De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 30 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Google Nest Cam - IP-beveiligingscamera - Binnen & buiten - 1080p - Wit op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
Ik heb de camera nu ruim twee weken in bezit. Het installeren van de Nest Cam is eenvoudig en kan op twee manieren: door de camera neer te zetten of door ‘m op te hangen. Het neerzetten spreekt voor zich. Het ophangen is zo gedaan.
De Nest Cam is alleen via wifi te gebruiken en niet via een ethernetkabel. Ook kan de camera niet op afstand kantelen en draaien en ontbreekt een micro-sd-slot om beelden lokaal op te slaan.
De beelden overdag en met verlichting is prima alleen vind ik de nachtzicht erg slecht.
De vormgeving is mooi. Het past mooi bij mij in het interieur.
Ik ben heel blij met de Google Nest indoor camera. Het heeft een scherp beeld overdag maar ook als het donker is. Het snoer is lekker lang. En hij is heel makkelijk te installeren met de bijgeleverde qr code. Ik heb hem ingesteld dat hij beweging detecteert als ik niet thuis ben. Je kan zelf aangeven welke meldingen wilt krijgen. Het enige nadeel is dat je voor het opnemen van beelden moet je een abonnement nemen dit kost 5 euro per maand. Je kan met het Abonnent 30 dagen beelden terugkijken. Zonder kan je beelden kijken van 3 uur geleden wat te kort is als iets in de nacht gebeurd.
Deze camera voelt heel degelijk aan. Kwaliteit van beeld en geluid zijn super. Installatie is super simpel met de bijgeleverde QR code op de camera. Je hebt wel een QR app nodig op je telefoon!
zeer scherp beeld bij daglicht en grote invalshoek
Na het instaleren van de app op je telefoon, kun je vervolgens door het scannen van de qr code de Cam installeren in je netwerk.
Aangezien wij een jonge hond hebben en graag willen weten wat hij zoal doet bij onze afwezigheid hebben wij de Nest Cam in de kamer gezet en gericht op haar kleed. Verbazingwekkend wat een zeer goede kwaliteit van het beeld op je telefoon. Als je dan wel eens camerabeelden ziet in opsporingsprogramma’s dan kun je eigenlijk niet begrijpen waarom er niet gekozen wordt voor deze Nest Cam. Een bijkomend voordeel is ook dat je er door kan praten. Zeer makkelijk als ik hem dus op een kinderkamer zet als soort van babyfoon of bij mijn zoontje op zijn kamer en hem zo kan toespreken om aan zijn huiswerk te gaan en van zijn spelcomputer af te blijven.
De Nest Cam heeft een goede brede invalshoek waardoor je de hele kamer wel zichtbaar hebt.
Wij hebben hem ook getest voor het raam met zicht op de carport. Helaas werkt dat in de avond niet. Door de spiegeling in het raam krijg je dan ipv buiten alles van binnen te zien.
Nu is de omschrijving Ik mocht dit apparaat testen en wil hierbij dan ook mijn ervaringen laten weten.
De Nest Cam zit in een goede verpakking zoals je dat ook wel van Google kan verwachten. In de doos zitten naast de Nest Cam ongeveer net 1,5 meter snoer, 2 schroeven met pluggen voor eventuele bevestiging aan de muur. Dit hoeft niet wanneer je ook de mogelijkheid hebt om hem ergens neer te zetten. De Nest Cam is zwaarder dan ik had gedacht voor zo’n klein apparaatje wat hem dan ook zeer degelijk maakt. Daarnaast zit er een Nederlandstalige handeling bij. Deze spreekt eigenlijk voor zich en is dan ook zeer makkelijk uit te voeren.
Nu is de omschrijving dat het een Indoor Cam is maar hoe interpreteer je die omschrijving. Ik begrijp dat hij dan alleen binnenshuis gebruikt moet worden aangezien hij niet tegen vocht zal kunnen. Maar als ik hem dan binnenshuis wil gebruiken gericht naar buiten, dan werkt hij in de donkere uren niet naar behoren terwijl ik hem dan juist wil gebruiken als observatie. Hij is dus alleen geschikt om in huis de boel in de gaten te houden. Makkelijk is wel dat je een melding krijgt dat er beweging in huis is als je zelf niet in die kamer of huis bevindt.
Wat ik verder wel fijn vind aan het Google/Nest ecosysteem is dat op het moment dat bijvoorbeeld het brandalarm afgaat, of het inbraakalarm wordt getriggerd, de camera’s aan gaan en een gebeurtenis registreren/vastleggen. Afhankelijk van je abonnement kun je dan dus binnen drie uur, 30 of 60 dagen de beelden terugkijken.
De Nest Cam Indoor Wired is een mooie, stevige camera met een goede beeldkwaliteit. De aanschafprijs vind ik prima, maar ik vind het nadelig dat je geen opslag in eigen beheer kunt gebruiken, en dat je voor langere opslag van beelden een abonnement nodig hebt.
Sinds twee weken heb ik de Nest Cam Indoor Wired in gebruik. Hij wordt geleverd in een klein doosje met een korte handleiding.
De handleiding is erg duidelijk. Via de Google Home App kan je de camera installeren. Dit was erg makkelijk en was ook snel klaar.
De camera heeft een mooi design. De camera is wit en het design is strak. Ik heb de camera in de woonkamer staan op een plek waar je hem goed kan zien, hierdoor is het design voor mij erg belangrijk.
Het beeld is erg scherp, zowel overdag als in de avond. Je kan alles goed zien en het geluid is ook goed.
Ik ben erg erg tevreden over en ik zal het zeker aanbevelen!