Black Friday: pas op voor deze valkuilen

Goedkoop shoppen: dit zijn de valkuilen

Inhoudsopgave

  1. Valkuil: Kopen! Kopen! Kopen!
  2. Oplossing: Maak een lijstje
  3. Valkuil: Je denkt dat je goedkoop uit bent ...
  4. Oplossing: Houd de prijzen in de gaten
  5. Valkuil: Je bent loyaal
  6. Oplossing: Maar nu even niet!

Eindelijk … het is Black Friday. Vandaag wil je helemaal losgaan en aan de lopende band voordelige deals en scherpe aanbiedingen scoren. Logisch: Black Friday is dé dag voor wie goedkoop online shoppen wil. Maar er zijn ook een paar valkuilen waar je echt niet in wilt trappen …

Valkuil: Kopen! Kopen! Kopen!

De allergrootste valkuil is dat je – want alles is zo lekker goedkoop tijdens Black Friday – niet stopt met kopen. Dat gebeurt al in een winkel waar het uitverkoop is (we hebben allemaal wel een trui of jurk hangen die we tijdens de sale hebben gekocht maar eigenlijk nooit dragen), maar op internet is het risico op overkopen nog veel groter. Met één muisklik ligt die mooie aanbieding in je virtuele winkelmandje, en betalen gaat al net zo snel …

Oplossing: Maak een lijstje

Natuurlijk, een hoge korting is heel aanlokkelijk. Maar wil je jezelf beschermen tegen digitale verleidingen, dan kan dat gelukkig. De allerbeste tip die we je kunnen meegeven is: maak van tevoren een wenslijst met producten die je echt per se wilt scoren op Black Friday. Focus je vooral op die spullen: zo zorg je dat je geen (of weinig) impulsaankopen doet.

Valkuil: Je denkt dat je goedkoop uit bent ...

Het is Black Friday, dus je krijgt korting, right? Meestal wel, maar helaas kom je ook nog hier en daar fake kortingen tegen – en dan is goedkoop winkelen ineens een stuk minder goedkoop. We leggen het even uit. Stel, je wilt een laptop kopen. De afgelopen maanden hanteerde de webshop daar een prijs voor van 400 euro. Vlak voor Black Friday wordt die prijs ineens verhoogd naar 500 euro. Op Black Friday zelf zie je op de site staan: NU MET 25% KORTING! De laptop kost 375 euro. Toegegeven, dat is wel goedkoper dan die eerdere 400 euro, maar het is natuurlijk geen 25% korting. En misschien krijg je ergens anders minder korting in procenten, maar is de prijs toch beter!

Oplossing: Houd de prijzen in de gaten

Kijk in de weken voorafgaand aan Black Friday bij verschillende (web)winkels wat zij als prijs hanteren voor een bepaald product. Zo weet je wat de gemiddelde prijs is. Bedenk voor jezelf wat jij een goede korting vindt (alles over Black Friday korting lees je hier). Heb je geen zin om zelf in de gaten te houden wat er met prijzen gebeurt? Kieskeurig neemt je het werk uit handen. In de periode voor Black Friday houden we de prijzen nauwkeurig bij. Wordt een prijs vlak voor Black Friday verhoogt, dan filteren we dat eruit. Zo kunnen we je op Black Friday haarfijn vertellen wat de échte korting is die je krijgt: naast het product zie je dan de échte prijsdaling, in procenten.

Zo trap je niet in Black Friday valkuilen

Valkuil: Je bent loyaal

Je koopt je boeken altijd bij webwinkel A, en alles wat met smartphones te maken heeft bij webwinkel B. Dus kijk je op Black Friday vooral naar de acties en aanbiedingen die deze shops bieden. En daardoor zou je zomaar de hoogste korting kunnen missen, simpelweg omdat een andere webshop de beste aanbiedingen heeft.

Oplossing: Maar nu even niet!

Loyaliteit is mooi, maar niet op Black Friday. Je wilt immers de allerhoogste korting scoren (duh). Dat doe je door je niet te focussen op één of twee webwinkels, maar op een product. Via Kieskeurig kun je snel achterhalen welke aanbieder de laagste prijs hanteert. Ook slim: volg de dagen voorafgaand aan Black Friday de social media van grote aanbieders waarvan je weet dat ze het product dat jij zoekt, zeker hebben. Zo ben je snel op de hoogte van de mooiste aanbiedingen. Laatste tip: We hebben nog veel meer Black Friday tips voor je verzameld. Doe er je voordeel mee!


Meer deals? Check ze allemaal op onze Prijsdalers-pagina

Naar de deals!