Sony Alpha 6000 System Camera with 16-50mm Lens - Black - Digitale camera's van middenformaat

Sony Alpha 6000 System Camera with 16-50mm Lens - Black
Sony Alpha 6000 System Camera with 16-50mm Lens - Black
8.7

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 204 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Sony Alpha 6000 System Camera with 16-50mm Lens - Black op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Sanne201519-02-2015
De camera is naar mijn idee de ideale camera. Er zijn drie automatische standen voor gebruiksgemak, maar los daarvan zijn er vele opties voor handmatige instellingen. Doordat er geen spiegelreflex in zit maakt hij supersnel foto's. Hij maakt prachtige foto's. De zoommogelijkheden zijn beperkt, maar daarvoor ben ik van plan de bij behorende telelens aan te schaffen. De camera is zeer degelijk en kan tegen een stootje. Het enige minpuntje is dat het schermpje niet inklapbaar is en daardoor gevoeliger is voor krassen en dergelijke schade. Dit heb ik echter opgelost door er een screensaver op te plakken.
NoudvH19-02-2015
Super toestel. Ik kan er weer jaren mee vooruit. Een geheugenkaart werd wel gemist, evenals een beschermtas.
Manon01319-02-2015
De aanschaf van deze Sony A6000 betekent eigenlijk de aankoop van een nieuwe hobby die nooit verveelt! De camera biedt zoveel mogelijkheden dat je instellingen blijft ontdekken en uiteraard testen. De beeldkwaliteit is super en de camera is erg licht en voelt stevig aan. Het menu is even wennen maar al doende leert men. Ik zou deze camera daarom vooral aanraden als je echt zin hebt om je er in te verdiepen maar kan je garanderen dat het in dat geval de investering meer dan waard is!
J. Scheper19-02-2015
Geweldige handzame camera met ontzettend veel mogelijkheden. Makkelijk in gebruik, wifi mogelijkheid. Wat fijn is dat erop de camera ook een gebruiksaanwijzing intern is opgenomen. Mooie heldere scherpe foto,s
CrazyChaos17-02-2015
Camera vanaf eind december in bezit, set met de standaard lens. We komen van een Panasonic Lumix af die toch wat irratiepunten had. De Sony A6000 is een heerlijke camera welke (bijna) niet onderdoet voor een spiegelreflexcamera. Compact en uitbreidbaar, best of both worlds. Veel mogelijkheden, van vol automatisch naar alles handmatig instellen. Hij maakt top foto's, welke via wifi en app (PlayMemories Mobile) eenvoudig op je mobiel over te dragen zijn. Super handige functionaliteit! Al met al super tevreden met deze aankoop! 100% aanrader!
driesenries10-02-2015
Ik was al een tijdje op zoek naar een vervanger voor mijn Nikon D7000. Ik heb de Nikon 3 jaar gebruikt, en ondanks dat het een geweldige camera is heb ik toch besloten om hem de deur uit te doen. De voornaamste reden was een lichtere camera die ik een hele dag bij me kon dragen zonder dat ik zo hoef te slepen. Met name bij stedentrips kreeg ik aan het eind van de dag gewoon last van mijn nek. Ik zocht een lichte spiegel loze camera die gewoon erg lichtsterk moest zijn omdat ik ook regelmatig muziek bandjes fotografeer in donkere omgevingen. Deze camera heeft op papier eigenlijk alles wat ik met mijn D7000 ook had. Lichtsterke sensor, snelle Autofocus, een zoeker en een handig kantelbaar display (heeft de D7000 niet). De Kitlens van de Sony is compact en handig maar niet echt geschikt voor stedentrips. Ik heb hiervoor een Sony 18-105 lens aangeschaft die een groter zoombereik heeft en lichtsterker is. De kitlens is natuurlijk wel weer handig als je echt compact op stap gaat. Verder heb ik een losse lader met extra accu's aangeschaft omdat dit in de praktijk veel handiger is dan zo'n USB kabeltje en een polsbandje van DSPTCH zodat de camera niet om de nek bungelt. Ik ben er super tevreden over. Ik mis mijn D7000 dan ook niet meer. Lang leve lichtgewicht en beeldkwaliteit
Farizah09-02-2015
Mijn eerste indruk van de Sony Camera is heel goed. Als leek op foto en cameragebied heb ik de Sony A6000 een dagje geleend om foto's te schieten voor op mijn site en ben ik de dag erna naar de winkel gegaan om mijn eigen Sony A6000 aan te schaffen. De camera is erg gebruiksvriendelijk en maakt, wanneer je nog geen verstand hebt van de instellingen, al mooie foto's. Ik ben benieuwd hoe mooi de foto's worden wanneer ik me meer verdiept heb in de camera en de instellingen! Naast het gebruiksgemak vind ik het scherm heel fijn. Het kan kantelen waardoor je de camera wat verder van je af kunt houden zodat je schaduw niet in de weg zit!
