Informatie over auto multimedia

Naast het luisteren naar de radio of een cd wordt het steeds normaler om naar een film of tv te kijken in de auto. In de file of tijdens lange ritten hoeven jij, of jouw kinderen, zich niet meer te vervelen. DVD’s kijken op een mooi LCD-scherm of het spelen met de spelcomputer, je kunt jouw auto ombouwen tot een ware bioscoop. Het aanbod van multimedia voor in de auto is de afgelopen jaren sterk toegenomen.


Een extra toevoeging ten opzichte van de ‘traditionele’ autoradio is de mogelijkheid om een DVD af te spelen en deze tegelijk op een scherm weer te geven. Als het systeem uit te breiden is met navigatie (software en navigatiecomputer) is het op het grote scherm comfortabel navigeren. Er zijn verschillende soorten schermen. Het scherm, vaak breedbeeld, kan in de voorkant van de unit geïntegreerd zitten, uitklapbaar zijn of is geheel los in de auto te bevestigen. Ook zijn er speciale plafondmodellen op de markt.


voorkant

uitklapbaar

los scherm

kantelbaar


plafond

In steeds meer gevallen is het mogelijk de set met het aanraken van het scherm te bedienen (touch screen). Het afspelen van media zoals MP3, WMA, JPEG foto's, CD-r (w) is geen uitzondering meer. Met een ingebouwde Dolby Digital/DTS en Dolby Pro Logic II decoder ervaar je in de auto het echte bioscoopgevoel met wonderbaarlijk 5.1-kanaals surround-geluid. Je komt ook steeds vaker apparaten tegen die een tv ontvanger ingebouwd hebben zitten. Deze kan zowel analoog als digitaal (DVB-T) zijn.

Let op: Het is wettelijk verboden om tijdens het autorijden naar een videosignaal op een scherm te kijken.

Bekijk alle Automultimedia

Beste automultimedia
Populairste automultimedia