Informatie over cameratassen

Er zijn verschillende soorten tassen/cases te verkrijgen om je camera goed te beschermen. Ze zijn er bijvoorbeeld in een zachte stoffen of lederen uitvoering. Daarnaast zijn er ook cameratassen die zijn voorzien van een harde buitenkant, of de ‘klaar-voor-gebruik’-tassen. Dit zijn de zogenaamde paraattassen. De digitale camera/camcorder-tassen zijn grofweg te verdelen in hardcases en softcases. De hardcases zijn voorzien van een harde ‘schil’ waardoor deze de camera erg goed beschermt tegen val- of stootschade. Bij deze modellen is de pasvorm zeer belangrijk. Omdat het tasje niet meegeeft past niet elke camera daar zomaar in. Ook zal een te kleine camera gaan rammelen tegen de behuizing aan. Een softcase is wat flexibeler. Ook een camera die niet exact past zal toch redelijk goed beschermd worden. Ook is het makkelijker om een softcase weer in een andere koffer/tas te plaatsen.

Bedenk vantevoren ook of je veel accessoires wilt meenemen. Houd hier dan bij aanschaf van een tas rekening mee.

Bekijk alle Cameratassen

Grotere modellen

Wil je veel accessoires meenemen of heb je een grotere spiegelreflexcamera of camcorder dan kun je kijken naar grotere tassen. Deze zijn er als schoudertas of bijvoorbeeld rugtas.

In deze tassen is naast ruimte voor de slr-body ook vaak plek voor lenzen, adapters, laders, accu’s en andere accessoires.

Paraattassen

Er zijn ook zogenaamde paraattassen. Dit zijn tassen waarin de camera altijd ‘paraat’ is. Dit wil zeggen dat je met een zeer simpele handeling de camera direct klaar voor gebruik uit de tas kunt halen.

Vaak zijn dit tassen die middels een riem om je nek hangen. De camera is goed beschermd tegen stoten en lichte regen, en ook zeer snel gebruiksklaar wanneer dat nodig is.

Beste cameratassen
Populairste cameratassen