t.meinster09-02-2015
Ik heb deze camera gekocht als vervanging voor de Sony A 300. Wil sneller 'paraat staan' om foto's van onze kleinkinderen te kunnen maken. Ook is deze camera wat handzamer om mee te nemen. Maakt mooie foto's en de kleuren zijn 'levensecht'. Ik ben zeer tevreden met deze aanschaf.
internetschminternet09-02-2015
+ goeie ruisprestaties + snelle autofocus + voor de nex mount zijn verschillende adapters te krijgen (naar pentax, canon, etc.) + kitlens heeft OSS (stabilisatie) - als je 60fps ipv 50fps wilt voor video, krijg je elke keer bij het aanzetten een irritante melding dat de camera in NTSC mode staat, zelfs als je de regio instelt op USA - batterij gaat snel leeg - de sensor die schakelt tussen zoeker en lcd is SUPER gevoelig
Doelpunt09-02-2015
Veel kwaliteit in een zeer handzame behuizing. Voelt degelijk aan. Alles erop en eraan. Slects een ding gemist n.l. GPS
michaelsw09-02-2015
De kwaliteit van de foto's is geweldig. Wanneer ik de 11 fps van deze camera gebruik in auto AF bij een bewegend beeld, worden er mooie foto's gemaakt. De mogelijkheden van deze camera zijn in mijn ogen net zo uitgebreid als bij een DSLR. Dezelfde functies zijn aanwezig. Tijdens het gebruik van mijn vorige camera (sony c3) miste ik de zoeker en ik had geen WiFi. Deze camera heeft dit wel. Dankzij de zoeker kan ik nu in zonnige omgevingen goede foto's maken en met WiFi kan ik de foto's direct delen/bewerken op mijn tablet/smartphone. De camera voelt stevig en solide aan. Ook ligt de camera lekker in de hand. Goede keuze geweest!
L2309-02-2015
Sony camera is een camera met veel mogelijkheden. De camera kan zich in de auto stand ook zelf aanpassen voor een mooi resultaat. Handig aan de camera is dat er voor iemand die er nog geen ervaring mee heeft, een uitgebreide help knop op zit. Camera laat op die manier zien hoe de beste foto´s genomen kunnen worden.
Wilhelmus J.K.02-02-2015
5.0
5.0
Op zich een prima camera, maar in de praktijk zeer slecht te gebruiken. De accu loopt bij wijze van spreken leeg terwijl je erbij staat. Ik heb alle accu-besparende instellingen toegepast maar de accu was leeg na 84 opnames. Daarom heb ik voor degelijkheid en gebruiksgemak cijfer 1 gegeven.
luukert26-01-2015
Supersnelle autofocus, alles haarscherp. De mogelijkheden zijn grenzeloos; ik heb nog niet alle functies kunnen ontdekken. Het is een stevige camera van goede kwaliteit met een mooie moderne vormgeving.
Ferry196625-01-2015
Op aanraden van ringfotoblom heemskerk heb ik de Sony camera 6000 aangeschaft. Ondanks de korte periode dat ik de camera in mijn bezit heb ben ik enthousiast. De camera maakt scherpe foto's en is gebruiksvriendelijk. Voor het gemak heb ik een fototas aangeschaft, bij het uit de tas nemen van de camera blijft soms de aan/uit schakelaar hangen waardoor camera ongewild aangaat. Verder vind ik de camera top.
m steltenpool22-01-2015
Ik was op zoek naar een betere camera dan mijn huidige travelzoom pocket camera. Na lang twijfelen en zoeken kwam ik uit bij de Sony A6000 camera. Ik gebruik de camera voornamelijk als ik op reis ben of ga wandelen en daarom is gewicht een hele belangrijke factor. Gecombineerd met de P16-50mm lens kan je deze camera zelfs als 'walk-around' camera gebruiken omdat die nog in je jaszak past. Daarnaast heb ik ook een 18-200mm lens aangeschaft voor meer bereik zonder dat ik continu lenzen moet vervangen. Deze camera heeft alles, al dan niet meer, dan wat een spiegelreflex camera heeft te bieden. Alleen is de sony veel compacter, lichter en sneller dan zijn concurenten in hetzelfde segment. Vooral de AF is heel snel en kan je op diverse manieren gebruiken. Daarnaast is de fotokwaliteit in mijn ogen top. De APS-C sensor levert zeer goede resultaten, kan goed uit de voeten in verschillende licht condities en door een crop van 1.5 kan je met compacte lenzen nog een aardig zoombereik halen.
