Boretti Davinci Nero - Reviews

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 51 reviews geschreven op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

6,7

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Voldoende
  • Voldoende
  • Onvoldoende

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

jon 31-07-2016 Product paar dagen in bezit

niet tevreden over boretti

Algemene score

2,7
In 2011 een Boretti Da Vinci Nero aangekocht naar 5 jaar is de binnenkant volledig
Door geroest, valt helemaal uit elkaar omdat het uit gewoon plaatstraal is en geen inox
Goedkoper merken zij meestal wel uit inox
En dat voor zoon kostelijk merk

Review criteria:

Voldoende
Slecht
Slecht

Reageer

Guido_Trampe 28-06-2015 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

6,7
Sinds 2008 ben ik in het bezit van de boretti DaVince Nero. Man wat was ik gelukkig met dit prachtige apparaat. Altijd heerlijk op gebakken, gegrild en gekookt. Wel viel me vanaf het derde kjaar al op dat er zich overal serieuze roest ging vormen. Dat verbaasde me zeer omdat de machine na gebruik altijd meteen weer in de garage werd opgeborgen. Dat moest ook wel omdat de bijgeleverde hoes na 3 keer gebruik al gescheurd was.

Vorig weekend de unit weer uit de garage gehaald. Ik wilde hem geburuiken om te grillen op een feestje. Toen ik de gasfles open draaide hoorde ik het gas meteen lopen. Nadere inspectie leerde dat het volledige binnenwerk van de BBQ is weggeroest. Piezo ontsteking werkt niet meer, gasbranders hangen los en gasafsluiting is ook defect (staat altijd open). Dus nu na 7 jaar is mijn BBq van bina 1.000 euro niet alleen onbruikbaar maar zelfs serieus gevaarlijk geworden.
Ben wel benieuwd naar ervariungen van anderen hierin. hoe ga ik hier mee om? Ik realiseer me dat de BBQ niet gloednieuw meer is, maar om een 1.000 euro BBQ in 7 jaar af te moeten schrijven terwijl ik er uiterst voorzichting mee om ben gegaan. Ik vindt het moeilijk te verkroppen. Ik zal ook een melding maken bij Boretti om te kijken wat zij van deze kwestie vinden.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Slecht
Hacanaya 13-09-2015

Wij hadden precies helfzelfde. Maar na wat foto's te hebben opgestuurd hebben wij een hele nieuwe gekregen en werd de "oude" opgehaald. Wat dat betreft prima service.
Hans

Reageer

Kenkia 06-05-2017

Boretti verdiend een warme douche

Algemene score

9,0
een warme douche voor Boretti . Onze DaVinci had heel veel roestvorming en was helaas al uit de garantie. Afgelopen maandag kwam een monteur langs om te kijken wat vervangen moest worden zodat wij onze bbq weer konden gebruiken. Gisteren kwam dan een telefoontje van Boretti, wij mogen de BBQ voor een kleine bijbetaling inruilen voor een nieuwe. Dit is echt een hele warme douche waard..Super service van Boretti. Bedankt!!

Pluspunten

  • ja,service goed

Review criteria:

Goed
Goed

Reageer

Dick ten Boekel 06-04-2017 Product half jaar of langer in bezit

Zeer ontevreden over de boretti da Vinci bbq

Algemene score

3,0
Wij hebben ongeveer 5 jaar geleden de da Vinci bbq van boretti gekocht, nou dat hadden we beter niet kunnen doen, wat een ongelofelijke roestbak . Hij heeft binnen gestaan, niet onder de hoes , want die was al gelijk gescheurd, dus in de schuur maar dat heeft allemaal niet geholpen. De branders zijn volkomen doorgeroest. Dat zo een kwaliteitsmerk zich verlaagd tot deze slechte bbq. Wij hebben ook een oven van boretti en die werkt uitstekend. We hopen toch wel op een beetje medeleven van boretti.
Groeten Dick ten Boekel

Review criteria:

Goed
Goed
Slecht

Reageer

Ari 03-04-2017 Product half jaar of langer in bezit

ROETBAK

Algemene score

6,0
Dit jaar de boretti weer uit de winterslaap tevoorschijn gehaald en weer was hij verder weggeroest. Er valt niet tegen op te boksen. we zijn bezig met de derde afdekhoes... de eerste scheurde onder onze ogen binnen 1 jaar weg. De tweede paste niet ( veel te groot) en lekte door. De derde doet het beter, maar is in de zonkant totaal verbleekt. En hij is eronder gewoon weggeroest. We hebben hem sinds voorjaar 2010.
Het overige gebruik is GEWELDIG! Daarom is het zo jammer, ik vind hem mooi, ik vind hem geweldig handig en goed in gebruik!

