Sony Alpha 6000 System Camera with 16-50mm Lens - Black - Digitale camera's van middenformaat

Sony Alpha 6000 System Camera with 16-50mm Lens - Black
Sony Alpha 6000 System Camera with 16-50mm Lens - Black
8.7

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 204 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Sony Alpha 6000 System Camera with 16-50mm Lens - Black op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

murata15-01-2015
de A6000 gekocht bij de Mediamarkt, ik ging eigenlijk voor de A5000, alleen kreeg ik de A6000 mee voor een leuke prijs, zonder verder na te denken heb ik het meteen gekocht. Viewvinder: deze zat niet op de A5000, dacht dat ik er ook geen behoefte aan had, tot ik de A6000 begon te gebruiken, moet zeggen ben verbaasd en blijf te telkens gebruiken. door de ingebouwde sensor weet de toestel dat je de viewfinder gaat gebruiken en gaat je scherm op zwart, goed werk van sony, werkt soepel. Gebruiksgemak: heb een 8 gegeven omdat ik er nog aan moet wennen, ben geen pro of hobbyhist, wilde alleen een betere camera dan de compact modellen, dat is deze zeker wel alleen met meer mogelijkheden, dus zal ook wat tijd kosten om alles uit te zoeken. NFC: Sony PlayMemories downloaden op toestel, instructies volgen en zonder kabel te gebruiken kan ik foto's overzetten naar mobiel. Kwaliteit foto: als je er de tijd voor neemt kan je mooie foto's schieten. Opties genoeg dus geen reden om slechte foto's te schieten. Degelijkheid: is lekker zwaar, ook meteen een nadeel dat je het niet in je broekzak kan stoppen. Dit is mijn eerste Sony camera en hopelijk kan ik het de komende jaren zonder storing gebruiken.
tomawi13-01-2015
Degelijkheid kan ik nog niets van zeggen. te kort in bezit. de camera voelt wel degelijk aan. Verder maakt de camera hele mooie foto's, ook bij weinig licht. In de stand automatisch altijd goede foto's. Ben altijd een compactcamera gewent geweest. Dus de vele mogelijkheden moet ik nog allemaal gaan uitzoeken.
Martin1643509-01-2015
Mijn nieuwe camera van Sony is super intelligent met een super snelle autofocus. In de voor-ingestelde scene keuzes en in de automatische stand maak je erg mooie foto's. Daarnaast kan je net als bij een DSLR camera alle instellingen naar persoonlijke voorkeur aanpassen. Het grote voordeel van de Sony A6000 is dat hij zich qua mogelijkheden en kwaliteit kan meten aan een goede DSLR camera en toch goed compact is om makkelijker mee te nemen. Al met al zeer tevreden.
basdek07-01-2015
degelijke camera. als enige minpunt met interne flitser en combinatie met de zeiss 16-70 heb je tot circa 24mm aan de onderkant van de foto een donkere vlek van het flits licht.
basdek07-01-2015
fijne camera als vervanger van mijn dslr. enige minpunt vind ik dat in combinatie met de carl zeiss 16-70 en gebruik van de interne flitser je het flitslicht terug ziet op de foto. voor de rest goede ruis reductie voor binnen opnames
Tidder04-01-2015
Een mooie compactcamera met ongelooflijk snelle scherpstelling. Eenvoudig te bedienen en zeer veel mogelijkheden zoals bv. Wifi en applicaties. Een mooie opvolger van de NEX-5
Toni van Oortmerssen03-01-2015
Ten opzichte van de Nex-5 die ik eerst had, is deze camera een enorme stap vooruit. Met name de fotokwaliteit en het gebruiksgemak zijn een grote verbetering. Zeer blij met deze camera.
Bert 211003-01-2015
De camera en zijn vele mogelijkheden maken erg nieuwsgierig! Wat een superkwaliteit aan foto's: zeer scherp en fraaie kleurenweergave. Gebruiksgemak vergt wat meer inspanningen, maar dat komt mee door de vele mogelijkheden. Vormgeving oogt wat orthodox, maar is verder prima.
Bouwspoor02-01-2015
Ik had eerst de Sony NEX5N met de extra lens, de E3.5-6.3/18-2000 mm. OSS en maakt geweldig scherpe foto's. Maar ik miste op de NEX5N een optische zoeker en die heb ik nu in de Sony A6000. Fantastische camera, bedieningsvriendelijker, de knoppen zitten op de juiste plaats vooral als je het diafragma of sluitertijd wilt aanpassen gaat dat met een draaiknop binnen bereik. De flitser is nu geïntegreerd in de camera i.p.v. los, prima oplossing. De camera voelt degelijk aan. Ook de compactheid van camera, met de standaard lens 16-50 mm. lijkt het eerder een compact- dan een systeemcamera. Prima keuze.