EdeJ19-01-2015
Ik heb de Sony A 6000 nu enkele weken, als vervanger voor een NEX 6. De camera bevalt mij uitstekend. Kwaliteit foto De kwaliteit is uitstekend, hier ben ik zeer enthousiast over. Het beeld heeft tevens een groot dynamisch bereik en voor een aps-c camera een prima ruisgevoeligheid. Een grote stap voorwaards vanaf een NEX 6. Mogelijkheden De mogelijkheden zijn uitgebreid. Iedereen kan met deze camera zijn weg vinden, denk ik. Sony heeft gedacht aan de amateurs door een goede automaat in te bouwen, en ook aan de pro door veel handmatige controle toe te staan. Gebruiksgemak Het sterkste punt wat mij betreft is de Autofocus in de Multi stand (alle AF punten worden automatisch gekozen) het minst sterke punt is de hoeveelheid handelingen die nodig zijn om te fotograferen met één autofocus punt - en deze te verplaatsen. Dat gezegd hebbende - de precisie van de AF is erg goed, zelfs voor een zeer kritische gebruiker. Ook een nadeel is de kortere batterijduur die veroorzaakt word doordat het scherm of de zoeker vaak aan is. Vormgeving: De camera is een tikje groter dan de NEX 6, en duidelijk groter dan een a5100 oid. Ik vind dat een voordeel, maar ik heb dan ook handen die groter dan gemiddeld zijn. Degelijkheid: De camera oogt zeer solide en is volgens Sony Stofdicht. Voor dit prijsniveau zou het mooi zijn als er ook een vochtafdichting is zoals men die vind op DSLR's. Dat vind ik nog wel een verbeterpunt. Samenvatting: + beeldkwaliteit + hoge iso gevoeligheid + Zeer goede AF, beter dan concurrentie + goede Af tracking (volgen van bewegend onderwerp) + Na firmware update schakelt de camera snel genoeg in - instellen Single Point AF / flexibel AF punt duurt lang - nog niet regenwaterdicht - batterijduur veel korter dan DSLR Kortom wat mij betreft een top camera, en ook het "koopje" in deze prijsklasse. Zeer veel waar voor het geld!
dosmid19-01-2015
Na jaren( meer dan 50) nu een prettige handige en lichte camera met een unieke hoeveelheid aan mogelijheden en dat alles bij een verbazend goede kwalitet! Deze A 6000 zal me nog vele jaren foto- en video plezier geven!
RJBennink19-01-2015
Uitzonderlijke camera die veel meer kan dan een spiegelreflex va misschien wel 10x de prijs. De instelmogelijkheden zijn enorm en de digitale zoeker werkt - voor mij - beter dan mijn vorige analoge op een Canon 60D. Ipv met bij 1,5kg ga ik nu met net iets boven de 0,5kg op pad. Mn de mogelijkheden van gezichtherkenning en het volgen van een onderwerp zijn fantastisch. Tot ISO 6400 probleemloos fotograferen. TIP: Zoek op youtube de workshop van Gary Fong over de A6000.
J.J. Raven19-01-2015
perfecte camera voor de beginnende foto graaf, maakt super foto's ook bij weinig licht en de mogelijkheden zijn zeer uitgebreid. De camera is niet te groot dus ook het meenemen gaat makkelijk (geen grote tassen om je schouder). Voor mij de perfecte camera.
W Busscher19-01-2015
Na lang twijfelen tussen een spiegelreflex of een digitale systeemcamera, toch voor de Sony systeemcamera gekozen na advies van de fotowinkel. Dit schijnt toch de nieuwe toekomst te zijn. Wat ik erg gaaf vind, is dat als je door de zoeker kijkt zelf ook in het donker goed kan zien. Gaat wel ten koste van batterij levensduur, maar ik verwacht ook niet dat ik veel in het donker te fotograferen. Scherpstellen gaat supersnel, ook gaaf is dat je de instellingen vanaf je pc kunt instellen. Verder ben ik nog lang niet uitgetest. Knopje van de flitser is misschien moeilijk te bereiken voor mensen met dikkere vingers, maar al met al bovengemiddeld tevreden met het toestel.
F.E.K. Baud17-01-2015
Een kleine compacte camera met alle mogelijkheden van een grote spiegelreflex camera.Toestel ligt fijn in de hand . Door de apps kun je de creatieve mogelijkheden vergroten.
Kim9816-01-2015
Nu een maand de trotse bezitter van een Sony A6000. Fijne greep. Makkelijk te bedienen. Er zit zelfs onder de C2 knop handige tips/trucs voor het maken van mooie foto's. Je kunt snel mooie foto's maken, maar ook lekker spelen met de vele mogelijkheden.
pietermetz15-01-2015
Prima scherpe foto's. Ook bij minder licht is de belichting goed. De camera heeft veel mogelijkheden. Ik heb ze nog lang niet allemaal geprobeerd. De portret en landschap instellingen geven mooie foto's Camera is stevig vast te houden. De draaischakelaar gaat soms wel met een schokje. De scherpinstelling werkt snel. Het automatisch zoomen verloopt soepel en de foto's worden snel weggeschreven.
foto4415-01-2015
Zowel de body als de lens zijn van hoge kwaliteit. De instelmogelijkheden zijn legio. De foto's zijn van uitzonderlijke kwaliteit. Zeker als je in RAW fotografeert. De zoeker is briljant en zeker een goede aanvulling op het geheel, zeker met een wat grotere lens werkt dit beter dan met de display. Een fantastische aanwinst.