Het doorroesten is echt kwalijk! Wij gaan nu kijken of we nog iets kunnen redden?

Pluspunten

  • Ziet er mooi uit
  • Geweldig in zijn BBQ resultaten!

Minpunten

  • Roest totaal weg in een belachelijk hoog tempo
  • is slecht schoon te houden
  • ergernis over de afdekhoezen
  • onstabiel waardoor we hem niet verrijden

Review criteria:

Voldoende
Goed
Slecht

Reageer

Nico 30-03-2017 Product half jaar of langer in bezit

Roestbak, valt uit elkaar

Algemene score

5,0
Roest zeer snel weg, en dan denk je voor 1000,- kwaliteit te hebben gekocht. Mijn ouders hebben er ook 1 en die heeft precies hetzelfde probleem. Maakt niet uit of je hem binnen, buiten, etc hebt staan. Brander was snel doormidden, eenmaal warm sloot de leiding weer aan, zodat alle branders gas hadden. Voor 1000,- slechte kwaliteit.
Om te bakken doet het wat het moet doen, daar is weinig mis mee. Gebruiken hem ook weleens om gewoon het eten op te bakken.
Helaas moeten we er na paar jaar afscheid van nemen, het hele binnen werk is doorgeroest en valt uit elkaar. Een Boretti is het geld niet waard!

Pluspunten

  • Bakken kan er goed op

Minpunten

  • ROEST (Roest letterlijk weg!)
  • gasleiding staat op spanning, snel kapot.
  • Nogmaals ROEST
  • Aansteekfunctie begeeft het snel

Review criteria:

Goed
Goed
Slecht

Reageer

Thierry 05-03-2017 Product half jaar of langer in bezit

Verkleuren van de zon

Algemene score

5,0
Ik heb de Davinci nu reeds 2 jaar en de hoes is idd. waardeloos,na een paar uren in de zon is de hoes volledig verkleurd en de mooie glanzende rode kleur van de bbq is geheel mat geworden.
Maar van roest aan de binnenkant heb ik nog geen last omdat ik hem aan de binnenkant volledig inspuit met olijfolie(met een plantenspuit),om dan te overwinteren .
De glanzende rode kleur heb ik opnieuw kunnen bekomen door de bbq lichtjes af te schuren en heb dan de juiste kleur verf gekocht ,maar op waterbasis(verkleurd niet) en dan de bbq geverfd met een klein verfrolletje, het resultaat mag er zijn en hij blinkt terug als nieuw !

Review criteria:

Goed
Voldoende
Voldoende

Reageer

Léon 08-06-2016 Product paar dagen in bezit

Boretti Da Vinci Nero

Algemene score

9,0
Wij zijn zeer tevreden over onze nieuwe buitenkeuken. Hij is zeer makkelijk in elkaar te zetten en erg gebruiksvriendelijk. klein minpuntje is het schoonmaken van deze bbq wellicht met het juiste schoonmaak middel zal het beter gaan.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

oud ijzer 06-10-2015 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

5,7
Beste mensen,

Mijn boretti valt spontaan uit elkaar, levensgevaarlijk.
Ik dacht eens te googlen naar reviews...........
Ongelooflijk, ik sluit mij aan bij Guido. Exact dezelfde ervaring, verschillende elementen zijn totaal doorgeroest.
De hoes was inderdaad na een week al kapot.
Ik kan me herinneren dat je vroeger (jaren 70-80) fantastische mooie auto's kon kopen uit Italie.
Nadeel was toen, als je de showroom verliet roeste de auto al.
Met de bbq van Boretti, is dit exact hetzelfde geval.
Dacht alleen dat dit niet meer bestond, anno 2000.

Review criteria:

Goed
Goed
Slecht

Reageer

ruparee 08-05-2015 Product paar dagen in bezit

Algemene score

5,7
De bodemplaat, waar de deurtjes overheen gaan als je ze open en dicht doet, begint te roesten.

Ook de branders reageren niet op de manier waarop je dat mag verwachten van zo'n topmerk BBQ.

Om nog maar niet te spreken over de hoes. Die is in de hoeken en onderin ook ingescheurd, Zonde van alles..

