AV-kabels - Vergelijken & kopen

Verbind je computer, tablet, dvdspeler of andere apparatuur (spelconsole zoals de Xbox of de PS3 bijvoorbeeld) aan een monitor of televisie met een AV kabel. Let goed op de connectors (AV aansluiting) en specificaties, zoals DisplayPort, HDMI, zodat je de juiste kabel kiest. Hieronder kun je audio video kabels met elkaar vergelijken.

Filteren

Q-Link scart kabel gold plated 219 2.0m blauw

Q-Link scart kabel gold plated 219 2.0m blauw

Valueline VLAP22000B100

Valueline VLAP22000B100

Oehlbach Luidsprekerkabel 2 x 2,5 mm², minihaspel 30 m

Oehlbach Luidsprekerkabel 2 x 2,5 mm², minihaspel 30 m

AudioQuest 0.6m Tower RCA

AudioQuest 0.6m Tower RCA

DeLOCK 85779

DeLOCK 85779

Vergelijk AV Kabels


Het is essentieel om prijzen te vergelijken voordat u een AV-kabel aanschaft. Met een breed scala aan merken, types en kwaliteiten op de markt, kunnen de prijzen enorm variëren. Door het gebruik van een vergelijkingswebsite kunt u de beste deal voor uw behoeften vinden. Deze websites geven u een overzicht van de beschikbare opties en hun prijzen, waardoor u makkelijker een weloverwogen keuze kunt maken. Vergelijken voordat u koopt kan u uiteindelijk niet alleen geld besparen, maar ook zorgen dat u een product krijgt dat het beste aansluit bij uw specifieke eisen en verwachtingen.

Wat is een AV-kabel en waar wordt het voor gebruikt?


Een AV-kabel is een type kabel dat wordt gebruikt om audio- en videosignalen over te dragen tussen verschillende apparaten, zoals televisies, dvd-spelers en gameconsoles.

Hoe sluit ik een AV-kabel aan op mijn apparatuur?


Het aansluiten van een AV-kabel op apparatuur kan variëren, afhankelijk van het specifieke apparaat en de kabel. Over het algemeen worden de gekleurde stekkers van de AV-kabel aangesloten op overeenkomstig gekleurde ingangen op het apparaat, zoals rood voor rechts geluid, wit voor links geluid en geel voor video. Raadpleeg de handleiding van het specifieke apparaat voor gedetailleerde instructies.

Zijn er verschillende soorten AV-kabels?


Ja, er zijn verschillende soorten AV-kabels beschikbaar, zoals composiet AV-kabels, component AV-kabels, S-video AV-kabels en SCART-kabels. Elk type kabel heeft zijn eigen specificaties en functies, en het is belangrijk om de juiste kabel te kiezen op basis van de behoeften en compatibiliteit van uw apparatuur.

Wat is het verschil tussen een AV-kabel en een HDMI-kabel?


Het belangrijkste verschil tussen een AV-kabel en een HDMI-kabel is de technologie die wordt gebruikt om signalen over te dragen. Een AV-kabel maakt gebruik van analoge signalen, terwijl een HDMI-kabel digitale signalen gebruikt. HDMI-kabels bieden over het algemeen een hogere beeld- en geluidskwaliteit en ondersteunen ook extra functies, zoals de overdracht van HD- en 4K-beeldresolutie en surround sound-audio.

Kan een AV-kabel een invloed hebben op de beeld- of geluidskwaliteit?


Ja, de kwaliteit van een AV-kabel kan invloed hebben op de beeld- en geluidskwaliteit. Factoren zoals de bouwkwaliteit, de gebruikte materialen en de lengte van de kabel kunnen allemaal van invloed zijn op de signaaloverdracht en dus op de uiteindelijke kwaliteit. Het is belangrijk om kabels van goede kwaliteit te gebruiken en indien mogelijk kortere kabels te gebruiken voor optimale prestaties.

Beste av-kabels
Populairste av-kabels