Sony Alpha 6000 System Camera with 16-50mm Lens - Black - Digitale camera's van middenformaat

Sony Alpha 6000 System Camera with 16-50mm Lens - Black
Sony Alpha 6000 System Camera with 16-50mm Lens - Black
8.7

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 204 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Sony Alpha 6000 System Camera with 16-50mm Lens - Black op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Tjoks29-08-2014
Fijn toestel, mede omdat er een viewfinder in zit. Om een foto goed op kleur en detail te beoordelen kom je buiten eigenlijk niet om de viewfinder heen; het LCD scherm is van goede kwaliteit, maar kleurechtheid zie je toch een stuk beter met de viewfinder. Verder zijn de knoppen fijn in gebruik; je vind ze makkelijk terwijl je de camera aan je oog hebt. Alleen de knop voor video opnemen zit erg ongemakkelijk, maar daar wen je aan. Met name aspecten als auto HDR, waarbij de camera 3 foto's achter elkaar neemt met verschillende exposures en deze samenvoegt tot 1 foto, en op deze manier bijvoorbeeld backlight compenseert is erg fijn. Ook Multi frame noise reduction is een feature dat voor mooie resultaten zorgt. De batterij gaat niet al te lang mee; een reserve meenemen is aan te raden. Camera ligt goed in de hand, is compact en dankzij een aantal 'custom' knoppen goed te configureren naar je eigen wensen. het tilten van het beeldschempje is handig bij filmen en stabiel genoeg. Overal erg tevreden met de camera!
Jo7929-08-2014
De systeemcamera ligt niet zwaar in de hand. Erg prettig. Daarnaast is het losse schermpje erg handig als je vanuit de lucht of vanaf de grond een foto wilt maken.
MAD 600028-08-2014
Ik heb de camera nu een maand in bezit en na een intensief gebruik kan ik zeggen dat dit een TOP Camera is!. Voorheen gebruikte ik NEX 5. Ik miste alleen het vieuwfinder hierdoor wilde ik overstappen naar een andere camera. Uiteindelijk ben ik de Alpha 6000 tegengekomen die veel sneller en scherper is dan meeste spiegelreflex camera´s. A6000 is qua design en gebruik precies op maat. Met de benodigde knoppen waar prof. Fotografen ook mee werken. Sneltoetsen die je zelf naar wens kan aanpassen schiet je met minder moeite en instellingen een mooie foto. Momenteel gebruik ik de camera met standaard lens 16-50 en hiernaast SEL 18-200. De grote lens neem ik alleen mee als ik buiten afstand foto´s moet maken. Met de kitlens maak je op alle manieren enorm indrukwekkende foto´s. Veel opties om foto effecten toe te passen voor mensen die geen tijd willen besteden om dat op pc te doen. Als je hele dag buiten bent heb je wel een reservebatterij nodig. Die is gezien de formaat wat kleiner en raakt sneller leeg. De camera wordt geleverd met een usb lader. Ik vind wel fijn om met externe lader te werken. Die kan je bijkopen, maar jammer dat het niet word meegeleverd met de camera. Conclusie, camera is geschikt voor beginnende en gevorderde fotografen. Als beginner zal je vaak op Auto stand gebruiken, maar na een tijdje leer je werken met handmatige opties. Gevorderde fotograaf zal vanzelf merken dat deze camera alleskunner is, ook veel keus in lenzen van ZEISS als je voor perfectie gaat. Mocht je willen overstappen naar a6000 en je wilt je lenzen van je oude camera blijven gebruiken zijn er genoeg adapters te vinden om hierop te kunnen plaatsen.
Elaine7828-08-2014
Mooi toestel, super snelle kamera (zeer handig als jij kinderen hebt), zeer gebruiksvriendelijk! Je kunt via Wifi foto versturen naar je Iphone, erg handig!
di_stefano200027-08-2014
Mijn vorige camera was een full framecamera van een bekend merk. Ik heb deze verkocht omdat de camera meer in de kast zat dan in gebruik. De overstap naar deze kleine superlichte camera was een gok, wat kun je verwachten als je een topcamera gewend bent. Ik heb nog lang niet alles uitgeprobeerd maar wat kan deze camera razendsnel scherpstellen. De afgelopen jaren nam ik mijn oude camera vanwege het gewicht en omvang steeds minder vaak mee, zelfs op vakanties niet. Nu gaat de Sony mee al heb ik geen intentie om te fotograferen, hij is zo licht en compact dat er altijd wel een gaatje is om mee te nemen. Beelden direct op de TV bekijken, geen geklungel meer met een paslezer of overzetten op je PC met een USB kabel. Al vanwege het gebruiksgemak, de afmeting en het gewicht is deze camera bijzonder plezierig om te hebben. De eerste foto,s hebben mij aangenaam verrast, ook bij een hogere isowaarde in huis.
