Informatie over camera accu's

Voor het kiezen van een camera accu voor je camcorder of digitale camera is er eigenlijk weinig keus. Je moet een camera accu hebben dat geschikt is voor jouw camera, anders past de accu gewoonweg niet. Toch zijn er wel een paar aandachtspunten voor de aanschaf van een camera accu.

Bekijk alle Camera accu's

Camera accu capaciteit

Vaak zijn er wel camera accu’s verkrijgbaar met een grotere capaciteit dan de standaard meegeleverde accu. Deze capaciteit wordt uitgedrukt in mAh (milli-ampere per uur). Een hogere waarde resulteert in een langere levensduur. Zo zal een camera accu met een capaciteit van 1500 mAh grofweg drie keer zo lang meegaan als een 500 mAh camera accu. Het is dus interessant hierop te letten bij aanschaf.

Tips voor het onderhoud van je camera accu:

  • Houd de batterij weg van vocht en berg deze vol/opgeladen op in een droge ruimte uit de zon.
  • Als je een accu langere tijd niet gebruikt, is het aan te raden deze toch twee á drie keer per jaar op te laden en te ontladen.
  • Als je buiten bezig bent en het is erg koud, berg de eventuele reserve-accu dan op in je binnenzak zodat deze warm blijft. Een koude accu verliest veel van zijn capaciteit.
  • Als je accu alleen in de camera opgeladen kan worden, kijk dan of er een externe lader te koop is zodat je toch kunt blijven fotograferen/filmen terwijl de reserve-accu wordt opgeladen.

Beste camera accu's
Populairste camera accu's