Informatie over dekbedden

Een goede nachtrust is goud waard. Een goed dekbed daarom ook; zo kun je ongestoord slapen en iedere ochtend uitgerust opstaan.

Bekijk alle Dekbedden

Tips

Er zijn een heleboel verschillende soorten dekbedden te verkrijgen. Maar hoe kom je erachter welk dekbed het meest geschikt is voor jou? En waar moet je op letten bij het aanschaffen van een dekbed?

Materiaal

Bedenk van tevoren wat voor soort vulling je wilt voor je dekbed. Zo kun je dekbedden verkrijgen met een synthetische, wollen of donzen vulling. Wol reguleert vocht bijvoorbeeld goed, wat prettig is wanneer je snel transpireert. Dons daarentegen is vaak licht van gewicht, wat bijdraagt aan de ventilatie van je dekbed. Synthetische dekbedden hebben het grote voordeel dat ze goedkoop en onderhoudsvriendelijk zijn. Daardoor zijn ze bijzonder geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie. En verder is het natuurlijk een kwestie van smaak; de een heeft liever een synthetisch product, de ander wil liever een natuurlijk product.

Spreiding, variatie en wassen

Let op de spreiding van het dekbed: het is fijn wanneer de vulling goed over het dekbed verdeeld wordt. Een synthetisch en wollen dekbed verschuift vaak het minst, bij een donzen dekbed is de kans op schuiven groter. Let ook op de grootte van de vakken: hoe groter de vakken, des te eerder de vulling gaat schuiven. Zorg dat je gemakkelijk kunt variëren van dekbed. Zo wil je misschien een ander soort dekbed in de lente en zomer dan in de koudere maanden. Er bijvoorbeeld ook dekbedden te verkrijgen die bestaan uit twee helften die je van elkaar los kunt maken om af te wisselen tussen de seizoenen. Wanneer je allergisch bent voor huisstofmijt is het handig om te weten of je het dekbed kunt wassen en drogen en of deze in je wasmachine past. Kies voor een dekbed dat minimaal op zestig graden gewassen kan worden, zodat je geen last hebt van huisstofmijt in je dekbed.

Beste dekbedden
Populairste dekbedden