G.F Friederich02-01-2015
Ik ben normaal een Canon gebruiker, maar sinds ik deze camera heb ben ik helemaal om! Wat een camera en wat een mogelijkheden! Ik heb tot op heden mijn Canon nog niet weer aangeraakt. Met de app die je kunt downloaden. kun je direct foto's online zetten. En wat ik het mooiste vind aan deze systeemcamera, elke verandering in sluiter4tijd en diafragma zie je meteen op het scherm. Zeker geen spijt van deze 24 Mp systeemcamera! Echt een aanrader voor de beginnende én doorgewinterde fotograaf
Eric Tanis01-01-2015
Foto's zeer scherp en prima resultaat. Mogelijkheden: ik heb het toestel nog maar een paar weken. Nog niet alles uitgeprobeerd, er zijn div.opties mogelijk. Gebruikersgemak: zijn goed te doen, jammer dat de touchscreen ontbreekt en een duidelijke handleiding! Vormgeving: ziet er degelijk uit. Degelijkheid niets op aan te merken, zeer tevreden
pieter_alfa31-12-2014
Ik had eerst een Sony Nex 5. Die was al goed, maar deze is super! Het ging mij voornamelijk om de zoeker, maar dat het zo'n goede opvolger was had ik niet verwacht! Supersnelle autofocus is echt een grote plus. Prachtige mooie foto's in een toch mooie compacte camera. Verder is de integratie met laptop en tablet ook heel handig. Makkelijk uitwisselen van de foto's en/of bedienen van de camera via de tablet/laptop. Ik gebruik de camera met de 18-55 lens en de 55-200 zoomlens.
marcovv196931-12-2014
Ik ben naast dit toestel in het bezit van een professionele spiegelreflex, maar deze camera is zo fijn en handzaam voor stedentrips, dagjes uit. De handzaamheid, de snelheid en de fantastische fotoresultaten verbaasden en verrasten me zeer positief. Je maakt ook met de kittens mooie foto's en de kleuren en helderheid van de beelden zijn zeer mooi. Al met al zeer zeer tevreden.
ivie7430-12-2014
Jaren een Sony spiegelreflex gehad. De A6000 doet hier echt niet voor onder, maar is een stuk hanteerbaarder. Veel instelmogelijkheden, mooi en degelijk. Fijn dat de A6000 een zoeker heeft. Kortom ben blij de overstap gemaakt te hebben. Ivie
Henny496419-12-2014
Mooi handzaam fototoestel met uitstekende kwaliteit. Mooie foto's die, wat mij als amateur betreft, gelijkwaardig zijn aan de foto's van een spiegelreflexcamera.
Cristsen211-12-2014
Wat ben ik blij dat ik nog even gewacht heb op de A6000 en niet Nex gekocht heb. Een makkelijke camera die professionele foto's voor iedereen mogelijk maakt. Heel handzaam. Super gelukkig mee
Mausewous11-12-2014
Wat een supercamera. De camera van het jaar bij diverse Youtube recensenten; en terecht. Snel, top video, lekker in de hand, relatief goedkoop. Kortom: ben je op zoek naar een bijna perfecte camera: probeer een A6000 bij de dealer!
rolber08-12-2014
Een half jaar in bezit nadat mijn NEX 6 stuk ging (vocht). Voor het geld zeer zeker zeer goede camera welke ook mooie videos maakt. Enkele minpunten: EFV is van mindere kwalitiet dan de NEX 6, maar is niet hinderlijk slecht. Het horizonwaterpas is helaas wegbezuinigd tov NEX 6. Videoknop was op NEX 6 bijna niet per ongeluk te bedienen, op de A 6000 lukt dat nu soms expres niet. HDR opnames zijn te dik aangezet, zelfs in de minimum stand, jammer. Degelijkheid zit op zelfde niveau dan NEX 6, pas op met vochtige omstandigheden! Overigens zou ik nooit meer een camera kopen zonder EFV, welhaast een must voor een ieder die een leesbril nodig heeft!
emile w.27-11-2014
Een camera naar mijn hart! Voor dagelijks gebruik, net niet te klein en net niet te groot om altijd bij je te hebben. Las veel negatieve berichten over de elektronische zoeker ((EVF), maar vind dat erg mee vallen. Knoppen zitten redelijk op de juiste plaats. Camera ligt perfect in de hand en is geheel aanpasbaar aan eigen wensen. Beeldkwaliteit met het standaard zoom objectief (16-50) is subliem! Jammergenoeg zit er geen zonnekapje bij en is in die maat ook bijna niet te krijgen. Maar voor de rest is het een fijne camera.
sony fan12317-11-2014
Mooie Camera die zeer goede foto,s maakt ook in donkere ruimtes met weinig licht. de zoom werkt ook handig.
