Informatie over compressoren

Een compressor is een elektrisch apparaat dat lucht aanzuigt, het samenperst en daarna onder hoge druk kan uitblazen voor allerlei doeleinden. Pas als er een slang op de compressor wordt aangesloten kan er lucht uitstromen. Gereedschap sluit je aan op de luchtslang. Er zijn heel veel verschillende soorten gereedschappen die je er op aan kunt sluiten zoals een nietpistool, luchthamer, schuurmachine, ratelsleutels en beitels. Maar ook kun je er autobanden mee op pompen, voorwerpen onder hoge druk schoonblazen en verf spuiten.

Bekijk alle Compressors

Wat voor compressor is het beste?

Als je compressors vergelijkt zal je zien dat er aardig wat verschillen zijn. Een professional zal heel wat hogere eisen hebben dan een doe-het-zelver. Waar je op moet letten bij de aanschaf van een compressor is de grootte van de tank, het vermogen, de luchtdruk en de hoeveelheid lucht (liter per minuut) die uitgeblazen wordt. Vooral de laatste twee, de luchtdruk en de hoeveelheid lucht verschilt sterk per compressor.

Om te bepalen welke compressor het meest geschikt is, ga je kijken wat voor gereedschap je het meest gebruikt. Ieder gereedschap heeft namelijk weer andere eisen. Zo heb je voor een niettang weinig lucht nodig. Ga je verf spuiten dan heb je juist een groot volume en lage druk nodig. Bij de aanschaf van een compressor geldt dus dat het gereedschap dat je erop aan gaat sluiten, bepaalt welk apparaat de beste keus is.

Waar moet je nog meer op letten?

Er zijn compressors met aluminium cilinders en met gietijzeren cilinders. En daarnaast kan die cilinder olievrij of oliegesmeerd zijn. Over het algemeen kun je ervan uit gaan dat een gietijzeren oliegesmeerde cilinder het langst meegaat. Verder kun je nog kijken naar hoeveel aansluitingen een compressor heeft.

Beste compressors
Populairste compressors