Saleem27-08-2014
Ik heb deze camera als body-only gekocht. De kwaliteit van de foto's is voor mijn gebruik goed. De camera is prima voor professionele doeleinden te gebruiken. Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden met deze camera. Behalve de verschillende standaard modi, kun je een aantal nuttige apps downloaden en het gebruik van de telefoon als remote vind ik een bijzonder leuke functie. Gebruiksgemak geef ik een 8. De menu's zijn helder en makkelijk. Maar soms vraag ik me af of de knopjes niet beter op andere plekken hadden gekund. Ik ben soms een beetje aan het dansen met mijn vingers. Het is esthetisch in mijn ogen een mooie camera. Klein maar toch robuust. En de viewfinder is erg fijn (ik kom van een camera zonder viewfinder). Kortom, een zeer degelijke, mooie camera. Ik ben er nog altijd erg blij mee.
Ben Albers25-08-2014
RECTIFICATIE !! Tot mijn blijdschap blijkt de IR afstandbediening wel degelijk te functioneren ! Al zoekende in de menustructuur vond ik een keuzeknop afstandbediening aan/uit. Deze aangezet en voila: alles bleek te werken. Excuus Sony. Deze gebruiker is nu helemaal enthousiast !
Ben Albers08-08-2014
Geweldige camera icm 16-70 Carl Zeiss lens. Super scherpe foto's ook bij weinig licht en zeer veel instelmogelijkheden. Een spiegelreflex voegt niets meer toe en heft m.i. zijn langste tijd gehad... Punt van kritiek: de afstandbediening die ik had bij mijn NEX-6 (vervangen door de A6000 ivm een garantiekwestie) blijkt op deze camera niet te werken. Er zou een app komen voor smartphone maar voor zover ik weet is deze er (nog) niet.
JvdH6905-08-2014
De camera is fantastisch. Wel even stoeien om alles naar wens ingesteld te hebben: de mogelijkheden zijn enorm. Er is al veel over gezegd, dus ik beperk me tot enkele andere bevindingen. Ik gebruik deze camera met de Zeiss 16-70 (na een week met de 16-50 gespeeld te hebben). In het kort de verschillen: De 16-50 is lekker compact maar net niet echt scherp buiten het centrum en F22 geeft een flinke flair. Powerzoom is hoorbaar tijdens het filmen. De lichtsterkte daalt al heel snel naar F5.6. Vandaar de 9 voor kwaliteit. De 16-70 is overal superscherp en mooi van kleur. Ook het extra telebereik en constante F4 maakt 'm meer allround. Grootste voordeel is dat alle bereiken en diafragma-openingen uitstekend resultaat geven. Deze lens is zeker een 10. (Alleen een beetje purple fringing aanwezig, maar dat is geen probleem). De afmeting van de lens maakt het geheel minder compact, maar de combinatie is licht en goed draagbaar in een heuptas zodat je tijdens een wandeling geen vervelende tas om je schouder hebt. De automatische stand doet het prima, hoewel ik nog wat twijfels heb over de extra kleurverzadiging bij landscape. Helaas kun je dit niet uitzetten. De ingebouwde flits is handig, maar kan net niet over de lens heen kijken (uiteraard wel bij de 16-50), waardoor je een schaduw van de lens krijgt. Vanaf 30mm en zonder zonnekap gaat het goed. Overigens heb je de flits nauwelijks nodig want de prestaties bij slecht licht zijn verbluffend. 3200 ISO geeft zeer goede resultaten en in combinatie met de beeldstabilisatie is een schemerlichtje al genoeg voor goede resultaten. Een touchscreen mis ik niet. Focuspunten zijn met 1 druk op een (zelf ingestelde) knop op te roepen en met de joystick te verplaatsen. Dezelfde knop fungeert als focus lock of focus track indien je geen 'variable' focus punt gebruikt. Al met al zeer tevreden.