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Onvoldoende

Reageer

benjoost 08-01-2015 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

9,0
Na de goede service van Boretti is mijn mening over dit produkt zeer gestegen. Een aanrader dus. De hoes is vervangen en als je de BBQ ingevet wegzet en regelmatig kijkt heb je nergens last van.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

benjoost 15-09-2014 Product half jaar in bezit

Algemene score

8,0
Mooie zeer gebruiksvriendelijke bbq de davinci nero. Elke week komt er wel iemand bbq-en en vinden hem zeer mooi. Echter de hoes begint nu al te scheuren en was binnen enkele weken al verbleekt wat geen solide indruk geeft maar ook geen gezicht is. Hoop dat hier wat aan gedaan kan worden.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
benjoost 08-01-2015

Heb na melding bij Boretti een nieuwe hoes ontvangen van betere kwaliteit. Goede service dus. Ze laten je na aankoop niet zitten.

kathy teeuws 03-05-2015

Na 4 jaar heb ik reeds 2 hoezen versleten !! ik vind de hoeen ok duur in aankoop en et toestel begint te roesten.
De verdeler war ik het toestel kocht is inmiddels gestopt met boretti door de slecht service di er geleverd wordt.
Nochtans maak ik graag gbruik van de boretti da vinci

PaulAlexanderDM 13-07-2015

Ik ben zwaar teleurgesteld in Boretti en mijn Davinci BBQ die ik jaren geleden heb gekocht voor bijna 900 euro!! Voor dit geld mag je toch echt wel enige kwaliteit verwachten! Hoes was in de tweede jaar al gescheurd. Mijn gasbranders en vlamverdelers zijn inmiddels zwaar doorgeroest en zelfs gebroken. Hoe gevaarlijk is dit i.c.m. met gas!!! Ik durf nu echt niet meer te gaan BBQ-en!
Boretti Service biedt voor 64 euro gasbranders aan en men zegt dat je deze wel zelf kan vervangen, echter men levert er géén gebruiksaanwijzing bij.
Daarnaast geeft men aan dat de vlamverdelers nieuw leverbaar zijn, echter staan deze nergens op voorraad en kan men een levertijd niet bevestigen. Ook heb ik nog steeds geen prijsopgave voor de vlamverdelers gekregen op mijn aanvragen...

Mijn conclusie; De Davinci van Boretti ziet er sexy uit maar helaas is het geen topkwaliteit. Voor ons dus nooit meer een Boretti BBQ. Ik zal mijn familie en vrienden bij een aankoop van een Boretti derhalve een negatief advies geven!

IK ben benieuwd of benjoost inmiddels ook last heeft van roestvorming?

benjoost 17-07-2015

Beste Paul, ik heb (nog) steeds geen last van roestvorming. Wel doe ik eerst een molton over de BBQ voordat de hoes er over heen gaat daar er anders toch wel condensvorming komt door het temperatuurverschil. Ook doe ik na het schoonmaken alle branders voluit zo'n 10 minuten. Ik verwacht zeker qua prijs een goede kwaliteit en dat heb ik. Ik denk als er zelfs bladvorming is dit vanaf het begin niet goed is geweest, ik weet het niet. Groet.

Reageer

Lexjmt 16-08-2014 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

8,3
Ik heb de Boretti nu ruim 1 1/2 jaar in gebruik en hij functioneert op alle fronten uitstekend. Alleen begon een paar maanden geleden de buitenhoes scheuren te vertonen. Een telefoontje en het opsturen van een paar foto's waren voldoende om geheel gratis een nieuwe hoes thuis bezorgd te krijgen.
Dat noem ik service!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Voldoende

Reageer

cc79 01-05-2014 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

6,3
Ik heb deze bbq reeds 2,5 jaar, de branders, zijwanden,etc zijn aan het doorroesten. Ik heb een maand gelden een vriendelijke mail naar boretti gestuurd voor een offerte voor de reparatie, hier wordt simpelweg niet op gereageerd. Heb de mail nogmaals verstuurd vandaag, in de hoop dat zij wel een oplossing voor mij vinden!

Review criteria:

Goed
Voldoende
Onvoldoende
Paco31 03-05-2014

Hoi, je zult ongetwijfeld n reactie krijgen. Je krijgt dan de keuze, althans ik wel, om 400 euro bijbetaling de bbq om te ruilen. Dan kost de bbq inmiddels 1100 euro. Dit product van Boretti is n product van zeer slechte kwaliteit wat met goedkope en slecht metaal is gefabriceerd. Dit product mag de naam Boretti buitenkeuken niet dragen. Helaas zijn er nog zat mensen die dit product kopen. Ik hoop dat ze eens goed de reviews door lezen om op n andere gedachte te komen.

