteit van de foto's verrassend goed is. De beperkte zoomfunctie vind ik jammer, maar door de scherpte van de foto's is dit op te vangen bij het verwerken van de foto's.
Waardige opvolger voor de M118-01-2016
Ben op de M3 overgestapt als upgrade van de RX100 M1. Ik ben er heel tevreden over, het kantelbaar scherm en de lichtsterke lens bij zoomen is echt veel beter. Ook lijkt de camera sneller te reageren op alles wat ideaal is. helaas heb ik wat zoom moeten inleveren maar daar heb ik geen moeite mee. Prima toestel, met name bij weinig licht!
Ron van der Graaf18-01-2016
Ik wilde graag een kleine camera die ik eenvoudig overal mee naar toe kan nemen doch ik wilde geen (fotografische) kwaliteit inleveren. Dit is met deze camera gelukt. Bediening is eenvoudig, het vraagt wel enige tijd om alle functies te leren kennen. Veel mogelijkheden voor eigen instellingen doch de automatische functies werken ook goed. Handig ding, voelt degelijk aan.
HR15-01-2016
Paar dagen in bezit, moet nog alle mogelijkheden verkennen. Wat wel opvalt/tegenvalt een afdrukvertraging van 1-2 seconden. Hebben anderen dat ook? heb de volledige handleiding nog niet doorgewerkt. Instelling verkeerd of toch bug in de camera?
Esthervids12-01-2016
Super goede kwaliteit filmpjes en foto's. Ik gebruik hem vooral om mijn vlogs mee te maken voor mijn Youtube kanaal. De camera ligt goed in de hand en is makkelijk te bedienen. Hij gaat overal mee naartoe.
Jan11-01-2016
Lang getwijfeld of ik nu al dan niet een DSLR zou aanschaffen of toch voor iets draagbaar zou gaan. Nog geen minuut spijt gehad van de Sony RX100III, kwaliteit is mijn inziens even goed als een DSLR van een paar jaar geleden en deze past wel in je vestzak. Alles wat betreft foto's trekken is zeer degelijk, helaas vallen de Apps die je kan installeren op de camera (ja, dat kan!) wat tegen. Het zou handig zijn mocht er de mogelijkheid zijn om direct naar Google Drive of Dropbox te backuppen en niet enkel naar Sony's website. Gelukkig kan je wel mits een tooltje te installeren naar je PC backuppen (of naar je Synology, met 'airnef') dus gepruts met kabeltjes is niet nodig. Ik was aangenaam verrast dat hij met een MicroUSB poort oplaadt, scheelt weer een extra adapter om mee te nemen op reis. Kortom, zeer tevreden, zelfs ondanks de relatief hoge prijs.
Jane5607-01-2016
Gekocht als alternatief voor een (tweede) spiegelreflex voor het 'normale' bereik. Maakt verwachtingen helemaal waar, de automaat of HDR-automaat geeft geweldige resultaten. Kan ontzettend veel zonder flits, wel met toenemende ruis maar flitsfoto's zijn gewoon lelijk. Hij is lekker superklein, maar een gripje erop is daardoor wel aan te raden. Wel degelijk, maar het scherm is krasgevoelig.
HarN05-01-2016
Na jaren met een Nikon spiegelreflex gewerkt te hebben op zoek gegaan naar een vervanger. Na een lange zoektocht, naar een handzame en goed werkende camera, kwam ik op het spoor van de Sony DSC-RX110-III. Op verschillende sites zijn reviews te vinden. Na deze gelezen te hebben de stap genomen. Meteen toen ik hem in mijn handen had voelde ik de kwaliteit. De gebruiksaanwijzing in de hand het toestel verder verkend. Het gebruikersgemak valt mee, alhoewel er diverse mogelijkheden zijn die ik nog niet onder de knie heb. Op advies van diverse reviewers meteen bescherming voor het schermpje erbij gekocht. Na wat geoefend te hebben naar buiten gegaan en diverse opnames gemaakt. Vooral de zoeker als het licht recht op je scherm schijnt is geweldig. De foto's zijn haarscherp en tijdens het bewerken kun je details haarscherp naar voren halen. Ik denk dat ik nog veel plezier van deze camera ga krijgen, het formaat is erg handig hij zal vaak meegenomen worden.
LteH02-01-2016
In begin van aankoop al een review gegeven maar naar aanleiding van gebruik nu tijdens mijn vakantie zie ik dat enige toevoegingen moet plaatsen. Mogelijkheden en kwaliteit van de foto's blijft onverminderd goed. Maar als accu op is, sluit de lens niet meer. Meestal blijft er reserve in de accu om deze nog te sluiten. De zoeker werkt tijdens winderig weer SLECHT!! En....het ledscherm beschadigd buiten gewoon snel!! Ben in bezit van meerdere camera's allen met beweegbaar schermpje en daar komt dit niet voor. Na 2 dagen zie ik al dat het zwarte omlijsting van schermpje verdwijnt afgezien dat het schermpje ook nog snel beschadigd en er nu uit ziet alsof ik de camera al een paar jaar in bezit heb. Uiteraard bewaar ik het toestel in een zachte hoes. Er wordt een accessoire verkocht in de vorm van beschermend filmpje advies prijs 15 euro. En is dat nodig voor een camera met advies prijs 835.-??????
