Informatie over broodroosters

Met een broodrooster maak je zo een lekkere geroosterde boterham, waarop bijvoorbeeld kruidenboter of roomboter gesmeerd kan worden. Door het roosteren zal het vocht verdwijnen en blijft er een krokante boterham over. Een broodrooster wordt ook wel toaster genoemd. Wil je een broodrooster kopen, of verschillende broodroosters vergelijken? Hieronder lees je meer informatie over broodroosters.

broodrooster

Bekijk alle Broodroosters

Aantal sneetjes brood

Er zijn verschillende formaten broodroosters. Zo zijn er broodroosters waar twee of vier sneetjes brood in kunnen, uitgaande van een standaard formaat brood. Dit hangt natuurlijk nauw samen met de behoefte in je huishouden en met hoeveel personen je bent.

Diverse soorten brood

Wanneer je wel eens broodjes met een afwijkend formaat wilt roosteren, zoals bijvoorbeeld bolletjes of pitabroodjes, dan is het handig om bij de aanschaf van een broodrooster er op te letten of het apparaat beschikt over een flexibele opening. Een dergelijke opening is voorzien van ijzertjes die zich aan kunnen passen aan het formaat van jouw broodjes. Zo sta je niet te prutsen met brood dat niet in het rooster past.

Automatische stop

Je stelt het broodrooster in met de temperatuurregeling op een licht of donker geroosterde boterham. Zodra dit is bereikt zal de broodrooster automatisch stoppen. Meestal ‘springt’ het brood naar boven, je ziet dat de toast klaar is en het brood is er makkelijk uit te pakken.

Accessoires

Over welke accessoires (bijvoorbeeld een opzethouder, een tostiklem of een kruimellade) de broodrooster beschikt, kun je terugvinden in de Kieskeurig.nl-productvergelijker.

Gemak

Veel broodroosters kunnen meer dan alleen een broodje roosteren. Zo hebben sommige ook een opwarm- of ontdooifunctie, altijd makkelijk als je het brood af hebt laten koelen of net uit de vriezer hebt gehaald. De functie ‘eenzijdig roosteren’ zegt het al, het roostert maar aan één kant, zodat het dan aan de andere kant lekker zacht blijft. Als je broodjes warm wilt houden dan heb je een opzethouder nodig, dit is een makkelijke manier om de broodjes krokant en warm te houden.

Schoonmaken

Sommige broodroosters zijn voorzien van een kruimellade, dit is een lade onder het rooster waar de kruimels makkelijk en snel te verwijderen zijn. Dit voorkomt nare luchtjes doordat zo de broodresten niet verbranden.

Koele wand

Let er op dat het apparaat over een zogenoemde koele wand beschikt, vooral als je het apparaat ergens hebt staan waar (kleine) kinderen bij kunnen komen. Door de aanwezigheid van een koele wand kunnen vingertjes niet verbranden wanneer het apparaat aan de buitenkant vastgepakt wordt.

Beste broodroosters
Populairste broodroosters