lrbizar02-08-2014
Overgestapt van een DSLR (aps-c) naar een systeemcamera met behoud van: - APS-C sensor (voor goede low light performance tov point and shoot camera's) - Handmatige controle - Verwisselbare lenzen overgestapt naar systeemcamera voor: - Kleinere camera - Lichter gewicht - Mogelijke adapters om verschillende merken lenzen te gebruiken - Betere video opname mogelijkheden Uiteindelijk gekozen voor Sony A6000, omdat: - 11 FPS incl continu focus - hybride focussysteem (contrast en vele beeldvullende phase detectie punten) voor een snelle focus en het volgen van gelockte objecten - Veel goede adapters te vinden om andere merken lenzen te kunnen gebruiken - Electronic view finder (EVF) naast een scherm wat kan draaien - Wifi remote control - Clean HDMI out Waarom maar een 8 voor mogelijkheden (en geen 10): - Geen microfoon ingang en geen manuele gain control resulterend in matige audio opname met een basis ruis - Scherm is niet volledig om te klappen (naar boven), zodat selfies alleen mogelijk zijn via Wifi - Wifi remote control is alleen bruikbaar voor maken van foto's, niet voor video! Al met al een hele mooie camera voor een goede prijs, met een prima powerzoom kitlens voor mobiliteit. Investeer in een SELP18105G4 en andere lenzen (zeis) voor nog wat betere kwalitatieve foto's. Dan is de camera minder compact dan de kitlens, maar nog steeds compacter dan een DSLR. Vormgeving en gebruiksgemak is uitstekend, je kan zelf veel instellingen maken en voorprogrammeren van knoppen etc. Camera is ook zeer degelijk gebouwd. Ik had het erg gewaardeerd als ze de camera ook nog weather sealed gemaakt hadden.
Addy110001-08-2014
Naast een spiegelreflex super camera om er naast te hebben. Niet meer sjouwen met grote tas vol spullen maar een compacte camera in de zak. Naar mijn mening kan deze camera hetzelfde als de zware spiegelreflex. Zelf in de avond op de Tilburgse kermis prachtig foto,s zonder flits. Zeker een aanrander en wellicht de vervanger voor mijn nikon d90 . Ad
Willemijn194901-08-2014
Ik heb hem aangeschaft ter vervanging van mijn NEX 5. Daarnaast ook een Alpha 350 reflexcamera. Om van veel gesjouw af te zijn heerlijk om nieuwe A6000 mee op vakantie te nemen. De A6000 heeft zeer snelle autofocus en maakt uitstekende foto's. De mogelijkheden zijn legio. Ik heb de camera nog te kort om over alles een oordeel te hebben. Maar met de vele instellingen kan je de camera helemaal naar eigen hand zetten. Verder grote plus de uitstekende zoeker, die ik ontbeerde op mijn NEX-5 camera. Kortom ik ben uiterst tevreden met mijn nieuwe camera
Elma2201-08-2014
De Sona A6000 is een fijn toestel.Ik heb hem gekocht omdat ik graag een klein en licht toestel wilde dat ik makkelijk overal mee naar toe kon nemen en dat maakt hij zeker waar: Hij is handzaam en licht en ligt prettig in de hand. Foto kwaliteit is goed en ik heb na een maand nog lang niet alle mogelijkheden gebruikt/ontdekt die er op zitten. Een aanrader!
Tothiertoe31-07-2014
Jaren een compactcamera gehad. Maanden gedubt tussen een systeemcamera of een spiegelreflex. Uiteindelijk voor deze Sony gekozen, en ik heb er geen moment spijt van! Fantastische camera, met heel veel mogelijkheden. Je kunt ook heel veel zelf instellen. Omder de indruk ben ik van de repeteermogelijkheid. Tien foto's per seconde, ik heb het uitgeprobeerd bij een passerende sneltrein, en die waren allemaal goed. Ik gebruik m in combinatie met een Tamron 18/200 lens. Hier kan ik wel even mee vooruit. Enige minpuntje is de vrij beperkte lading van de batterij. Voor een dagje fotograferen moet je beslist een tweede bij je hebben.
Nance6731-07-2014
Qua vormgeving ben ik vooral zeer tevreden over de compactheid gepaard met de kwaliteit van een spiegelreflex. Gebruikersgemak is zeker wel aanwezig maar het grote aantal mogelijkheden vergt uiteraard wat uitzoekwerk. De kwaliteit van de foto viel me vooral op bij de scherpte van bewegende beelden (sport). Zeer tevreden klant al heb ik nog niet heel veel ervaring.