CdeKock01-01-2016
Ik heb de Sony DSC-RX100M3 aangeschaft voor een vakantie naar noord Finland (in de winter). Ik zocht naar een camera die klein genoeg was om in mijn zak te passen maar niet inleverde op beeldkwaliteit. Deze camera heeft deze verwachting helemaal waar gemaakt. Zelfs als het helemaal donker is en je enige lichtbron de maan is weet de camera nog een mooi plaatje te maken dankzij de O.I.S. ,grote sensor en een groot diafragma. Ook is deze camera gebouwd als een tank, helemaal van metaal en ik heb hem zelfs een paar keer minuten lang in de sneeuw gelegd om een foto te maken met lange sluitertijd (gaat tot 30 seconden), hier had het toestel geen problemen mee (zelfs niet als de camera een beetje vochtig werd). Ook de functie om meteen je foto's in te laden op een tablet of smartphone is top en werkt makkelijk. De camera heeft een prima automatische mode maar mocht je dat willen kunnen ALLE instellingen ook handmatig bediend worden. Wel een aantal nadelen zo moet de accu iedere dag opgeladen worden en had GPS en een touchscreen niet misstaan in deze prijsklasse. Ook heeft de camera niet een enorm zoombereik maar dit is bij de concurrenten niet veel beter.
pschoone01-01-2016
Ik was al lang op zoek naar een heel goed kleintje om te gebruiken naast mijn dikke DSLR. Deze Sony "ticks all the boxes": heel goede beeldkwaliteit, lichtsterke lens, past in je (jas)zak en in de broekzak van een niet al te strakke broek, heeft een kantelbaar scherm voor foto's met laag of hoog viewpoint, is bruikbaar zonder leesbril door de viewfinder, is goed bij slecht licht en ga zo maar door.... De zoom kon wat meer maar dan verlies je ook lichtsterkte. 2.8 bij 70mm is erg goed.Duurzaamheid kan ik nog niet beoordelen. De camera zelf voelt erg stevig, maar de flitser staat op twee dunne pootjes dus die klap ik echt meteen weer in na gebruik. Mijn eerste fotoshoot was een popconcert met heel weinig licht en dan ook nog in rood blauw en rose, weinig wit. Toch prachtige foto's kunnen maken! Ik gebruik altijd raw en heb een gekalibreerd beeldscherm. Mijn ervaring is dat met de automatische witbalans de beelden iets te warm zijn en moet dus bij de meeste foto's de kleurtemperatuur iets lager instellen in Photoshop Lightroom. Geen echt probleem maar kost een beetje tijd. Iemand dezelfde ervaring? Iemand een oplossing?
Oscar29-12-2015
De camera ligt prettig in de hand. Is gebruiksvriendelijk en heeft vele mogelijkheden voor een zeer goede kwaliteit foto! De bijgeleverde handleiding is summier maar met de hulp van internet is dit geen probleem. Neem er wel een tas bij en een beschermfolie voor de lens want dan blijft de camera in een mooie condities. Kortom is ben zeer tevreden met de Sony DSC RX100 M3
V829-12-2015
Na de Panasonic LX7 overgestapt op deze Sony. De plussen zijn de zoeker, het kantelbare scherm, de kwaliteit bij slechtere lichtomstandigheden, de lichtsterkte van het objectief en de handmatige zoom. Ik ben absoluut niet teleurgesteld over de mogelijkheden en zeer te spreken over de kwaliteit van de foto's (nauwelijks vertekening groothoek!): super kwaliteit op broekzakformaat!
FrankP29-12-2015
De RX100 III maakt -voor een compact camera- zo goed als perfecte foto's. Zeker bij weinig licht zijn de prestaties indrukwekkend. Mogelijkheden te over die op zich allemaal prima te vinden zijn in het menu. Wel een kwestie van even goed doorgronden en de theorie achter fotograferen "begrijpen" (iso, sluitertijden, brandpuntafstanden etc). Maar je kunt uiteraard ook de automatische stand gebruiken, die doet in 9 van de 10 gevallen prima wat je zou willen. Vormgeving van de camera is aardig, maar ook niet meer dan dat. Je ziet er niet aan af dat ie pakweg 700 euro moet kosten. Degelijkheid lijkt me prima, alleen de flitser lijkt wat fragiel. Al met al een state of the art camera die me denk ik niet gaat teleurstellen. Vooral de compactheid icm de kwaliteit is een pré. Een goede dslr kan wellicht nog meer, maar zo'n camera blijft veelal in de kast liggen. De sony kan altijd mee om ook op onverwachte spontane momenten mooie shots te kunnen maken.
Hans Z28-12-2015
Ik merkte dat ik mijn DSLr minder vaak meenam dan ik eigenlijk wilde, omdat deze groot en zwaar was. Ik zocht daarom naar een alternatief dat klein en handzaam is en toch goede resultaten levert. Ik heb dit alternatief gevonden in deze Sony: compact, degelijk, levert goede foto's en biedt daarnaast de mogelijkheid om kwalitatief goede Full HD-video's te maken. Een van de grootste voordelen is voor mij de ingebouwde zoeker.