E. Welhuis10-09-2014
Geen gesleep meer met een grote (zware) spiegelreflex, deze camera kan alles wat zijn grote broers kunnen en nog meer. Ragscherpe foto's waarbij geen detail verloren gaat. Grote voordeel is de Wifi functionaliteit waarbij delen en via je smartphone bedienen kinderspel is. Topcamera!
stefanie8905-09-2014
Het is een een mooie snelle camera, de kwaliteit van de foto's zijn erg goed. hoewel ik soms een grotere lensbereik mis, ben ik blij met dit toestel. Eventueel kan ik mijn lens nog vervangen/uitbreiden. In het begin is het nog wel wennen om de camera te gebruiken. Het is soms erg zoeken naar functies in het menu. Afgelopen vakantie heb ik mijn camera voor het eerst gebruikt en hij is boven verwachting bevallen.
michel_amin04-09-2014
De alpha6000 aangeschaft omdat ik opzoek was naar een kleine camera maar met wel goeie SLR kwaliteit. Na aankoop van de camera ben ik 2 weken op vakantie geweest en geen moment mijn SLR gemist. Normaal gesproken sleur ik al mijn lenzen en body mee maar met deze kleine camera en extra lens was mijn bagage toch een stuk lichter! De foto's die je kan maken met deze camera zijn van geweldige kwaliteit als je bedenkt dat het een systeem camera is 3x zo klein is als een full frame camera. Sony heeft ook een adapter beschikbaar waarmee Alpha lensen ook op de Emount camera's kunnen. Na aanschaf van deze adapter ligt mijn SLR helemaal stof te happen. Kwaliteit foto (met kit lens) (8): Allereerst moet ik wel even melden dat de kitlens bij deze camera niet alles uit de alpha6000 haalt. Je kan er wel erg mooie foto's meemaken maar wil je echt foto's met een mooie bokeh en diepe kleuren dan raad i toch aan om snel mogelijk een lens erbij te kopen, zelf ging ik voor de sigma 19mm f2.8. Vandaar dat ik het cijfer 8 geef. Met de sigma geef ik deze camera een 9,5. De foto's zijn van zeer hoge kwaliteit, de 24MP sensor is echt geweldig en dat voor zo een kleine camera. Mijn SLR is er niks bij. Mogelijkheden (9): De camera heeft alle mogelijkheden die een normale SLR ook heeft dus de serieuze hobbiest kan naar harte lust geweldige foto's schieten terwijl de auto functies het leven een stuk makkelijker maakt voor de beginner. De camera ondersteund ook verschillende apps waardoor bijvoorbeeld een mooie timelapse geschoten kan worden. Gebruiksgemak (10): 2 reden waarom ik deze camera een 10 geef. De eerste is het gemak waarmee je foto's op een tablet of telefoon krijgt. De camera heeft zijn eigen wifi module waarmee de tablet connectie maakt (via de sony app) en dan de foto download van de camera naar de tablet. Dit alles duurt misschien 5 seconden is super makkelijk! Ik zelf vind het heerlijk om een goeie foto meteen op een tablet te kunnen bekijken en te laten zijn aan mijn vrouw of meteen door te sturen op mijn telefoon. Tweede rede is de functie om een tablet of telefoon te gebruiken als viewfinder. Met de app kan je nu zien op je telefoon/tablet wat de camera ziet. Ideaal als je mooi zelf/familie portret wil maken en er niemand in de buurt is om even op de knop te drukken. Deze functies lijken misschien een beetje overbodig maar als je gewend er aan bent zijn de onmisbaar. Daarnaast is het een zeer complete camera met een overzichtelijk menu en goeie knoppen layout op de achterkant van de camera. De 2 programmeerbare knoppen zijn ook een uitkomst. Vormgeving (8): Mooie (retro) look. Camera ligt lekker in de hand met een extra grip area aan de achterkant. Scherm is lekker groot en de EFV is netjes weg gewerkt aan de zijkant van de camera. Degelijkheid (9): De camera voelt niet al te licht wat voor mij altijd betekend dat er toch een goeie behuizing aanwezig is die tegen stootje kan. De knoppen zijn van goeie kwaliteit en voelen na 1000 foto's nog steeds als nieuw. Absolute aanrader deze camera!
J.J.B01-09-2014
Heel lang gezocht naar een goede camera, We wilde eerst een spiegelreflex, maar vonden deze eigenlijk te groot, de Systeem camera van Sony was voor helemaal perfect. Hij is lekker licht, ligt goed in de hand en heeft nagenoeg dezelfde kwaliteiten en mogelijkheden als de spiegelreflex camera. wij zijn er echt blij mee.
Smit3601-09-2014
Mooi en compact vormgegeven toestel en qua functies, mogelijkheden en kwaliteit tenminste gelijkwaardig aan de spiegelreflex. Vanwege de vele mogelijkheden en om het optimale resultaat uit de camera te halen overweeg ik wel een aanvullende cursus fotografie.