Weber Compact - Reviews

Specificaties
Soort barbecue
houtskool/briketten barbecue
Deksel
Ja
Thermostaat
Nee
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 9 reviews geschreven op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,0

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Voldoende
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

007senna 19-06-2013 Product paar dagen in bezit

Algemene score

1,0
We hebben een Compact Kettle met een Brikettenstarterset gekocht
maar het is een grote teleurstelling we hebben nu 2x getracht te BBQ maar de BBQ gaat al na ongeveer 3 kwartier uit premium briquette we hebben ons vlees uiteindelijk niet gaar gekregen ik heb de schuif onder de kolen en die in de deksel helemaal open tijdens het BBQ maar zonder succes.
de briquette zijn een beetje aangeschroeit meer niet heb ze nog in de BBQ liggen, we kunnen het momenteel niet eens opbrengen dat kreng nog te reinigen. We hebben een hoop geld betaald voor een heel slechte ervaring wat zeg ik twee slechte ervaringen inmiddels. Hopelijk doe ik iets goed fout. maar ik weet het niet heb de handleiding meerdere malen nagekeken

Review criteria:

Slecht
Slecht
Slecht
Mr. Acapulco 20-06-2013

De onder schuif zet ik altijd maar een heel klein stukje open.
Ik maak gebruik van een snelstarter maar ik wacht vrij lang totdat ik de kooltjes over de BBQ verdeel.
De bovenste kooltjes moeten ook voorzien zijn van een klein laagje as.
De kooltjes zijn dan door en door heet.
Daarna verdeel ik de kooltjes over het onderste rooster.
En zijn dan gloeiend heet. Maar je vlees is dan wel goed gaar.
Probeer altijd een klein gedeelte iets kouder te houden want mocht je vlees iets te hard gaan dan kan je het tijdelijk even daar laten rusten.
mijn allereerste keer deed ik het zonder snelbrander maar vuur ging steeds uit dus kan nu echt niet meer zonder.

Wanneer je schrijft dat de kooltjes maar iets verschroeit zijn heb je ze niet heet genoeg laten worden in de snelstarter.

bibalmere 02-06-2014

Het beste kan je een snelstarter gebruiken en de briketten pas nadat ze roodgloeiend zijn en er een wit aslaagje op verschijnt in de bbq leggen dan blijven ze gemakkelijk 2 tot 3 uur doorgloeien.
Waarschijnlijk steek je de briketten in de bbq aan en gaat te snel bbqen voordat het witte aslaagje bovenop de briketten ligt

Reageer

Griller 22-06-2008 Product paar dagen in bezit

Algemene score

7,3
Ik had hievoor zo'n immitatie Weber van de bouwmarkt.
Tja, dit is echt veeel degelijker, en ook het resultaat is aanzienlijk beter (o.a. sappiger vlees). Wat mij wel opvalt is dat het hele apparaat aanzienlijk heter wordt (meer afstand houden), maar dat zal ook wel gelijk de reden zijn dat hij beter werk aflevert. Het handvat wordt onacceptabel heet al na kort gebruik. Niet meer zonder handschoen beet te pakken en echt een groot nadeel. Achteraf zeg ik koop voor een paar tientjes meer de One touch Silver (ik weet niet of die ook dit nadeel heeft). Diameter 47 cm. is prima, groter heb je muv extreme gevallen niet nodig.

Review criteria:

Voldoende
Goed
Goed

Reageer

nardus 20-08-2007 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

9,0
Supper bbq ! indirect bbq-en is het helemaal .
Beercan chicken en planked salomon ,heerlijk !
Ik wil nu een grotere aanschaffen.
Tip : gebruik alleen briquetten (weber) je krijg geen spijt.
Als j klaar ben doe je alles dicht en de briquetten doven voor wedergebruik de volgende keer !

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

paba 23-09-2006 Product half jaar in bezit

Algemene score

8,0
werkt echt goed. Overigens bij mij alleen met briketten en niet met houtskool.
Let wel op handvat kan behoorlijk heet worden. (minpunt)

Review criteria:

Goed
Goed
Goed

Reageer

Mathews 29-08-2005 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

9,3
Ik heb deze BBQ nu voor het derde jaar. Ik heb er briketten houders bij
gekocht. Ik BBQ alleen nog op de indirectie methode/op zijn amerikaans. Nooit
meer aangebrand vlees terwijl de typische BBQ-smaak blijft. Ik kan deze BBQ aan
iedereen aanraden. Moet je vaker voor groepen van meer dan 6 personen BBQ-en
dan raad ik aan om de grote maat te nemen. De BBQ is duurzaam. Hij ziet na 3
jaar gebruik nog net zo mooi uit als het nieuwe model in de winkel. In het
seizoen veeg ik de BBQ alleen uit en als ik hem voor de winter weg zet dat was
ik hem uit met een afwasmiddel. Meer onderhoud heeft ie niet nodig.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

extaxi 19-08-2012 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,3
Vanavond voor het eerst geBBQed. Heerlijk! Tot op heden nog nooit zelf geBBQed met houtskool of briketten maar het is echt heel simpel. Starterskit van Weber er bij kopen en je kunt echt binnen een half uur eten.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Johnny1st 14-07-2006 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

9,7
Sinds de aanschaf van deze barbecue ben ik er pas echt achter wat bbq'en is!!!
Heerlijk, het lijkt echt wel of de bbq hier een aandeel in heeft, en dat zal
dus ook wel.
Kost wat, maar als je veel bbq'ed dan heb je hem in 4 jaar terug verdiend. Het
materiaal is degelijk, makkelijk schoon te maken. Jammer dat het handvat van de
kogel toch zeer warm wordt waardoor je op een gegeven moment een overwant nodig
hebt. Verder helemaal tevreden!!!
Tip: neem een Weber Firestarter erbij, om de briketten snel op temperatuur te
laten komen. Dit werkt echt perfect.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

floris01 16-06-2006 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

8,7
Ik heb het ding nu 3 jaar. Prima ding is niet kapot te krijgen: staat altijd
buiten.
Bezwaren: onhandig as verwijderen met een onpraktisch schoteltje waar de as op
terecht komt..
handvat wordt soms behoorlijk heet.
Ik zou adviseren om de one touch (wel duurder) te nemen en een maat groter.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Henri 16-06-2005 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

10,0
Perfecte bbq voor die paar mooie dagen in het jaar. Weber is natuurlijk het
merk bbq en hoewel we hem al een paar jaar hebben nog geen moment spijt gehad
van deze aankoop.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer