E-bike test: Overzicht van elektrische fietstests in 2021

Inhoudsopgave

  1. E-bike van het Jaar 2021
  2. Algemeen Dagblad en Fietstest.nl
  3. Telegraaf en Fietsersbond
  4. Consumentenbond
  5. ANWB

Bekijk in één overzicht alle resultaten van de verschillende fietstests in 2021. Want er zijn tegenwoordig verschillende e-bike tests, allemaal met eigen opzet en aanpak. Van elke bekende fietstests in 2021 tonen we hier de resultaten, bevindingen en uitkomsten zodat het je helpt in de oriëntatie naar een nieuwe elektrische fiets. Zo vind je altijd de beste e-bike voor jou! 

We geven een samenvatting van de test, de aanpak, het aantal testers en uiteraard ook de uitslagen van de fietstest als deze bekend zijn. Je kunt op Kieskeurig.nl gelijk de specificaties van de betreffende e-bike vinden en meer afbeeldingen. De winnaar van een test wordt je niet zomaar en is heel waardevol. Want uit een onderzoek in 2020 van Kieskeurig.nl bleek dat 74% van de consumenten een prijswinnend model een streepje voor geeft. Doe jij dat ook?

Laatste update: 9 april 2021 om 10:30

Dé Kieskeurig.nl E-bike Duurtest - 20 fietsmerken, 20 weken getest

Meer weten!

E-bike van het Jaar 2021

FietsAwards door de RAI-vereniging

De FietsAwards van de RAI-vereniging staat niet alleen garant voor kwaliteit, maar ook voor comfort en innovatie. Eigenschappen die een belangrijke rol spelen bij de keuze van de consument. De ingezonden fietsen werden door een deskundige, onafhankelijke jury beoordeeld én in de praktijk getest. Uitgangspunt bij de jurering is het gebruiksdoel van de fiets, ofwel de mate van geschiktheid van de fiets voor de gebruikersdoelgroep. 

Winnaar E-bike van het Jaar 2021

Op woensdag 10 maar 2021 zijn de winnaars van alle FietsAwards 2021 onthuld. De prijswinnaar van E-bike van het Jaar 2021 is geworden de Stella Morena MDB FI. De motivatie van de vakjury was: “Met de opgeruimde, geïntegreerde cockpit is de eerste indruk al goed. En zodra je de weg opdraait blijkt het niet alleen bij een vleugje sportief en stijlvol uiterlijk te blijven: de techniek staat garant voor een fijne rijbeleving en de automatische schakelende naafversnelling in combinatie met de Bosch middenmotor maakt indruk. En de complete uitrusting (beltdrive en connected display) maakt het plaatje compleet. In het sterke veld een terechte winnaar.”

Andere twee genomineerde voor E-bike van het Jaar 2021:

Algemeen Dagblad en Fietstest.nl

Al jaren wordt de AD Fietstest in het voorjaar gepubliceerd in de krant. Voor de ADR Fietstest is Fietstest.nl de partij die de test uitvoert. De elektrische fietstest vindt plaats op een parcours bij Utrecht. In februari en maart van 2021 namen 331 personen deel aan de fietstest over een periode van drie weken in de categorieën Elektrische Stadsfietsen en Elektrisch Sportief Woon- werkverkeer. In overleg met de redactie van het Algemeen Dagblad koos Fietstest.nl voor zes categorieën met een onderverdeling in gebruik en prijsklasse.

Categorie Elektrische Stadsfietsen per prijscategorie:

€ 1.500 - € 2.500
Best Getest:
Giant Entour E+1

€ 2.500 - € 3.500
Best Getest:
Stella Morena Premium MDB FI

Meer dan € 3.500
Best Getest:
DutchID Phantom 65 TR Auto Belt

€ 1.500 - € 2.500
Goed uit de test:
Batavus Finez E-go

€ 2.500 - € 3.500
Beste Koop:
Sparta a-Shine M8b

Meer dan € 3.500
Beste Koop:
QWIC Premium Q MN8 Belt

Categorie Sportief woon- werkverkeer per prijscategorie:

€ 1.500 - € 2.500
Best Getest:
Decatt Zoom E-Bike

€ 2.500 - € 3.500
Best Getest:
Gazelle Ultimate C8+ HMB Belt

Meer dan € 3.500
Best Getest:
Flyer Upstreet5 7.23

€ 1.500 - € 2.500
Goed uit de test:
Batavus Dinsdag E-go Classic

€ 2.500 - € 3.500
Beste Koop:
Sparta d-Rule M8Tb

Meer dan € 3.500
Beste Koop:
Koga PACE B10

Telegraaf en Fietsersbond

Ook de Telegraaf publiceert elk jaar een Elektrische fiets test. Dit doen zij in samenwerking met de Fietsersbond die de test voor hen uitvoert. In voorgaande jaren vond de test altijd plaats rond Arnhem. Daar waar de heuvel beginnen en af en toe op een onverhard fietspad getest kan worden. Ook in 2021 verwachten we weer een fietstest van de Telegraaf. Vermoedelijk rond april/mei.

Consumentenbond

De Consumentenbond is en blijft een begrip als het aankomt op testen. Ook zij voeren al jarenlang een elektrische fiets test uit en op de uitslag wordt altijd met veel spanning gewacht. Welke e-bike mag zich in in 2021 Beste uit de Test noemen of misschien nog beter Beste Koop van de Elektrische fiets test door de Consumentenbond. 

Ook deze resultaten verwachten we in april of mei. Ben je lid van de Consumentenbond dan krijg je de uitslag in het magazine of kun je online de resultaten inzien. Ben je nog geen lid? Dan kun je eenvoudig lid worden wanneer de resultaten bekend zijn. 

ANWB

Nog zo'n autoriteit op testen en dan vooral als het aankomt op mobiliteit. De ANWB elektrische fiets test komt ook al jaren voorbij en de winnaar is altijd erg trotst met dit predicaat. Wanneer we de resultaten van de e-bike test door de ANWB mogen verwachten is op moment van schrijven nog niet bekend. Zodra we meer weten zullen we dit aanvullen.

Resultaten fietstests 2020

Ben je benieuwd naar de resultaten van de fietstests in 2020? Dan zie je hier alle uitkomsten van deze tests. Handig in één artikel. Mocht je trouwens nog een e-bike kunnen vinden uit 2020, want de verkopen gingen razendsnel vorig jaar. Die verwachting is er ook voor dit jaar, dus orienteer je tijdig en kijk naar de voorraad in de winkel op Kieskeurig.nl met de E-bike Winkelzoeker op de productpagina's. 

Overzicht fietstests 2020
E-bikes online vergelijken

Dé Kieskeurig.nl E-bike Duurtest - 20 fietsmerken, 20 weken getest

Meer weten!

De E-bike Winkelzoeker

Bekijk met behulp van de E-bike Winkelzoeker waar de gewenste e-bike nog op voorraad is en boek direct een proefrit bij jou in de buurt. Zo vis je niet achter het net en wacht je wellicht niet zo lang op je nieuwe elektrische fiets. Kieskeurig.nl toont namelijk de actuele voorraad bij deelnemende fietswinkels door het hele land. Vergelijk en bekijk jouw e-bike in stroomversnelling met behulp van de Winkelzoeker!