Stefdev29-07-2014
Ik ben erg tevreden over deze camera. Ik heb hem aangeschaft ter vervanging van mijn NEX 5. Het filmen en fotograferen bij weinig licht is echt perfect!
ectro6526-07-2014
Deze camera kocht ik voor de vakantie omdat ik de spiegelreflex te zwaar vind. Ik denk dat de sony a6000 de resultaten overtroffen heeft in scherpte, scherpstellen, mogelijkheden, handzaamheid. Een heel mooi stuk speelgoed voor de professionele amateurfotograaf!
akessl25-07-2014
Great camera for Travel and quick point and shoot moments. Size and weight very handy. Photo quality is really good and color temperature very strong.
Rogiervdberg25-07-2014
Fantastische camera. Is enorm snel met scherpstellen (heeft Hybrid AF) en doet ook aan continuous autofocus. Zo kun je iemand die van je af of naar je toe beweegt scherp in beeld houden terwijl je foto's neemt. De mode-dial (PASM) is heel prettig. Je schakelt zo snel tussen verschillende toepassingen. Omdat je de diverse knoppen zelf kunt instellen, heb je de mogelijkheid de camera helemaal naar je persoonlijke wens te maken. Dus jouw favoriete voorkeuren onder de knop die jezelf wilt. Er zitten diverse extra's op. Zo maakt wifi het mogelijk een foto snel naar je telefoon te copy'en, zodat je'm kunt posten op social media. De viewfinder zorgt ervoor dat je ook bij fel (zon)licht foto's kunt nemen en de USB oplaadmogelijkheid zorgt ervoor dat je met de charger van je mobiel je camera kunt opladen! De combinatie van professionele mogelijkheden, maar ook "point and shoot" maakt het een ideaal toestel voor ons gezin. Als hobbyfotograaf kan ik ermee los, maar mijn vrouw pakt het toestel net zo lief voor een snapshot. Dankzij de compacte vorm nemen we hem gemakkelijk mee.
PatrickBoonman 9253225-07-2014
Fantastiche Camera, veel beter dan de spiegelreflex die ik hiervoor gebruikte. Daarnaast is het voordeel van een systeemcamera zodanig veel lichter en kleiner is dat je de camera in principe meeneemt als een compact camera alleen is de kwaliteit van de foto's op spiegelreflex kwaliteit of beter.
Luxman25-07-2014
Wat een verademing na het gesleep met een Sony DSC-R1. Zeer snelle autofocus WOW. 24,3 MP APS-C sensor voor prachtige details WOW. Wat je van de camera mag verwachten zit er allemaal op, Vriendelijke menu's. Een erg prettige camera voor amateur en professioneel, SUPERB
Sebas200024-07-2014
Ik ben twee weken in het bezit van de Sony a6000 met 16-50mm PZ. Nu al met veel plezier meer foto's gemaakt dan met een veel te grote en zware spiegelreflexcamera. Niet ingeleverd op kwaliteit, maar wel een mooi klein formaat, verwisselbare lenzen, lichtgewicht en fantastisch filmfunctie. Geen seconde spijt van deze aanschaf.
Lichtbewolkt15-07-2014
Na meer dan een maand werken met dit toestel, ben ik tot nu toe uitermate tevreden. Prachtige foto's met veel scherpte en detail.
nancyim14-07-2014
Prachtige foto's. Makkelijk te gebruiken met eenvoudige menu's. Het wordt een camera voor jaren dankzij de mogelijkheid om de lensen uit te breiden.
ron65114-07-2014
Na jarenlang met twee zware Nikon DSRL camera's en bijbehorend glaswerk rondgesjouwd te hebben ben ik overgestapt op twee Sony a6000 systeemcamera's (een met groothoek zoom en een met telezoom). Dit op basis van de ervaringen die ik opgedaan had met een NEX5 die ik als lichtere camera wel eens meenam voor bijvoorbeeld stadsfotografie. Deze laatste leverde dusdanig goede resultaten op dat ik uiteindelijk de stap maar gezet heb defintief de overstap te wagen en ik moet zeggen daar tot nu toe geen spijt van gehad te hebben. Integendeel, ook hier werk ik met een groothoek- en een telezoom en de resultaten zijn gewoon verbluffend. Ik ga in deze review geen technische beschouwingen geven, hiervoor zijn er genoeg te vinden op allerlei gespecialiseerde websites die hier beter in thuis zijn dan ik. De eerste drie sessies die ik geschoten heb was een popconcert met het licht en effectenwerk die daarbij horen, een urbex reportage en een beelden- en kunstmanifestatie. Uiteenlopende onderwerpen dus die elk een aparte aanpak vergen. De camera (en lenzen) zijn daarbij met vlag en wimpel geslaagd. Enige gemis is het touchscreen van de NEX5 maar dat valt in het niet bij al het andere wat deze camera te bieden heeft.