Overzicht van fietstests in 2020

Inhoudsopgave

  1. Fietsersbond en Telegraaf
  2. E-bike van het Jaar 2020 - RAI-vereniging
  3. Algemeen Dagblad en Fietstest.nl
  4. Consumentenbond
  5. ANWB

Op zoek naar een overzicht van alle elektrische fietstests in 2020? Dan heb je die hier gevonden. In dit artikel tonen we de winnaars van elke bekende e-bike test in 2020. Zo komen we de consumenten tegemoet want een veel gehoorde kreet is dat je door de bomen het bos niet meer ziet door alle elektrische fietstests die er tegenwoordig zijn. Om dit overzichtelijk te krijgen zetten wij dus de uitslagen van zo veel mogelijk fietstests uit 2020 op een rijtje!

Lees een samenvatting van de test, bekijk de winnaar van de fietstest online, vind specificaties van deze e-bike en oriënteer je online voordat je naar de winkel gaat. Overigens gaf 74% van de consumenten in een recent onderzoek op Kieskeurig.nl dat de winnaars van een fietstest een streepje voor hebben! Geldt dat voor jou ook?

Laatste update: 24 juni 2020 om 13:45

Fietsersbond en Telegraaf

De Nationale Fietstest die in de Telegraaf gepubliceerd staat is de fietstest die is opgezet door De Fietsersbond. In het vroege voorjaar hebben zij met circa 100 testfietsers heel veel elektrische fietsen getest. Onder leiding van testredacteur Kees Bakker (TestKees) zijn er 52 elektrische fietsen getest. Elke fiets heeft heeft 5.000 testkilometers afgelegd en door de testfietsers zijn er 600 testformulieren ingevuld. Het parcours in Oosterbeek ging over asfalt, hobbelige paadjes, bochtige weggetjes en steile hellingen. Hierdoor zijn de e-bikes tijden de vier testdagen op allerlei manieren beproefd en beoordeeld. Deze testresultaten én het oordeel van TestKees die alle fietsen grondig heeft bekeken en geanalyseerd geeft de volgende winnaar per categorie:

Elektrische fietsen met middenmotor en naafversnelling

Winnaar met een 8,6:
Flyer Upstreet5

Beste prijs/kwaliteit:
Hercules Roberta I8 belt

Elektrische fietsen met middenmotor en derailleur

Winnaar met een 8,6:
Specialized Turbo Como 4.0 700C

Beste prijs/kwaliteit:
Cube Touring Hybrid EXC 500

De Grote E-bike test van de Fietserbond kun je hier gratis bekijken.

De Fietsersbond heeft ook elektrische fietsen met een voorwielmotor getest. Vanwege de coronacrisis zijn die fietsen alleen door Kees Bakker getest. De Fietsersbond geeft aan dat er hier geen echte winnaar was en ze allemaal ongeveer even goed zijn. Als je hierin toch advies wilt hebben, ga dan bij jezelf te raden wat jouw wensen zijn en hoe je de e-bike gaat gebruiken. Fietserbond geeft aan dat het eindcijfer van elke fiets niet het gemiddelde van de deelcijfers is maar het gemiddelde van het algemene eindoordeel van de fiets dat door de testfietsers en TestKees is gegeven.

E-bike van het Jaar 2020 - RAI-vereniging

Eind februari al werden de eerste titels van 2020 uitgedeeld en de winnaars bekendgemaakt. Net als de voorgaande jaren werden de awards uitgereikt tijdens de opening van de fietsbeurs E-bike Xperience in Jaarbeurs Utrecht. De RAI-vereniging geeft aan dat de verkiezing er op is gericht om consumenten en media te laten zien welke ontwikkelingen er zijn op fietsgebied. Zowel qua fietsen als qua accesoires en onderdelen. Naast de innovaties op een fiets, kijkt de jury ook naar andere aspecten zoals veiligheid, afwerking, rijgedrag, prijs-kwaliteit verhouding en de X-factor van de fiets. De titel E-bike van het Jaar 2020 werd gewonnen door de Trek Allant+ 7.

De beoordeling van de Trek e-bike en andere prijswinnaars lees je op de website van de FietsAwards 2020.

Winnaar:
Trek Allant+ 7

De jury is lovend over het rijplezier, zeer krachtige performance motor, design en clean uiterlijk door het wegwerken van de kabels. "Een fiets die comfort, veiligheid en design perfect weet te combineren. Met recht een winnaar."

Algemeen Dagblad en Fietstest.nl

De AD Fietstest van 2020 is een jaarlijks terugkerende test voor elektrische fietsen. Deze test wordt uitgevoerd door Fietstest.nl en het Algemeen Dagblad mag de resultaten publiceren. Zij vragen aan fietsmerken om per categorie een model toe te sturen die meedingt om de prijzen in die betreffende categorie. In 2019 stuurde ruim 40 merken allerlei elektrische fietsen toe om deze onafhankelijk te laten testen door testfietsers op een speciaal parcours bij Utrecht. Zij beoordelen de e-bikes op: rijeigenschappen, comfort, kwaliteit, ondersteuning, bediening en plus- en minpunten.

De beste elektrische stadsfietsen

Best getest

Beste koop

De beste sportieve e-bikes

Best getest

Beste koop

De beste elektrische fietsen voor toer/trekking

Best getest

Beste koop

Consumentenbond

De Consumentenbond is een autoriteit als het aankomt op producttests, en dat is ook zo voor elektrische fietsen. De onderzoekers van de Consumentenbond testen alle deelnemende elektrische fietsen die opgestuurd zijn door de merken uitgebreid volgens een vast testprogramma. In 2020 werden er bijna 400 e-bikes getest. Elk jaar krijgen elektrische fietsen het predicaat Beste uit de Test en Beste Koop mee na de test. In 2020 scoren 4 fietsen het beste, is er één elektrische fiets de Beste Koop en zijn er aanraders. De belangrijkste testaspecten zijn de elektrische ondersteuning en de accuduur of actieradius, maar ook de combinatie van motor, accu en display.

Beste uit de Test

Winnaars Beste uit de Test 2020:
Flyer Gotour6 5.00 625Wh | Flyer Gotour6 5.10 625Wh | Flyer Gotour6 7.03 625Wh | Kalkhoff Image 5.B Belt BLX 625Wh

Deze vier fietsen komen het Beste uit de Test van de Consumentenbond in 2020. Met een 8,2 delen deze modellen de score en verdienen ze het predicaat Beste uit de Test van de elektrische fiets test van de Consumentenbond.

Beste Koop

Winnaar Beste Koop 2020:
Cube Touring Hybrid Pro 500

De Consumentenbond reikt het predicaat voor Beste Koop uit aan de Cube Touring Hybrid Pro 500 in de elektrische fietstest van 2020.

Op de website van de Consumentenbond kun je alle testresultaten bekijken. Als je lid bent van de Consumentenbond kun je dit al direct inzien. Dit helpt je bij het zoeken van de beste elektrische fiets die past bij jouw wensen.

ANWB

In de test van de ANWB worden de elektrische fietsengrondig getest op remkracht, actieradius, stabiliteit en elektrische ondersteuning. Dit jaar zal de ANWB e-biketest 2020 in het teken staan van de budget e-bikes. Op de website van ANWB staat vermeld dat de uitslag even op zich zal laten wachten en dat deze pas in juni/juli zal verschijnen.

Verwacht in juni/juli 2020.
Zodra de uitslag bekend is, vind je de winnaars hier.Mis je een fietstest? Breng ons op de hoogte met een mailtje.