Informatie over bedden

 Een bed is zonder twijfel het belangrijkste meubelstuk in ons huishouden. Van alle meubels in huis gebruik je een bed het vaakst. Een goede nachtrust en iedere dag uitgerust wakker worden begint allemaal met een comfortabel bed.

Bekijk alle Bedden

Het juiste bed

Het kiezen van het juiste bed kan nog best een opgave zijn. Behalve dat je op zoek kunt zijn naar een eenpersoons bed, een tweepersoons bed of een twijfelaar, zijn er talloze andere specificaties om op te letten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een bed met een lattenbodem of juiste en boxspring. En zijn er hoogslapers om ruimte te besparen en bijvoorbeeld elektrische matrassen, zodat je eenvoudig je bed kunt verstellen. Naast het uiterlijk van je nieuwe bed, is het van belang dat je goed opmeet hoe groot deze mag zijn.

Soorten bedden

 Op Kieskeurig.nl vind je alle soorten bedden: of je nu op zoek bent naar een goedkoop bed of een luxe boxspring die perfect past bij je inrichting. Het aanbod is enorm: van kinderbedden, eenpersoons bedden, kingsize bedden, bedden met spijlen, houten bedden en boxsprings. En de bedden zijn verkrijgbaar in uiteenlopende stijlen; van speelse brocante bedden tot strakke moderne bedden. We zien dit jaar verder veel tijdloze ontwerpen, die je eenvoudig kunt stijlen met leuke woonaccessoires. Het voordeel is dat je zo je slaapkamer eenvoudig basic houdt, maar deze ook met een subtiele verandering een geheel andere uitstraling kunt geven. Een oase van rust of juist een explosie aan kleur: kies voor een slaapkamer en bed dat bij jou past.

Matras

Kies je voor een hard of zacht matras? Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat het matras wat je koopt ook goed past bij je wensen. Zo kan een matras juist verend of stug zijn of warm of koud. Vergelijk dus goed verschillende typen matrassen om erachter te komen welk soort matras het beste bij jou past. De grootste verschillen zitten in hardheid, zachtheid, temperatuur en het ventilatievermogen. En wellicht heb je specifieke rugklachten of een vaste slaaphouding? Ook hier kun je op letten bij de aanschaf van het juiste matras.

Koester je bed

 Nu is een bed kopen de normaalste zaak van de wereld, maar in de Middeleeuwen was dat nog niet zo. De meeste mensen waren toen arm en moesten lang met hun spullen leven. Daarom was het bed het allerbelangrijkste meubelstuk in huis: een bed werd toen zelfs via een testament nagelaten aan familieleden of andere belangrijke nabestaanden van de familie. Ook werden bedden als bruidsschat weggegeven. Wat we hiervan kunnen leren: kies voor een tijdloos en duurzaam bed zodat je er een leven lang plezier van kunt hebben. Koester je bed!

Beste bedden
Populairste bedden