Reageer

Pelly.nl 20-04-2014 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

6,7
Mooi ding in het begin had ik een plaat krom en de hoes stuk beide super snel opgelost en vervangen door boretti. Nu een jaar verder en begint dat ding te roesten en af te bladeren , dus wij mailen krijgen heel snel een mail terug van stuur eens wat foto's doe je dit hoor je niks meer terug. Vind erg jammer dat de service nu nul is.

Review criteria:

Goed
Voldoende
Voldoende

Reageer

Iphaul 16-03-2014 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

5,7
Na enkele jaren gebruik ervaar ik een ernstig probleem met dit toestel. Heb de klantendienst een laatste maal aangeschreven en hoop op een correcte afhandeling. Wordt vervolgd dus...

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Slecht
Iphaul 24-03-2014

Gelukkig is de klandienst van Boretti steeds aanwezig en beantwoorden ze zeer snel je vragen. Ze hebben een goed voorstel gedaan om het probleem op te lossen. Nu nog wachten op de afhandeling.

Reageer

emilekkkk 15-03-2014 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

3,7
Het gebruik om er op te koken is goed, maar het schoonmaken is tijdrovend en moeilijk bereikbaar op sommige plaatsen (o.a. onder de branders). De kwaliteit van het plaatmateriaal en de coating is zeer slecht. Het lijkt wel of het materiaal gecoat is met roest eronder.De coating laat gewoon los op bepaalde plaatsen (met name de bodemplaat)Heb die plaatsen kaal gemaakt en opnieuw gespoten.
Ook de hoes scheurt snel aan de zijkanten op de naden.

Review criteria:

Onvoldoende
Onvoldoende
Slecht

Reageer

Jacksoncreil 28-11-2013 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

8,0
Erg prettige barbeque in gebruik! Ook de service van Boretti is ongekend goed: In het begin had ik een probleempje met een zijbrander en binnen een paar dagen komt er een Boretti monteur langs om dit te verhelpen. Na ca 2 jaar intensief gebruik vond ik dat de roosters en bakplaat wat minder werden, hier en daar een roest plekje. Na melding bij de servicedienst van Boretti kreeg ik te horen dat dit waarschijnlijk veroorzaakt wordt door (te) intensief schoonmaken. Zodoende beschadig je de emaillelaag en krijg je roestvorming. Toch kreeg ik voor deze keer een volledige set bakroosters kosteloos toegestuurd!! Top!

Review criteria:

Goed
Goed
Goed

Reageer

Wortelstampot 23-08-2013 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

3,3
Een vreselijke slechte BBQ. Inmiddels staan de blaren onder het zwarte emaille van de roest, en de hoeken onderaan (bij luchtopeningen) zijn ook aan het doorroesten - terwijl de BBQ altijd droog staat onder een veranda (onder de bijbehorende hoes, waarvan de naden ook loslaten). De beschermers boven de branders zijn eerder vervangen maar roesten wederom. Veel te duur voor zo'n slechte kwaliteit. Waardeloos.

Review criteria:

Onvoldoende
Onvoldoende
Slecht
Officiele reactie van Boretti 28-08-2013

Beste Wortelstampot,

vervelend om te horen dat u problemen ondervindt met uw Boretti Davinci barbecue. Is het mogelijk dat u contact opneemt met de Boretti Servicedienst?
Dan kunnen we u helpen met het oplossen van het probleem.

U kunt telefonisch bereiken op 020-4363525 of per e-mail op service@boretti.com.

Alvast bedankt,

Sqaudra Boretti

Reageer

Maryska1282 17-08-2013 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

6,7
De degelijkheid heeft te maken met de roosters en vooral met de hoes.
Bbq is inmiddels 2,5 jaar oud en heeft altijd het gedegen onderhoud gehad zoals het moest.
Maar na een jaar begonnen de roosters al te roesten. Contact gehad met boretti en de roosters
zijn inmiddels vervangen ( wat eigenlijk niet moet kunnen ) we moesten hier trouwens wel gewoon voor betalen. Na veel aandringen met maar liefst 30% korting. Maar de hoes is van een dergelijke kwaliteit dat gewoon slecht te noemen is.
Bbq heeft in de winter altijd binnen gestaan, maar de hoes is na een jaar al gaan scheuren. Vindt niet dat dat kan voor een bbq van deze prijsklasse.
De hoes is dus zeer zeker een punt van verbetering waard

Review criteria:

Goed
Goed
Onvoldoende

Reageer

Toon meer reviews